Cum ajungi la Bâlea Lac dacă nu ai mașină

 • septembrie 18, 2016
masini pe transfagarasan

Am tot scris în ultima perioadă despre cum poți ajunge cu mașina personală în diferite locuri frumoase din țărișoara asta, însă n-am spus niciun cuvințel despre modalitățile prin care se poate merge și cu mijloacele de transport în comun!

Păi cum vine asta mi-am zis, dacă n-ai un autoturism, nu mai călătorești? Da’ de unde! Hai să găsim soluții!

Așa că, astăzi vorbim despre cum poți ajunge la Bâlea Lac!

Indiferent în ce zonă a țării te afli, trebuie să faci în așa fel încât să ajungi la Sibiu (tren, micorbuz… Te descurci tu)!

Din Sibiu sunt microbuze ce merg de două ori pe zi până la Bâlea Cascadă, o cursă dimineața și una după-amiază.

Dacă te hotărăști să călătorești astfel, aruncă o privire pe acest site și află informații detaliate despre orarul microbuzelor, atât pentru plecare, cât și pentru întoarcere în Sibiu.

Prețul unei călătorii pe un singur sens este de 60 de lei, iar dus-întors este de 110 lei.

De la Cascada Bâlea se poate lua telecabina ce urcă până sus la Bâlea Lac, oferind o frumoasă priveliște peste Transfăgărășan.

Îți recomand ca înainte de a porni din Sibiu să dai un telefon la administrația Telecabinei Bâlea să ii întrebi dacă aceasta circulă. Nu de alta, dar n-ar fi deloc plăcut să te pomenești în situația în care ai făcut atâta drum, iar când ajungi acolo să afli că e vânt puternic sau mai știu eu ce furtună și că nu poți urca.

Dacă mai știi modalități prin care poți ajunge fără autoturism personal la Bâlea Lac, nu ezita și împărtășește-ne și nouă într-un comentariu!

Articolul este utile? Distribuie-l și prietenilor tăi printr-un Share! 🙂

4 Comments

 • markoiovan

  Am vazut oameni care urcau cu bicicleta pana la Balea si erau destul de in varsta. Nu recomand niciodata varianta cu autostopul. Am facut eu un traseul pe creasta fagarasului si am iesit la Balea sperand ca voi gasi o ocazie sa ajung in curtea de arges. Am ajuns in 4 ore in curtea de arges din vreo 5 segmente, desi traficul era aproape bara la bara si nu aratam deloc ca un aurolac, ci dimpotriva.

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Mulțumesc Markoiovan pentru comentariu. Întradevăr, observ că oamenii se feresc din ce în ce mai mult să ia necunoscuți în mașină, nu știu dacă de teamă sau din comoditate… Bine că ai ajuns într-un final la destinație!
   Cât despre biclă, cred că e o experiența de neegalat! Eu una am toată admirația pentru cei ce ies în natură pe două roți, indiferent de vârstă!

   Reply
 • vERONICA

  IN GENERAL NU IAU LA AUTOSTOP DE TEAMA……. PE DOUA ROTI ESTE FOARTE FRUMOS IN MUNTII APUSENI PE VARFUL VLAEASA SAU BIHOR, STANA DE VALE, CASCADA VARCIOROG….

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Mulțumesc Veronica pentru mesaj. Din ce în ce mai mulți oameni ce ma înconjoară spun că mersul pe bicicletă pe munte este o experiență minunată…hmmm, poate ca ar trebui să încerc și eu, ușor, ușor. 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: