Madrid-10 obiective turistice de neratat

 • septembrie 26, 2016

În capitala Spaniei am petrecut un frumos weekend de început de decembrie și chiar dacă părerile sunt împărțite în ceea ce privește acest oraș, mie una mi-a plăcut tare mult, iar în cele 3 zile pe care le-am avut la dispoziție am alergat de colo colo de dimință până seara târziu și cu toate acestea tot au mai rămas o mulțime de locuri de vizitat.

 

Ca să nu mai lungim vorba, o să trec direct la subiect și-o să-ți povestesc câteva lucruri despre obiectivele turistice pe care le-am vizitat în Madrid…España! 🙂

1.Puerta del Sol-locul considerat kilometrul 0 al Madridului, ce forfotește de turiști, comercianți, animatori stradali, amorezi sau diferite expoziții în aer liber și care nu este ratat de turiștii ce vor să-și facă poze cu ursul ce mănâncă fructe din copac.

2.Plaza de Cibeles- Pe bună dreptate, fântâna din mijlocul pieței este considerată cea mai frumoasă din oraș, simbolizând zeița romană a naturii, fiind construită între anii 1777-1782.

Acesta este și locul în care de fiecare dată când echipa de fotbal Real Madrid câștigă un trofeu, suporterii se adună în această piață pentru a sărbători împreună victoria.

3.Muzeul Prado-un “must see” pentru iubitorii de artă! Acest loc ascunde mii de creații de însemnătate internațională, deținând una dintre cele mai de seamă creații de artă spaniolă cu opere semnate de Goya, El Greco și Murillo.

4.Parque del Retiro-un parc ce mi-a plăcut tare mult, atât prin prisma faptului că era foarte mare, îngrijit, plin de copaci și statui, cât și datorită faptului că are o frumoasă grădină de trandafiri, care deși eram în luna decembrie, încă mai avea flori. Îți dai seama ce încântare pe mine când știam că în București ningea de mama focului, iar eu mă plimbam printre trandafiri la 17°C! 🙂

5.Puerta de Alcala-un alt important obiectiv turistic al Madridului este și Poarta Alcala, situată în mijlocul Pieței Independenței și construită în anii 1700.

6.Palacio Real-Palatul Regal din Madrid are peste 2000 de camere luxos decorate, dintre aceastea doar 50 sunt deschise turiștilor, iar în spatele palatului este un impresionant parc prin care te poți plimba în liniște cât e ziua de lungă.

7.Templo de Debod –nu departe de centrul orașului este acest surprinzător obiectiv turistic, dedicat zeilor Amon și Isis. Acesta este o donație a guvernului egiptean ca drept mulțumire pentru implicarea inginerilor spanioli în mutarea multor monumente din calea inundațiilor în anul 1968.

8.Plaza de Espana-Ce mi-a atras atenția prima oară a fost monumentul închinat scriitorului Miguel de Cervantes, autor al operei Don Quixote de la Mancha. Statuia personajul principal, cât și cea a credinciosului său însoțitor, Sancho Panza, sunt principala atracție pentru turiștii ce vin în acea zonă.

9.Gran Via-principalul bulevard al orașului, ce poate fi considerat o expoziție în aer liber reprezentativă pentru secolul XX.

10.Santiago Bernabeu-ultimul de pe lista obiectivelor turistice pe care le-am vizitat în Madrid, însă cu siguranță nu cel din urmă, este Stadionul echipei Real Madrid. Este deschis în fiecare zi, cu excepția zilelor în care sunt programate partide de fotbal, iar traseul cuprinde vizitarea stadionului, a camerei trofeelor, a vestiarelor, tribuna oficială și banca de rezerve, loc unde te poți așeza și simți că faci parte din echipa Realului.

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de   Facebook/CalatoriiDeWeekend/

4 Comments

 • Andreea

  Si mie mi-a placut Madridul 🙂 … cel mai mult m-a impresionat insa Muzeul Prado. Am stat o zi intreaga acolo si a fost de-a dreptul coplesitor. Abia astept sa-l revad ca sa-mi pot continua incursiunea in lumea picturii…

  Reply
 • travelwithsergiu

  As adauga si Muzeul Reina Sofia unde in anumite zile ai acces gratuit si poti vedea opere de Picasso si Dali.
  Si gara Atocha, care este chiar aproape de Reina Sofia merita vizitata, fiind practic o gradina tropicala cu tot felul de plante exotice 🙂

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: