O zi la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

  • februarie 6, 2016

De câțiva ani buni visam să ajung la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac… Voiam să mă pot bucura de frumusețea naturii și a construcțiilor ce sunt ridicate an de an cu atâta măiestrie doar din zăpadă și gheață!

 

Cum ajungi la Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac

Accesul se face dinspre Sibiu, mergând cu mașina până la Bâlea Cascadă, iar de acolo se ia telecabina. E recomandat ca în zilele de weekend să faci cumva să ajungi mai de dimineață, pentru a nu sta mult la rând, telecabina având o capacitate de 12, 15 persoane.

Dacă ajungi pe acolo în cursul săptămânii și într-o perioadă mai puțin aglomerată (februarie, martie) este posibil să mai aștepți puțin până se strânge un număr minim de persoane.

Prețul unui bilet costă 30 de lei pe sens, deci 60 de lei de persoană dus-întors (asta dacă nu te hotărăști să rămâi pe acolo). Ce-i drept, la cât de frumos este tot peisajul acolo sus, mai ca nu-ți vine să cobori! 🙂

După o urcare lină și frumoasă până la cota 2040, a urmat o priveliște spectaculoasă asupra întregii zone pe care aveam să o descopăr pas cu pas.

Ochelarii de soare sunt o necesitate iarna la Bâlea Lac! Vremea schimbându-se radical în doar câteva minute. Cred ca în 10 minute am avut parte de vânt puternic, ninsoare, lapoviță, cer senin și soare.

Despre Hotel și Biserică îmi este greu să descriu în cuvinte frumusețea locului cât și sentimentul plăcut pe care l-am avut acolo. Cred că primele cuvinte pe care le-am rostit odată ce am intrat în Hotel, au fost: ”E MINUNAT!”

În fiecare an hotelul are o anumită temă, iar camerele respectă întocmai stilul ales: Genuri muzicale, Pietre Prețioase, Zodiile… acestea sunt doar câteva dintre teme.

Și da, poți să dormi  în Hotelul de Gheață de la Bâlea Lac pentru aproximativ 100€ pe noapte. Și ca să fie clar, bani le dai tu lor, nu ei ție ca să dormi la 0 grade! 🙂 Acum lăsând gluma la o parte, cred că e o experiență interesantă. Cel puțin, turiștii străini vin în număr destul de mare și rămân și peste noapte.

Oricum paturile sunt confortabile, acoperite cu tot felul de blănuri și pături pentru ca ședere cât mai plăcută.

Biserica de Gheață de la Bâlea Lac

În acest “ansamblu rezidențial de gheață” este ridicată și o biserică. În interiorul Bisericii de Gheață au loc slujbe religioase de diferite confesiuni.

Am vizitat și igluurile, întrebându-mă ce era cu mesajul ăla de la intrare: ”Se intră pe propria răspundere”. „Adică, poate să se dărâme peste mine? Cine știe…” 🙂

Citește și:

Descoperă Cetatea Rupea

Întâlnire cu istoria la Cetatea Neamțului

Unde mănânci la Bâlea Lac

De mâncare nu-ți fă griji! La Cabana Bâlea este un restaurant la care se mănâncă bine, iar prețurile sunt ok. Trebuie să ții cont că te afli la peste 2000 de metri, iar aprovizionarea e destul de greu de realizat.

Dacă ajungi la Bâlea pe timp de iarnă (și nu numai) îți doresc să prinzi o vreme frumoasă și să te bucuri din plin de experiență! E unică!

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: