România pitorească –satul Măgura, Brașov

  • 6 august 2018
satul magura-priveliste piatra craiului

Am descoperit un loc minunat în inima naturii, numai bun pentru o relaxare deplină! Peisaje de o frumusețe autentică, case de lemn înșirate ici colo pe dealuri, animale ce pasc liniștite pe câmp, oameni ce-și văd de treburile zilnice, drumuri înguste, aer curat și multă liniște… Acesta este satul Măgura,

un tablou pictat cu grijă și încadrat perfect de crestele Munților Piatra Craiului și Bucegi.

Unde este satul Măgura?

Minunăția asta de loc este în județul Brașov, comuna Moieciu și este așezat în Parcul Național Piatra Craiului.

Ce poți să faci în Măgura?

În primul rând, bucură-te de peisaje, de liniște și de tot ceea ce înseamnă viața la țară în vârf de munte.

Descoperă satul la pas, mergi pe ulițele lui, dă binețe oamenilor pe care-i întâlnești și admiră peisajele ce te înconjoară.

Bucură-te de peisaje mergând spre satul Peștera… o altă așezare frumoasă ce merită atenția ta.

Într-o oră de mers lejer vei avea în față satul Peștera și o incredibilă priveliște spre crestele Munților Bucegi. La un moment dat, vei fi pur și simplu cuprins de cei doi masivi muntoși: în dreapta vei avea Munții Piatra Craiului, iar în stânga Bucegii.

Drumul dintre aceste două sate nu este practabil de orice mașină așa că e mai bine să îl faci la pas. În plus ar fi păcat să fii aici și să stai tot în mașină. Mergi pe jos, bucură-te de liniște, de peisaje și respiră aerul curat de munte.

Iată pe Google Maps și traseul dintre cele două sate.

Mănăstirea Sf. Treime din Măgura– recent construită, mănăstirea încă nu este locuită de monahi, dar este deschisă publicului.

manastire alba in magura

Traseu prin Prăpăstiile Zărneștiului. Satul Măgura este la doi pași de Prăpăstiile Zărneștiului. Este o zonă splendidă, în care ai senzația că un drum îngust despică muntele în două și-ți face cărare. Deoarece ploaia nu ne-a permis să-l parcurgem din nou pe timp de vară, îți las mai jos câteva imagini cu Prăpăstiile de acum doi ani dintr-o frumoasă toamnă.

prapastiile zarnestiului

Trasee montante prin Piatra Craiului. Drumul prin Prăpăstiile Zărneștiului continuă cu diferite trasee montane. Cel mai cunoscut fiind cel până la Cabana Curmătura.

Citește și:

Weekeend relaxant în Moieciu

Peștera de la Poalele Munților Piatra Craiului

Sugestie de excursie weekend în România

Cum este drumul până în satul Măgura, Brașov?

Din Zărnești până în apropiere de Fântâna lui Botorog drumul este asfaltat. Este într-o stare bună, dar se mai pot face imbunătățiri.

Apoi, de la Fântâna lui Botorog până în satul Măgura drumul continuă prin pădure. Se urcă în serpentine pe un drum neasfaltat, pe alocuri pietruit, practicabil. Sunt și unele gropi, dar cu răbdare și pricepere le poți ocoli. Noi avem o mașină cu garda destul de joasă și n-am avut probleme.

Alte informații utile

Nu uita să iei cu tine bocancii de munte. Chiar dacă nu vei merge pe vreun traseu montan, drumurile sunt cu pietre și n-ai vrea să le simți pe toate-n talpă.

Ia în bagaj o haină groasă pentru serile răcoroase. Nu te lăsa păcălit de vremea pe care o ai în oraș…mergi totuși în creierii munților.

Dacă ești iubitor de mers pe bicicletă, aici e Raiul pe pământ!

Ne-am simțit minunat pe aceste meleaguri și ne dorim tare mult să revenim aici cât mai curand…

spre sat pestera

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: