Cât costă o călătorie în Barcelona?

 • martie 11, 2017

Când le-am spus prietenilor că o să vizitez Barcelona aceștia au fost destul de uimiți… “Păi cum, tu încă n-ai vizitat acest oraș?” Ce să-i faci, a trebuit să împlinesc 30 de ani și să aștept mai apoi alinierea astrelor ca să ajung și eu în Barcelona. 🙂 Așa că, dacă din varii motive nici astrele tale nu s-au aliniat până acum, cred c-ar fi bine să știi care sunt prețurile pe acele meleaguri! Deh, tre’ să fii pregătit și să-ți faci bugetul pentru plecare, cine știe când e Marte retrograd! 🙂

Dar, hai c-am dat-o-n povești de-acum! Să trecem la lucruri serioase! 🙂

Așadar, cât costă o călătorie în Barcelona?

Biletele de avion

Sunt numeroase companii aeriene (de linie și low-cost) ce zboară într-acolo, atât din București cât și din alte orașe ale țării: Iași, Timișoara, Craiova…

Cele mai mici prețuri pe care le-am văzut sunt cele ale companiilor low-cost, pentru zboruri în afara sezonului. Evidend, doar cu bagaj mic de mână. Spre exemplu din Craiova se poate zbura dus-întors cu numai 50€, iar din București și Iași cu 70€.. Suuuper ieftin! În plin sezon însă, găsești cu greu bilete sub 150€!

20170310_191718.jpg

Cazarea

Dacă alegi să te cazezi la un hotel din centrul Barcelonei în extrasezon, atunci poți sta liniștit la un hotel de 3 stele pentru 50-60€/noapte. Sunt și variante ceva mai ieftine, însă asta presupune să te îndepărtezi de zona centrală și să folosești mai des mijloacele de transport în comun.

Dacă alegi să călătorești în plin sezon, spre exemplu în lunile iunie, iulie prețurile ajung și la 130€/noapte pentru un hotel central de 3 stele.

Da, prețurile o iau razna atunci când se mai încălzește afară, tocmai de aceea-ți dădusem câteva motive în acest articol pentru care să vizitezi Barcelona în extrasezon.

Vizitarea obiectivelor turistice

Dacă vrei să vizitezi cât mai multe muzee, biserici, parcuri, atunci pregătește-te să bagi adânc mâna în buzunar!

Cel mai ieftin bilet ce-ți permite vizitarea Bazilicii Sagrada Familia costă 15€, iar dacă vrei să vezi și turnurile, mai pune încă 15€! Bilete poți să cumperi de aici.

Parcul Guell poate fi vizitat pentru cel putin 7€. Mai multe informații despre bilete, găsești aici, iar un bilet pentru vizitarea Casei Batlo, costă 23.5€. Vizitează acest site pentru mai multe informații.

Un alt important obiectiv turistic ce poartă amprenta lui Gaudi este și Casa Mila, pentru a cărei vizitare trebuie să plătești 22€, iar de aici îți poți cumpăra bilete.

Citește și:

Vizitarea Bazilicii Sagrada Familia-ponturi și recomandări

Cum poți să vizitezi Croația cu bani puțini

Cât costă o călătorie în Lisabona

20170122_135747

20170125_183455

Mâncarea

N-aș putea spune că prețurile la mâncare sunt diferite de cele pe care le întâlnești și prin alte orașe turistice ale Europei de Vest. O porție de paella servită la terasele din centru costă între 12-16€, o porție de pește sau de paste-8-10€.

Dacă trecem la desert, o cupă de înghețată costă între 1,5-2€, o prăjitură 4€… dar există oricând și varianta mult mai ieftină-supermarket-urile. Aici îți spun drept că nu am văzut nicio diferență față de prețurile din România. Poți să-ți iei un sandwich cu 2-3€, un pachet de biscuiți cu 1€, sau o sticlă mare de apă pentru 0.65€.

20170123_135811

20170123_153230

Transportul în comun

Un bilet de metrou de la aeroport până oriunde în oraș costă 4.5€, iar dacă vrei să circuli prin oraș, cea mai folosită variantă este cartela cu 10 călătorii (9.95€). Aici ai mai multe informații despre biletele pe care le poți cumpăra pentru mijloacele de transport în comun din Barcelona.

20170123_180712.jpg

Indiferent de anotimpul în care vei călători în Barcelona cât și de bugetul pe care-l vei avea, orașul te va cuceri cu siguranță! Are atât de multe de oferit…

*Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

IMG_20170311_124146_484.jpg

20170311_140839.jpg

2 Comments

 • egodiary.com

  Ce pot sa recomand si eu din experinta este sa evitati sarbatoarea La Merce din Septembri, daca nu va plac aglomeratia (adica mai mult decat e Barcelona aglomerata de obicei) si preturile foarte mari la cazare. Noi asa am nimerit acum cativa an, fara sa fi stiut exact ca picam chiar in toi d festivitate si abia am gasit cazare, pe bani multi si conditii destul de ntz ntz nrz.
  PS: foarte fain fesul galben;)

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Mulțumim că ai împărtășit cu noi această informație prețioasă! În ciuda inconvenientelor (aglomerație, cazare scumpă), care a fost atmosfera orașului în plină sărbătoare?
   Ha,ha, merci, merci! Fesul galben și-a făcut bine treaba ținându-mi de cald… că a mai dat bine și-n poze, deja are un plus! :))

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: