Locuri de vizitat în Elveția. Atracții turistice din Elveția

 • 4 octombrie 2022
locuri de vizitat in elvetia

Care sunt cele mai frumoase locuri de vizitat în Elveția când te afli într-o vacanță cu mașina pe aceste meleaguri?  Sunt o mulțime de atracții turistice în Elveția ce merită descoperite și este greu de ales, mai ales când timpul este limitat. Totuși, hai să-ți spun cum am procedat noi.

Cum ne-am organizat vacanța?

Ne-am hotărât ca în această vacanță în Elveția să nu străbatem țara de la un capăt la altul, ci am ales o zonă pe care am încercat să o descoperim în tihnă.

Am închiriat mașină din Italia, am mers spre Elveția, ne-am luat o singură cazare în orășelul Steffisburg (aflat în cantonul Berna), iar de acolo ne deplasam cu mașina prin împrejurimi.

Iată așadar ce locuri minunate am avut de vizitat în Elveția în mini-vacanța noastră de 6 zile.

Locuri de vizitat în Elveția într-o vacanță

Pasul Simplon și Pasul Grimsel

Dacă vrei să ajungi în Elveția îți recomand să mergi și prin pasuri. Natura este la superlativ, iar peisajele sunt excepționale! Despre cele mai frumoase pasuri din Elveția pe care le poți vedea venind dinspre Italia am scris un articol separat: Pasurile Simplon, Grimsel, Furka și Gotthard.

drum prin simplonpasul grimsel

Interlaken și priveliștea de pe Harder Kulm

Pregătește-te să fii surprins! Interlaken este situat între două lacuri foarte cunoscute în Elveția- Thun și Briez. Fie că te vei plimba prin oraș, pe malul apei sau vei merge într-o mini croazieră, Interlaken este un loc în care te vei putea bucura pe liniștea specifică Elveției.orasul Interlaken

Harder Kulm. Odată ce ai ajuns în Interlaken, eu zic să nu ratezi plimbarea cu funicularul până la 1322 de metri altitudine! De acolo de sus vei avea o priveliște peste întreaga zonă și vei admira Lacurile Thun și Lacul Brienz. În depărtare vei zări crestele Munților Eiger, Mönch și Jungfrau. Variante devizitare gasesti aici.interlakenvapormunte

Muntele Titlis

Vizitează Muntele Titlis din Elveția și urcă la peste 3000 de metri altitudine. Plimbă-te cu telecabina rotativă-prima din lume de acest gen, intră în inima unul ghețar format acum 5000 de ani… si traversează cel mai înalt pod suspendat din Europa! Informatii despre bilete poti gasi aici.Muntele titlis-podul suspendat

lacul trumsee de pe muntele titlis

Lucerna-cel mai frumos oraș din Elveția

Cu siguranță te vei îndrăgosti de Lucerna, considerat cel mai frumos oraș din Elveția. Descoperă fiecare stradă, traversează podul cu flori (numit Kapellbrücke), descoperă biserica Jesuitekirche și Monumentul Leului. Plimbă-te pe malul lacului cu același nume și admiră priveliștea către Muntele Pilatus.lacul Lucerna

lucernaLauterbrunnen-valea celor 72 de cascade

Micul sătuc din inima Munților Alpi este un loc extrem de pitoresc ce-ți va fi drag încă de la primii pași.

Pe lângă peisajele impresionante ce te vor încânta, aici vei descoperi una dintre cele mai înalte cascade din Europa. Și știi ce e minunat? Faptul că poți urma un traseu de aproximativ 10 minute și ajunge fix sub vălul cascadei.biserica

cascada elvetiaGrindelwald- satul dintre munți

Grindelwald este una dintre cele mai populare regiuni de ski din Elveția, dar crede-mă, și-n alt anotimp zona este coborâtă din cele mai frumoase vise.

Indifernt dacă vii aici pentru a urma un traseu montan sau dacă pur și simplu te vei plimba pe străzi, locul este atât de frumos încât nu vei regreta nicio clipă faptul că ai ajuns aici și nu ai un obiectiv de bifat. Grindelwald este în sine o atracție turistică.

Poti sa vizitezi Grindewald si Interlaken intr-o calatorie de o zi din Zurich… exista variante 🙂
biserica din grindelwald

grindelwald

Oberhoffen și castelul inedit

Aflat pe malul lacului Thun, castelul Oberhofen îți va atrage privirile numaidecât. Pătrunde într-o lume inedită în care evenimentele istorice sunt readuse la viată prin intermediul hologramelor și activităților interactive. Descoperă-l pe larg în acest articol- Castelul Oberhofen.

oberhofen in septembrieflori-castel

Orașul Thun

Un mic oraș aflat pe malul lacului cu același nume este o frumoasă atracție turistică pentru cei ce doresc să descopere zonele autentice din Elveția. Orașul este străbătut de râul Aare, iar peste el sunt nenumărate poduri pline cu flori. Vizitează castelul Thun ce datează din secolul 12 și bucură-te de priveliste.

thun pod thun

Plimbare pe malul lacului Thun

Așează-te pe iarbă, bucură-te de linișe și admiră apusul…

apus pe lac

Pasurile Furka, Grimsel și Gotthard

Adaugă pe lista de atracții turisitce din Elveția cel puțin două pasuri din cele menționate. Noi am traversat pasurile din Elveția atât la venire cât și la plecare și-ți mărturisesc faptul că am avut parte peisaje spectaculoase.pasul furka -elvetia

Lacul Lugano

Deși această zonă este pe teritoriul Elveției, am avut sentimentul că eram deja în Italia.

Locuri de vizitat în Elveția într-o vacanță

În cazul în care ți-a plăcut traseul nostru, m-am gândit să trec toate aceste locuri de văzut în Elveția pe cele două hărți de mai jos. Sper să-ți fie utile. 🙂

Traseul cu masina prin Elvetia la intoarcere spre Italia

Menționez faptul că am evitat trecerile prin munte cu trenul. În Elveția sunt locuri în care îți poți urca mașina pe tren și străbate muntele în doar câteva minute. Aceste treceri sunt contra-cost și-ți iau din bucuria de a admira pesajele țării.

Am evitat de asemenea trecerile cu vaporul deoarece compania de la care am închiriat mașina nu ne permitea acest lucru. Așa că, ai grijă ce traseu îți recomandă GPS-ul.

De asemenea, începând cu mijlocul toamnei și uneori chiar până în vară, pasurile din Elveția sunt închise circulației auto. Fii cu bagare de seamă când îți planifici traseul.

Citește pe îndelete și tot ce trebuie să știi înainte de a pleca în Elveția. Zic eu că este un articol util- altfel nu l-aș fi scris. 🙂

Cât a costat această excursie?

Despre toate costurile pe care le-am avut în călătoria noastră din Elveția și cum am procedat pentru a ține costurile sub control, găsești detalii în acest articol Cât costă o vacanță în Elveția.

Atracții turistice din Elveția trecute pe lista de dorințe

Cum lista cu locuri minunate de vizitat în Elveția este încă plină, în următoarea călătorie pe aceste meleaguri ne dorim să descoperim neapărat următoarele locuri:

Jungfraujoch. Aici poți să urci pe “Acoperișul Europei” cu linia de cale ferată aflată la cea mai mare altitudine din Europa- 3454m.

Zermatt  și priveliștea către Muntele Matterhorn.

Aletsch Glacier-Acesta este cel mai mare ghețar din Munții Alpi. Are o lungime de 23 de kilometric și ghici ce? Este în apropierea Pasului Furka.

Cascadele Rinului-Descoperă cea mai mare cascadă din Europa.

Berna– hai să descoperim și capital Elveției, că tot am fost noi foarte aproape de ea. Spune lumea că este un oraș tare frumos. Tre’ să ne convingem.

Și mai vrem să mai ajungem și la Oeschinen Lake. O minunăție de lac aflat în vârful unui munte. Unde mai pui faptul că nici nu a fost departe de zona în care noi ne-am cazat… Dar ce să faci când ai o vacanță atât de scurtă și-o mulțime de locuri frumoase de văzut! Îți dorești să revii! 🙂

*Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

1 Comment

 • Lucian Luk

  Bravo !
  Superb acest articol, ca de obicei!
  Mulțumim de toate informațiile furnizate!
  La cât mai multe călătorii de weekend !

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: