Ronda, Spania-Orașul de pe stâncă

 • 12 februarie 2017
pod ronda spania

Astăzi o să-ți spun câteva impresii din Ronda, un oraș tare frumos, construit la marginea prăpastiei și aflat la doar o oră de Malaga!

Odată ce am auzit de orașul de pe stâncă, mi-a fugit gândul la frumoasele mănăstiri din Meteora, Grecia, însă cele două locații sunt cu totul diferite, așa că, nu poți spune că odată ce ai văzut una din ele, le-ai văzut pe ambele! Nici gând!

impresii din ronda case

Atracția principală a orașului este Canionul El Tajo ce desparte orașul nou de orașul vechi. Legătura dintre acestea se face prin cele 3 poduri impresionante. Cel mai cunoscut pod este San Miguel, iar dacă vrei să cobori până la baza acestuia trebuie să plătești undeva pe la 3€.

impresii din ronda oras

impresii din ronda pod

Tips&Tricks pentru a vizita orașul Ronda din Spania– Pentru a te putea bucura de o frumoasă priveliște asupra orașului de pe marginea prăpastiei, a podului și a cascadei ce curge la baza acestuia, îți recomand să mergi pe strada din dreapta podului ce urcă ușor, ușor, paralel cu prăpastia. La un moment dat, vei vedea niște scări pe care trebuie să le cobori pentru a ajunge să te bucuri de-o așa priveliște!

Citește și:

Cum am închiriat mașină în Spania

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

impresii din ronda canion

Grădina Alameda m-a impresionat prin balconul ce iese în afara stâncii și care oferă o frumoasă priveliște asupra întregii văi. O minunăție!

impresii din ronda la apus

impresii din ronda 2

Ronda… câtă frumusețe încape într-un singur loc!

impresii din ronda 1

Cum ajungi în Ronda, Spania?

Cu mașina- aceasta este varianta pe care am și ales-o având mașină închiriată pentru câteva zile. Din Malaga până în Ronda am făcut aproximativ 1 oră, mergând pe un drum foarte bun.

Sunt o mulțime de locuri de parcare în acest oraș, însă noi am lăsat mașina în parcarea unui supermarket. Pentru că am cumpărat câteva lucruri de acolo, parcarea a fost gratuită.

Cu trenul-pentru a ajunge în Ronda cu trenul, consultă pagina căilor ferate spaniole http://www.renfe.com. Din ce am observat, dacă pleci din Malaga nu ai tren dus-întors în aceeași zi .

Pur și simplu m-am îndrăgostit de Andaluzia și de frumusețile ei! Mi-a oferit bucuria de a vedea în aceeași zi un sat aflat sub stâncă- Setenil de las Bodegas, cât și bucuria de a vedea un orășel construit pe stâncă-Ronda!

Oare ce alte minuni mai ascunde?

Tu ai vizitat acest loc? Ce impresii din Ronda ne poți împărtăși?

ronda, pod, cascadaDacă ți-a plăcut articolul, te aștept cu un LIKE pe Facebook/CalatoriiDeWeekend!

7 Comments

 • Land of Love

  ce idee minunata pentru un week-end! abia astept sa o pun in practica!

  Reply
 • popa beatrice

  sa ajungi sub podul din ronda la cascada sunt multe scari de coborit ?si apoi de urcat?

  Reply
 • popa beatrice

  sa ajungi sub podul din ronda sunt multe scari de cobotit?si apoi de urcat?

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: