Cetatea Făgăraș, întâlnire cu istoria

  • septembrie 12, 2016

Cetatea Făgăraș se află pe drumul ce leagă Sibiul de Brașov, în centrul orașului cu același nume. Construcția acestui monument a început în secolul XIV, fiind reședința principilor Transilvaniei, însă, odată cu trecerea timpului, aceasta a fost transformată în garnizoană, mai apoi, în perioada comunistă, în închisoare.

Cetatea este înconjurată de un mic lac pe care înoată câteva lebede și care fac deliciul turiștilor dornici să le imortalizeze într-o fotografie memorabilă.

20160910_061911

Unde parchezi?

Înainte de intrarea în Cetatea Făgăraș este o parcare destul de mare unde-ți poți lăsa mașina gratuit, dar dacă ajungi acolo într-o perioadă de vârf și nu mai găsești loc, sunt multe parcări și în împrejurimi… Te descurci tu :).

Cât costă biletul de intrare?

Biletul de acces în cetate este doar 15 lei, oferindu-nu-se și un pliant de orientare în cetate.  Un aspect important este acela că, pentru grupuri de cel puțin 15 persoane, se oferă gratuit turul cetății cu ghid. O idee foarte bună, mai ales pentru turiștii ce vin cu autocarele, în grupuri mari.

Mai multe informații cu privire la prețul biletelor și programul de vizitare găsești aici.

Ce se poate vedea în Cetatea Făgăraș?

În curtea cetății se pot vizita: Bastionul Toboșarului, Grajdurile Principale, Bastionul cu paie cât și cel al Cuptorului, iar Cetatea este construită pe două etaje, plus parter.

20160903_210506

La parter, în imediata apropiere a porții de intrare în cetate sunt Casa Temnicerului și Sala de tortură. Cea din urmă îți spun sincer că mi-a dat fiori reci, așa că am zbughit-o repede spre sălile administrative și mai apoi către pivnițe. Pivnițele nu erau ele pline, ca în vremurile de demult, dar o idee tot mi-am făcut. 🙂

La primul etaj este un adevărat muzeu întins pe mai multe camere, fiecare având o temă: Istorie Medievală, Istorie Modernă, Port Popular, Arta Religioasă și multe, multe altele. O experiență foarte plăcută pentru iubitorii de istorie și nu numai!

Și cum fotografiatul era permis, am îndrăznit să fac și eu câteva poze…

20160910_060453

La ultimul etaj am regăsit Sala Tronului, Salonul Principelui cât și Dormitorul Principesei. Acestea sunt încăperi mari, înalte, cu mobilă impunătoare, din lemn masiv, iar locurile mai păstrează și astăzi amprenta  zilelor în care decizii istorice s-au luat în sălile în care se sfătuiau mai marii acelor vremuri.

20160910_060357

Pentru a păstra curățenia în sălile de la etaj, administrația cetății oferă tuturor turiștilor botoșei de unică folosință și pe care i-am purtat pe tot parcursul vizitării interioare a cetății. O idee foarte bună, zic eu!

Este o cetate bine întreținută (cum toate ar trebui să fie), care merită vizitată și pusă mult mai mult în valoare!

Dacă încă n-ai vizitat-o, ce zici, când dai o fugă până acolo? 🙂

20160807_154853

Citește și:

Excursie la Cazanele Dunării

Cum ajungi la Bâlea Lac dacă nu ai mașină

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend

 

4 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: