Descoperă palatele din Sintra-Portugalia

 • 14 aprilie 2016
palatele din Sintra-Pena

Călătoria în Lisabona nu ar fi fost completă fără să vizitez palatele din Sintra.

Hai să-ți povestesc cum am ajuns și ce am reușit să văd într-o singură zi, pe aceste meleaguri:

Cum ajungi la palatele din Sintra?

Pentru a ajunge în la palatele din Sintra a trebuit să călătorim din Lisabona către Sintra. Am luat trenul din centrul Lisabonei (stația Rossio), plătind 2.15€ pentru un bilet, însă posesorii de Lisbon Card pot călători gratuit!

Durata călătoriei a fost de  45 de minute, iar trenurile circulau la un interval de o oră. Din ce am auzit, în plin sezon circulă din 30 în 30 de minute.

 

Obiectivul acestei zile a fost să vizităm în special Palatul de Regaleira, iar seara să dăm o fugă până la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale.

De cum am ieșit din gara din Sintra am traversat strada către punctele de informare turistică. De acolo am luat o hartă cu toate palatele din Sintra. Ne-am interesat apoi și de programul autobuzului 403 ce merge către Cabo da Roca.

Tot acolo erau autobuze de tipul Hip&Hop care duceau turiștii către principalele atracțiile din oraș, inclusiv Palatul Pena și Castelul Maurilor. Pretul biletului pentru acest tip de autobuz era de 16€.

Autobuzul 434, duce turiștii însă până la Castelul Pena pentru 5€.

Vizitarea Palatului Quinta de Regaleira

Dar cum Quinta de Regaleira era aproape de oraș, am pornit pe jos, având în rucsac câteva provizii și apă. Auzisem că în acele zone nu prea ai de unde să îți cumperi de mâncare. Și cam așa a fost!

După 15 minute de mers lejer, am ajuns la intrarea în Palatul Regaleira. Biletul a fost 6€ și a inclus vizitarea grădinii cât și a palatului.

Deși eram în mijlocul lunii martie, grădina amenajată pe deal era plină de verdeață! Nu știam ce să vizităm mai întâi: turnuri, fântâni, labirinturi subterane, cascade, lacuri…Unele erau mai impresionante decât altele! Cred că poți sta o întreagă zi aici și nu te plictisești…

Dar de ce am ales să vizitez în primul rând acest palat și nu pe cel de la Pena, mult mai cunoscut turiștilor? Ei, în urmă cu ceva ani am văzut o poză cu un puț săpat în pământ (Fântâna Inițiatică), cu scări în spirală ce te coborau până la baza acestuia… M-a impresionat atât de mult încât, imediat ce s-a ivit ocazia să ajung în Sintra, am vrut să văd cu ochii mei locul din poză! 🙂

Coborând pe scări până la baza Fântânii am ieșit din aceasta parcurgând o serie de catacombe întunecate. Mergeam ca printr-un labirint fără sfârșit…  Când am zărit ”luminița de la capătul tunelului” am constatat cu uimire că ieșeam într-o impresionantă grotă peste care se revărsa o cascadă!

A fost o experiență unică în care nu știam ce voi vedea la următorul pas. Eram însă sigură că privirea-mi va fi plăcut surprinsă! 🙂

După ce am petrecut cam 3 ore prin grădină, ne-am îndreptat spre ieșire. Nu am părăsit grădina fără a vizita și palatul, inclus în patrimoniul UNESCO!

Vizitarea Palatului Pena

Cum era trecut puțin de orele prânzului, am zis să pornim și spre Palatul Pena, să vedem măcar o parte din el! Drumul până acolo e plin de serpentine și foarte abrupt, așa că a ieșit din discuție să mergem pe jos. Dacă luam autobuzul, cu siguranță mi s-ar fi făcut rău…așa că am luat un tuk-tuk (5€/persoană).

Șoferul, un tânăr pus pe glume, ne-a spus pe unde putem merge pe jos la coborâre. “Cum ieși din Castelul Pena, în dreapta este un drum cu sens unic ce coboară spre oraș, de acolo, în 30 de minute ajungi la gara din Sintra.”

Palatul Pena, fiind construit în vârf de munte domină parcă întreg orașul! Odată ajunși la porțile acestuia, tot ce puteam zări era o ”mare de copaci”

Noi am ales doar vizitarea grădinii ce fascinează printr-o vegetație exotică în care am regăsit numeroase lacuri și fantâni.

Sunt probabil subiectivă, însă după ce am vizitat grădina din Palatul Regaleira, aceasta nu mi s-a părut la fel de impresionantă. Poate și pentru că se întinde pe câteva sute de hectare, ceea ce o face mult mai greu de vizitat în întregime. Dar mi-am zis că, dacă voi mai ajunge pe aceste meleaguri, voi dedica cel puțin 2 zile pentru a vizita palatele din Sintra!palatele din Sintra-Pena

Am lăsat palatul Pena în urmă și ne-am îndreptat spre oraș, de unde urma să luăm autobuzul către Cabo da Roca, dar nu înainte de a mai face câteva fotografii Castelului Maurilor, aflat în apropiere.

Citește mai departe despre călătoria la Cabo de Roca Apus de soare în Oceanul Atlantic la Cabo da Roca

*Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

2 Comments

 • Andreea

  Wow! E chiar deosebit Quinta de Regaleira! Imi pare rau ca n-am apucat sa-l vad si eu! M-am dus cu turma la Pena :)), dar nu regret…mi-a placut. Quinta de Regaleira va fi pe lista pentru o data viitoare cand voi ajunge in Sintra!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Deci, clar ai un motiv în plus să te întorci în Sintra! 🙂 Dacă aș fi știut cât de mult urma să-mi placă acest orășel, cu siguranță i-aș fi alocat 2 zile pentru a-i putea vedea toate frumusețile! Dar, cum ai zis și tu…”data viitoare”! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: