Transport de la aeroport în Paris

 • mai 6, 2017

Vrei să vizitezi Orașul Luminilor, dar te întrebi cu ce mijloc de transport ajungi de la aeroport în Paris? În cele ce urmează am să-ți dau câteva informații despre fiecare aeroport în care poți ateriza călătorind din România. Apoi îți voi vorbi despre: cum ajungi de la fiecare aeroport în oraș și invers, cât timp durează călătoria oraș-aeroport și… prețul acesteia.

În primul rând,  din România se zboară către Paris aterizându-se pe două aeroporturi: Beauvais și Charles de Gaulle. Primul este low cost, zborurile fiind operate de Blue Air, Wizz Air și Hahn Air. Cel din urmă, Charles de Gaulle, este un aeroport pe care aterizează Tarom și AirFrance deci, curse de linie.

Transport aeroport Beauvais – Paris

Aeroport este situat la 80 de km în afara Parisului, iar transferul de al aeroportul Beauvais în Paris se face cu autocarul. Durata călătoriei este de aproximativ 1 oră și 30 de minute, în funcție de trafic. Costul unei călătorii este de 17€, dacă-ți cumperi bilet pe loc (de la casa de bilete, sau de la automatul aflat la ieșirea din aeroport).  Dacă-l achiziționezi online de aici, costă 15.90€.

Autocarele pleacă din stație în funcție de orarul zborurilor. Spre exemplu, dacă avionul ce a plecat din București aterizează pe aeroportul din Beauvais la ora 8.10, autocarul va pleca spre Paris după 20 de minute, adică la ora 8.30. Ai aici site-ul unde poți verifica programul lor, nu de alta, dar dacă ratezi unul, să știi cât mai ai de așteptat până-l prinzi pe următorul 🙂 – Orar autocare

Aceste autocare nu te duc până în centrul Parisului, ci la periferie, lângă stația de metrou Porte Maillot. De acolo, pentru 1.90€ cât costă biletul de metrou (linia galbenă M1), poți ajunge oriunde în Paris. Din stația Port Maillot până în centrul Parisului mai faci aproximativ 20 de minute. Tot de la Port Maillot poți să iei și trenul, RER C, dacă traseul acestuia iți este convenabil.

Deci, timp total Aeroport Beauvais-centrul Parisului: ~2 ore. Cost: 15.90€ biletul pentru autocar(presupunem că-l cumperi online)+1.90€ biletul de metrou.

Transport Paris – Aeroport Beauvais

Pai, trebuie să faci drumul invers! Mare atenție însă… autocarul pleacă din Port Maillot cu 3 ore înainte de zborul programat. Adică, dacă avionul tău spre București pleacă din Beauvais la ora 8.55, autocarul va pleca din Porte Maillot la ora 5.55. Tu trebuie să fii în Port Maillot cu cel puțin 15 minute înainte pentru a prinde un loc în autocar. Dacă nu ajungi la timp sau nu mai ai loc în autocar, consultă acest site pentru a vedea când este următoarea cursă spre Beauvais- Orar autocare.

Stația de autocare este în imediata apropiere a metroului. În interiorul metroului sunt foarte multe semne ce-ți indică pe unde trebuie să mergi. Deci, n-ai cum să o ratezi! 🙂

Timp total din Centrul Parisului până la Aeroport Beauvais: 20 de minute să ajungi din Centrul Parisului în Port Maillot. 20 de minute timp de așteptare al autocarului pentru a prinde un loc. Se mai adaugă apoi 3 ore din momentul în care pleacă autocarul din Port Maillot spre aeroport… Ehe, aproape 4 ore! Mai mult decât e zborul Paris-București! 🙂 Costul este cel menționat mai sus ~18€…

Citește și:

5 locuri pe care le poți vedea gratis în Paris

Sfaturi pentru vizitarea Muzeului Luvru

Vizitarea Palatului Versailles

Transport Aeroport Charles de Gaulle – Paris (și retur)

Acest aeroport este foarte bine conectat cu orașul, atât prin trenurile RER B, cât și prin autobuzele Rossybus.

Cea mai simplă, rapidă și ieftină variantă de transfer de la aeroport în Paris zic eu că este cea cu trenul, așa numitul RER B.

Pentru a călători cu acesta, trebuie să mergi către Terminalul 2 sau 3, să-ți cumperi un bilet de la automatele de culoare albastră sau de la ghișee și să fii atent la direcția trenului! Robinson, Antony sau St-Rémy-lès-Chevreuse, toate te vor duce prin centrul Parisului. Costul unei călătorii este de 10€, iar durata călătoriei până în zona centrală a orașului este de 30 de minute. Trenurile circulă la un interval de 10,15 minute. Deci, durata călătoriei: 30 de minute+15 minute timp de așteptare=~45 de minute, cost=10€. Mai multe informații despre RER B, găsești- aici.

Pentru a călători din Paris spre aeroportul Charless de Gaulle trebuie să urmezi traseul de mai sus în sens invers. Depinde din ce punct al Parisului pleci.

Dacă vrei să afli noi ponturi de călătorie, te aștept și pe pagina de Facebook- Calatorii de Weekend sau abonează-te la Newsletter! 🙂

4 Comments

 • Dorina

  Sper să ajung cândva la Paris :).

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Este un oraș superb! Merită! 🙂

   Reply
 • Diana

  Buna , ai un articol foarte interesant chiar m-a ajutat , as avea insa inca o intrebare daca ai putea sa ma ajuti . Eu sosesc saptamana viitoare in Paris la aeroportul Beauvais , ce anume trebuie sa iau ca sa ajung la gare d’Austerlitz ? De la gara aceea trebuia sa iau trenul pentru a ajunge la destinatia mea , Limoges . Cum trebuie sa procedez , iau autocarul , ajung la metrou si de acolo pot ajunge direct cu metroul la gara d’Austerlitz ?

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Buna Diana!
   Mă bucur că articolul meu iti este uril! 🙂
   Legat de intrebarea ta, am aruncat o privire pe Google Maps, am pus cap la cap toate informațiile și cam asta cred că ar trebui să faci: după ce ai aterizat, iei autocarul până la Porte Maillot. Imediat ce cobori din autocar vei vedea un semn cu RER C (tren)-ai o poză și-n articol. De acolo iei trenul și in 30 de minute ajungi la Gare d’Austerlitz. Iata și traseul trenului RER C https://goo.gl/maps/1VEbhWJ1V452 .Sper sa-ți fie util!
   Călătorie plăcută-ți doresc si daca mai ai nevoie de alte informatii, cu mare drag voi incerca sa te ajut. 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: