Obiective turistice din Slovenia

 • 7 august 2016
obiective turistice din Slovenia- lacul bled

Cele mai frumoase obiective turistice din Slovenia ți se aștern la picioare lăsându-te să descoperi munți, mare, peșteri, lacuri și peisaje rupte din cărțile pe povești… Unde mai pui că nici nu trebuie să străbați kilometri întregi de la un obiectiv la altul, Slovenia putând fi parcursă cu mașina în doar 3 ore!

Să vedem deci, care sunt cele mai frumoase obiective turistice din Slovenia. 🙂

Lacul Bled din Slovenia

Cu siguranță unul dintre cele mai cunoscute obiective turistice din Slovenia este Lacul Bled.  Aflat în Alpii Iulieni, are în mijlocul său o bisericuță ridicată în secolul XVII, accesul către aceasta făcându-de doar cu bărcuțele. Peisajul în această zonă este absolut fermecător indiferent de anotimp!

lacul bled, biserica, lacul bled din slovenia, fata in blugi si tricou alb

Obiective turistice din Slovenia-Cheile Vintgar

Apele repezi ale râului Radovna au săpat în munți adevărate canione! Podețele de lemn bine fixate în pereții stâncoși te poartă de pe un mal pe altul, oferindu-ți minunate priveliști!

Citește și:

Excursie la Lacul Bled din Slovenia

Obiective turistice din capitala Sloveniei

Plimbare prin Cheile Vintgar

Obiective turistice din Slovenia- Ljubljana

Ljubljana este o capitală europeană liniștită, foarte verde și curată, ce te invită să petreci o după-amiază relaxantă pe străzile-i vechi și bine îngrijite.

Pestera Postojna

Aceasta  cred că este cel mai vizitat loc din lista de obiective turistice din Slovenia. Peștera este una dintre cele mai frumoase din lume și-ți oferă o experiență unică de a te plimba cu trenulețul printre stalactite și stalagmite.

interior pestera postojna din slovenia Castelul Predjama -atracții turistice din Slovenia

Castelul este menționat în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai mare castel aflat la intrarea într-o peșteră. Aspectul său exterior te face să crezi că este rupt parcă din povești.

Lista principalelor obiective turistice din Slovenia este completată și de Parcul Național Triglav.  Ideal pentru pasionații de drumeții și cățărat pe munte, acest loc oferă o diversitate de trasee montane.

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  CalatoriiDeWeekend

2 Comments

 • Andrei

  Am auzit multe lucruri frumoase despre Slovenia, au si trasee montane super. Sper sa ajung la anul si sa ma catar un pic. Felicitari pentru articol!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Întradevăr, este o țară tare frumoasă ce le are pe toate: munte, mare, lacuri, peşteri…atracții pentru toate gusturile! 🙂
   Mulțumesc şi sper că informațiile oferite să-ți fie utile când vei ajunge pe acele meleaguri.
   Spor la cățărat! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: