Cum vizitezi Bazilica Sagrada Familia

 • 23 februarie 2017
bazilica sagrada familia din Barcelona

E clar, dacă ajungi în Barcelona, nu trebuie să ratezi Bazilica Sagrada Familia! Iată câteva ponturi și recomandări pentru această vizită! 🙂

Exteriorul bazilicii este impresionant și-ți mărturisesc că la început am fost puțin debusolată de felul în care arată. Deși știam că este încă în construcție, combinația de beton alb, alipit de partea veche a bazilicii mi se păreau ca fiind din două scenarii diferite.

sagrada familia exterior

Detaliile de pe fațada Sagradei Familia și toată simbolistica acestora m-au vrăjit ușor, ușor, făcându-mă să realizez amploarea și complexitatea acestei construcții! Uneori e atât de greu să realizezi că un om, un singur om, poate schița o astfel de capodoperă… Da, poate, iar numele lui este Antoni Gaudi!

În anul 1883, Gaudi a început construcția unei catedrale dedicate Sfintei Familii. Gaudi s-a dedicat acestui proiect până la moartea sa, survenită absurd, în urma unui accident de mașină.

La acel moment, Sagrada Familia era construită doar pe un sfert, iar de atunci și până astăzi finanțarea acestei construcții se face doar din donații și din vânzarea de bilete. Se dorește ca în anul 2026, când se vor împlini 100 de ani de la moartea lui Antoni Gaudi, Sagrada Familia să fie finalizată.

Bazilica Sagrada Familia-interior

Las pozele să descrie cel mai bine frumusețea lor, precizând doar ca realitatea este superioară acestor vederi. Gaudi, numit și “God’s architect” a fost un mare iubitor al luminii, iar acest lucru l-a pus mereu în prim plan în creațiile sale.

Sagrada Familia-vizitare-Temperatura din interior

Dacă mergi iarna și mai ești și o persoană friguroasă, e posibil să-ți fie ceva mai rece. Atât ușile de la intrare, cât și cele de la ieșire sunt mereu deschise. Aerul rece și curenții ce se crează ar putea să-ți dea o ușoară stare de disconfort. Soluția? Mai pune o haină pe tine! 🙂

Sagrada Familia-cumpărare bilete

Cumpără biletele online, sunt mai ieftine.  Biletele pot fi cumpărate atât de pe internet cât și de la fața locului.

Dacă alegi varianta online, ți se trimite pe e-mail un fișier pdf pe care-l prezinți la intrare, fie printat, fie direct de pe telefon.

Dacă alegi să stai la rând și să-l cumperi de la ghișeu, pregătește-te să plătești mai mult. Spre exemplu, biletul pe care l-am cumpărat online a fost 15€, însă dacă-l cumpăram pe loc, am fi scos din buzunar 18€.

Studenții și persoanele până în 30 de ani au reducere. Spre exemplu, biletul de 15€ este redus la 13€ (mai multe informații aici)interior sagarada familia

Sagrada Familia din Barcelona-Punct de belvedere

Dacă vrei să faci poze frumoase cu Sagrada Familia, nu te opri lângă ea ci mergi în parcul din fața acesteia. De acolo o vei putea vedea în întregime.

Dacă-ți dorești o imagine din depărtare, mergi în Parcul Guell. Acolo este un deal pe care este construită o cruce. Din acel loc se vede întregul oraș, încoronat de Sagrada Familia și de marea albastră (dacă ai noroc și e senin).

Sagrada Familia- când să o vizitezi

Mergi în extrasezon. Nu te vei înghesui cu alți turiști și nici nu vei sta la cozi interminabile.

Dacă mai ai și tu câteva ponturi pentru vizitarea Bazilicii Sagrada Familia, da-ne de știre printr-un comentariu! 🙂interior-sagrada-familia-3

Articole similare:

Cât costă o călătorie în Barcelona

Piata la Boqueria din Barcelona

5 motive să vizitezi Barcelona în extrasezon

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  www.facebook.com/CalatoriiDeWeekend/

3 Comments

 • trivo.ro

  Cand am fost, acum cateva milioane de ani :-), am urcat cu liftul (cred ca am platit in plus vreo 3 euro), iar la coborare ne-am folosit picioarele. Este un loc ce merita vizitat! Iar domnul Gaudi… toata stima! Sper sa apuc sa o vad si finalizata!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Dacă ai ști cât de mult regret că nu mi-am luat un bilet care să cuprindă și vizitarea turnurilor (chiar dacă prețul e dublu)…Nu mă așteptam să fie totul atât de frumos! Așa că da, domnul Gaudi, a creat adevărate minuni! 🙂

   Reply
 • Calatorii de Weekend

  Sper sa fie utile! 🙂

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: