Călătoriile din 2016

 • decembrie 27, 2016

Salutare, dragi iubitori de călătorii! 2016 a fost anul în care am dat “viață”acestui blog, timid și fără pretenții de scriitor, având însă o dorință enormă de a împărtăși cu drag experiențele avute în călătorii.
Vă mulțumesc tare mult că v-ați adunat atât aici, cât și pe Facebook, că ați citit articolele și mi-ați oferit de nenumărate ori feedback-ul vostru, atât de prețios!

Cât despre articolele pe care le-am scris în anul ce stă sa treacă, se pare că cel mai mult v-a plăcut cel cu sfaturi și ponturi pentru a călători ieftin, urmat în de aproape de cel în care am povestit câteva lucruri despre costurile unei călătorii în Lisabona.

Luna martie- Portugalia

Și dacă tot am menționat Lisabona, îți spun că acolo a fost prima călătorie de weekend pe care am avut-o în anul 2016, mai exact în luna martie.

Orașul este o adevărată încântare și merită din plin atenția! În plus, pe lângă vizitarea orașului, ne-am bucurat privirile cu frumoasele palate și grădini din Sintra, apoi am ajuns în cel mai vestic punct al Europei continentale, în Cabo da Roca.

Pentru că am mai avut la dispoziție o zi, am vizitat și Porto, orașul vinului (zic unii) sau…al celor mai frumoase apusuri (zic eu)! 🙂

Luna mai- Grecia

O altă călătorie de weekend a fost cea de la începutul lunii mai, din Atena, ce a cuprins atât vizitarea orașului cât și o croazieră de o zi pe cele 3 insule aflate în apropiere.

Luna iunie-Slovenia, Croația și Muntenegru

Luna iunie a început în forță, cu o vacanță de aproape 3 săptămâni în care am admirat locuri minunate din Slovenia, Croația și Muntenegru.

Și dacă e să le luăm pe rând, în Slovenia am descoperit Lacul Bled, Peștera Postojna, Cheile Vintgar, Castelul Predjama, cât și frumoasa capitală, Ljubljana.

Am coborât apoi spre Croația, loc unde am vizitat două dintre cele mai frumoase Parcuri Naționale ale acestei țări: Krka și Plitvice, apoi ne-am continuat călătoria spre Split, cu al său Palat al lui Dioclețian și frumoasele plaje din împrejurimi, ajungând mai apoi în Perla Adriaticii, Dubrovnik.

În orașul Kotor din Muntenegru am urcat până la cetatea din vârf de munte, loc de unde am avut o splendidă priveliște asupra celui mai sudic fiord din Europa.

Surpriza cea mai mare a fost descoperirea unui sătuc, Perast, aflat la câțiva kilometri de Kotor, iar Budva a fost locul în care ne-am bălăcit în apele Mării Adriatice și-am stat cu burta la soare, așa, ca la final de vacanță. 🙂

Luna august-România

La capitolul călătorii de weekend în Romania, în luna august am dat o fugă până în Sibiu, continuându-ne călătoria pe Transfăgărășan, vizitând apoi Cetatea Făgărașului, iar ultima zi de vară am petrecut-o pe malul Mării Negre, profitând de fiecare răsărit spectaculos!

Luna octombrie- Germania și România

Începutul lunii octombrie m-a găsit în Dusseldorf, Germania, ca mai apoi, la mijlocul lunii să cutreier Munții Bucegi, într-un traseu ușor (Gura Hiham- Poiana Izvoarelor). Și pentru că octombrie este luna în care natura este colorată în fel și chip, am mai dat o tură și prin Piatra Craiului.

Luna decembrie- Spania

De mini-vacanța de 1 decembrie am pornit spre zone mai calde, și-anume în sudul Spaniei, în Andaluzia. Malaga, Sevilia, Granada, Cordoba, Caminito del Rey, Ronda, sunt doar o parte dintre locurile pe care le-am vizitat și despre care mai am o mulțime de lucruri de povestit.

Anul 2016 a fost un an frumos, un an în care am ajuns în locuri la care visam de tare multă vreme, cât și în locuri la care nici nu mă gândisem.

Ce voi face în anul 2017? Habar nu am, nu prea mi-am făcut planuri! Văd eu pe parcurs! 🙂 Lucruri minunate sper să se întâmple de care să vă povestesc cu drag, căci, voi încerca și în 2017 să vin cu informații și sfaturi practice pentru vacanțele sau călătoriile voastre de weekend!

La mulți ani fericiți! Să vă fie viața o călătorie minunată!

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend sau abonează-te la news letter!

7 Comments

 • Andreea

  Un 2016 superb!! Chiar si asa sper ca 2017 sa-l intreaca si sa fie unul memorabil! La multi ani si la cat mai multe calatorii!

  Reply
 • Madlene

  Buna, am ramas placut surprinza ce aventura voastra in Spania!:)
  Mi-a placut si as vrea sa.ti urmez traseul…de cate zile ati avut nevoie mai exact?

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Buna! Am petrecut 6 zile pline prin frumoasa Andaluzia si-am incercat sa profitam la maxim de fiecare clipa. Mi-ai dat o idee! O sa scriu un articol cu traseul pe care l-am avut, poate ajuta. 🙂
   Daca ai intrebari, iti raspund cu mare drag!
   Calatorii minunate-ti doresc! 🙂

   Reply
   • Madlene

    Astept articolul cu nerabdare sau imi poti scrie pe email(vieriu.madalina@gmail.com), mi-am rezervat pt iunie plecarea:)

    Reply
    • Calatorii de Weekend

     Buna Madlene,
     Articolul este în lucru, doar că migrarea pe care am făcut-o site-ului m-am ținut un pic pe loc. Mulțumesc pentru răbdare și promit să recuperez! 🙂

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: