Care sunt prețurile în Bruxelles?

 • 12 octombrie 2017

E bine-știut faptul că Belgia este o țară frumoasă, însă nu tocmai ieftină… Dar cât de scumpă să fie oare? Care sunt prețurile din Bruxelles pentru cele mai populare produse și servicii? Hai să trecem repede în revistă câteva dintre acestea… Să fii informat, înainte de a porni la drum. 🙂

Transport aeroport-Bruxelles

Cât costă o călătorie de la aeroport până în centrul orașului? Păi…depinde unde vei ateriza! 🙂

BlueAir și Tarom aterizează pe aeroportul principal, numit Brussels Zaventem. De aici poți să călătorești cu trenul, plătind 8.80€ și ajungi în Gara Centrală în 15 minute sau… poți să iei autobuzul.

Biletul pentru o călătorie cu autobuzul este de 4.50€, cumpărat de la automatele din aeroport, sau 6€ dacă-l cumperi de la șofer. Dacă vrei să afli cum circulă aceste două autobuze și ce stații au, arunca o privire aici.

WizzAir și Ryanair folosesc aeroportul Charleroi, aflat la mai bine de o oră de centrul orașului. Transferul poate fi și 5€, dacă-l cumperi din timp de pe site-ul companiei de transport. Dacă nu, pregătește-te să plătești și 14€ pe sens.

Care sunt prețurile la mâncare în Bruxelles

Meniul zilei, ce cuprinde felurile 1,2 si un desert, variază între 12-18€. De cele mai multe ori meniul cuprinde și o porție de midii servite cu cartofi prăjiți.

Că tot ziceam de cartofi, cică trebuie să încerci neapărat cartofii belgieni cu maioneză! O porție de “sănătate curată” costă între 3.50-4.50€.

Tot la capitolul “must-uri” intră și gofrele! Varianta simplă costă 1€, iar dacă vrei să o asezonezi cu tot felul de fructe și dulcețuri… 7€.

Să nu uităm și ciocolata belgiană! O cutie de ~20 bomboane costă 7€… Mult, puțin? Depinde de bugetul fiecăruia, însă gustul lor…îmmmm, face toți banii!

Și dacă e să continuăm lista noastră de prețuri din Bruxelles, ar mai fi următoarele:

 • O pizza-12€
 • O porție de peste prăjit-17€
 • O bere la 330ml-5€
 • O apă la 500ml-5€
 • O cafea-3€

Dar există și varianta de supermarket, ceva mai ieftină.

 • Un sandwish 3€
 • O apă de 500ml-1,50€

Cât costă călătoria cu trenul până în Bruges

Dacă tot ajungi în Bruxelles, alocă o zi și pentru Bruges… numit pe bună dreptate cel mai frumos oraș al Belgiei!

Biletul de tren Bruxelles-Bruges costă 30€/sens dacă vei călători în cursul săptămânii. Scump, foarte scump, însă mai este o variantă mult mai ieftină-Biletul de weekend! Costă 15€ dus-întors și este valabil începând de vineri de la ora 19.00, până duminică noaptea. Citește acest articol ca să afli mai multe despre această călătorie- Călătorie de o zi în Bruges.

casele colorate din Bruge

Cazare în Bruxelles

Acum, nu știu, ori n-am căutat noi prea bine, ori chiar așa stau lucrurile… O noapte de cazare într-un hotel ok,  amplasat într-o zonă centrală a orașului, nu scade sub 100€.

Ei, și iată mica mea listă cu prețurile din Bruxelles, însă sunt convinsă că poate fi extinsă cu ajutorul tău! 🙂

*Află imediat despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

2 Comments

 • Aura V.

  Traiesc de cativa ani in Buxelles si pot sa confirm ca nu e un oras ieftin. Preturile prezentate in articol corespund cu realitatea si sunt un minim de la care se pleaca.
  Bruxelles-ul este unul dintre cele mai cosmopolite orase europeene (belgienii se lauda ca ar fi mai cosmopolit si decat Londra) si in ciuda vremii capricioase care-i da o tenta de gri, am reusit sa-l indragesc, sa-l cunosc si sa-l apreciez mai bine dupa ce i-am cunoscut povestea. O poveste foarte interesanta despre care am scris (si voi mai scrie) o serie de articole aici:
  https://avehistoria.blog/category/bruxelles/

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Salutare Aura!
   Mă bucur să primesc comentarii de la persoane care locuiesc in zonele pe care le vizitez si care imi confirma cele spuse și in plus, ne ofera mai multe informatii despre acel loc. Mulțumesc si mult succes cu blogul tau! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: