Lacul Bled din Slovenia

 • mai 20, 2017
viziteaza lacul bled din slovenia

Am pornit nerăbdători spre Slovenia, dornici de a descoperi o țară frumoasă, așa cum văzusem noi în pozele alea superbe de abundă pe internet! Prima noastră oprirea avea să fie Lacul Bled din Slovenia! Ce aveam să vedem… nu a fost cu nimic mai prejos!

Am impresia totuși că pentru noi, românii, Slovenia nu reprezintă o destinație de top și nu știu de ce… E o țară extrem de frumoasă și înzestrată cu tot ce ți-ai putea dori: munte, mare, lacuri, peșteri, orașe frumoase…Și dacă tot ziceam de lacuri, azi o să-ți dau încă un motiv pentru care trebuie să vizitezi Slovenia… Lacul Bled! 🙂

Daaa,este un loc atât de frumos, că mulți dintre cei ce l-au văzut spun că e rupt din basme… și cine sunt eu să-i contrazic? 🙂

Cum ajungi la Lacul Bled din Slovenia?

Lacul de origine carstică este la nici o oră de mers cu mașina de Ljubljana, capitala Sloveniei, fiind poarta de intrare în Parcul Național Triglav. Și mai cred eu că locuitorii din vestul României pot ajunge aici cu ușurință, chiar și pentru o călătorie de weekend!

lacul bled din slovenia 5

Ce mai poți face în Bled?

În mijlocul lacului, pe mica insulă îmbrățișată de ape, este o bisericuță la care se poate ajunge doar cu barca, vâslind. Da, oamenii aceștia chiar știu să-și protejeze natura!

Și nu, asta nu e tot ce poți vedea aici! Lângă lac, pe o stâncă impunătoare, tronează un castel medieval încărcat de istorie, iar de pe zidurile lui poți avea o minunată priveliște asupra acestei zone idilice.

Citește și:

Cele mai frumoase locuri din Slovenia

Plimbare în natură prin Chei Vintgar

Pe dealul aflat în fața castelului este o sanie-tobogan de pe care poți aluneca spre lac, fie că ești copil în acte sau doar în suflet. 🙂

Plimbăte-n jurul lacului-toată zona este atât de frumoasă, încât și o plimbare pe jos te va relaxa.

Lacul Bled din slovenia 3

Nu departe de Lacul Bled sunt și Cheile Vintgar-loc în care apa își face și acum loc printre munți, formând cascade impresionante…Și da, este o experiența ce merită pe deplin trăită! 🙂 Iată și câteva poze ce sper să redea cât mai bine frumusețea acestei zone care este într-adevăr ruptă din basme!

Și pentru că nu toate locurile frumoase sunt și gratuite, iată câteva informații cu privire la prețurile vizitării acestei zone:

Atracții turistice în zona Lacului Bled și costul lor:

Vizitarea castelului medieval– prețul biletului pentru un adult este de 10€, iar pentru un copil, de 5€. Mai multe informații găsești aici.

Închiriere bărcuță-Poți plăti 14€/persoană pentru un drum dus-întors până la bisericuța de pe insulă.

Vizitarea bisericuței din mijlocul lacului  costă 6€/persoană.

Aventură pe tobogan-această experiență costă pentru adulți 9€, iar pentru copii-6€.

Plimbarea prin Cheile Vintgar – 5€.

Lacul Bled din Slovenia-Unde parchezi?

Dacă vii cu mașină, trebuie să știi că locuri de parcare sunt suficiente! Acestea sunt atât în imediata apropiere a lacului, cât și sus, pe lângă drumul ce înconjoară lacul.

Lângă lac, parcarea costa 2€/oră, mai sus însă, în pădure, noi am găsit locuri și cu 4€/zi.

Lacul Bled din slovenia 2

Citește și:

Cât costă o călătorie în Barcelona

Ce poți să faci o zi în Malaga

Ghid de călătorie în Porto

*Află imediat despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

2 Comments

 • Dorina

  Frumoase imagini :). N-aș zice însă că prețurile sunt mici :). 20 euro pentru bisericuță nu e puțin totuși (14 +6, nu?).

  Reply
 • Calatorii de Weekend

  Mulțumesc Dorina! Locurile sunt foarte frumoase, iar Lacul Bled merită vizitat, cu sau fără excursia până la bisericuță! 🙂

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: