Grădinile din Palatul Sanssouci, Potsdam, Germania

 • septembrie 11, 2017
Gradinile din palatul sanssouci, statuie și fantana arteziana

La nici o oră de capitala Germaniei, la marginea orășelului Potsdam se află Palatul și Grădinile din Palatul Sanssouci, reședința de vară a împăratului Frederic cel Mare, regele Prusiei. Un loc de relaxare și încântare, ideal pentru a-ți încununa călătoria în Berlin!

Despre Grădinile din Palatul Sanssouci

Istoria acestui loc începe la mijlocul anilor 1700 când regele a ordonat construirea unui palat într-o zonă verde a Potsdamului. Își dorea ca acolo să aibă o viață liniștită, departe de tumultul Berlinului.

Porunca lui a fost lege, așa că, palatul “fără griji” (căci asta înseamna “sans souci”) a fost construit în tocmai după dorința regelui.

Datorită frumuseții și eleganței palatului, unii l-au numit “Versailles-ul Germaniei”, însă nici stilul (rococo vs. baroc) și nici impozanța aceastora nu pot fi comparate.

Dar nu despre palat am să-ți vorbesc astăzi, ci despre Grădinile din Palatul Sanssouci!

Întinse pe o suprafață de 70 de kilometri, grădinile reprezintă cel mai mare parc din Brandenburg. De asemenea este o atracție de seamă pentru toți cei ce vizitează Berlinul și împrejurimile acestuia.

După ce ai vizitat palatul, grădinile se deschid în fața ta și te îmbie să cobori treptele terasate cu plantații de viță de vie și smochini.

Fântâni arteziene ce nu contenesc să te surprindă, statui cu personaje mistice, alei interminabile străjuite de garduri vii, arbori și lacuri dătători de răcoare într-o zi caldă de vară… crează un tablou feeric. Totul este aranjat armonios, cu atenție deosebită până la cele mai mici detalii, așa cum doar la curtea regelui poți întâlni!

Nici oranjeria ce curge și ea în trepte, străjuită de un arcaș, nu te poate lăsa indiferent!

Citește și:

Berlin-atractii turistice

Cât costă o călătorie în Viena

Ghid de călătorie în Porto

Impresii din Grădinile Palatului Versailles

Grădinile ascund nenumărate comori arhitecturale printre care: Palatul Nou, Casa Chinezească, Oranjeria, Poarta cu obelisc,  Casa de oaspeți, etc.

Cât costă biletul de intrare în Grădinile din Palatul Sanssouci?

Niciun bănuț, căci accesul în grădini este liber!

Cum ajungi la Grădinile Palatului Sanssouci din Potsdam?

În primul rând trebuie să ajungi în Potsdam, iar cea mai ușoară variantă de transport în comun este trenul. Din Gara Centrală din Berlin, poți lua trenul RE1, iar în 25 de minute ajungi în Potsdam Hbf. Apoi, ieși din gară și te îndrepți spre stația de autobuz, iar de aici ai o mulțime de variante, printre care: autobuzele 695 sau X15. Uite aici lista cu toate variantele de transport.

Dacă încă nu te-am convins cât este de frumos acest parc, mai bine mergi și descoperă acest loc prin ochii tăi! 🙂

4 Comments

 • egodiary.com

  Gradinile sunt locul pe care nu il ratez niciodata cand mergem sa vizitam un castel/palat!
  Dupa ce ne pierdem prin camerele impunatoare din interior, ne indreptam de fiecare data spre gradinile frumoase, cu ronduri de flori multicolore, fantani si gard-viu taiat in forme interesante.

  Reply
 • Dorina Danila

  M-am convins că e un parc foarte frumos, dar totuși vreau să-l văd cu ochii mei :).

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Cred că asta e cea mai bună variantă! :))

   Reply
 • Ella

  Mi-a plăcut foarte mult parcul, chiar dacă l-am văzut în martie, când natura încă nu prinsese viață, tot verdele ăla minunat lipsea, dar am putut să-mi imaginez cum arată vara și mi-au plăcut mult majoritatea construcțiilor din parc. Aș vrea, totuși, să-l revăd într-o vară și să-i dedic o zi întreagă, una mai relaxantă, pentru că prima oară am vrut să vizitez și orașul – tare frumușel, colorat și îngrijit. Frumoase pozele!

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: