Vizită la Castelul Peleș într-o atmosferă de basm

  • 5 martie 2018
iarna la castelul peles

Ce poți să faci într-o zi de sâmbătă în care nu ai niciun plan? Îți faci un plan! 🙂 Dai o fugă până-n Sinaia și vizitezi Castelul Peleș!

Asta am făcut și noi în urmă cu puțin timp! Am plecat din București de dimineață și după aproximativ 2 ore și jumătate de mers cu mașina am ajuns în fața Castelului Peleș!

Ningea încet, cu fulgi mari, iar peisajul era de basm. Un basm trăit la castel…

Castelul Peleș-vizitare

Construit la inițiativa Regelui Carol I, Castelul Peleș este astăzi unul dintre cele mai frumoase obiective turistice din România! Când vei ajunge în Sinaia, nu te mulțumi să-l privești doar la exterior. Vizitează negreșit și interiorul acestuia! Este splendid!

Sălile mobilate în stilurile neo-Renașterii germane, hispano-maur, rococo sau în stilul barocului german te vor impresiona prin frumusețea și armonia ornamentelor.

Detaliile sculptate minuțios în lemn de nuc, tei, trandafir și nu numai, candelabre de cristal de Bohemia ornate cu sticlă de Murano, tapet cu piele de Cordoba, statui din bronz cu reproduceri după Michelangelo, motive asiatice sau persane… acestea și nenumărate alte elemente sunt armonios îmbinate și dau locului o frumusețe aparte.

Castelul Peleș impresionează nu doar prin frumusețea arhitecturală ci și prin dotările tehnice pe care le are. La vremea construirii lui, acesta a fost singurul castel din Europa complet electrificat și cu încălzire centralizată.

Totul este la superlativ în acest loc, iar atenția la detalii este copleșitoare! Trebuie să menționez aici și implicarea ghidului nostru ce ne-a oferit multe informații “din interior” și a dat viață și energie acestei experiențe.

De remarcat sunt și construcțiile de pe domeniul Peleș: Castelul Pelișor, Economatul, Grajdurile și Casa de Vânătoare.

curtea castelului peles

Ce bilet să îți iei?

Sunt două tipuri de bilete ce-ți permit accesul în Castelul Peleș: Expoziția de Bază și Turul Optional. Ce înseamnă asta mai exact?

Cu biletul “Expoziția de Bază” ai acces la parterul Castelului Peleș, loc unde vei vizita impresionantul Hol de Onoare, Expoziția de Arme, Biblioteca Regală și diverse alte săli de recepție și întruniri oficiale.

Cu al doilea tip de bilet ”Turul Opțional”, vei putea vizita și camerele de la etaj. Apartamentul Imperial, Apartamentul Principeselor, Sala de Teatru sau Atelierul de Pictură al Reginei Elisabeta, acestea sunt doar câteva dintre splendidele încăperi regale.

Personal, am optat pentru turul complet și mă bucur că am putut vedea întreg spațiu deschis turiștilor. Fără să descopăr și sălile de la etaj, cu siguranță experiența nu ar fi fost completă.

Peles-ornamente

Detalii castel peles

Câteva informații utile pentru vizitarea Castelului Peleș

Indiferent de tipul de bilet ales, toate vizitele în Castel se fac cu ghid (română sau engleză).

Dacă ai optat pentru turul complet, după ce ai intrat în Castel, păstrează biletul pentru al 2-lea control.

Fotografiatul este interzis. Se poate plăti o taxă foto, însă postarea lor pe internet este strict interzisă.

Achiziționarea biletelor se poate face doar cu cash, plata cu cardul nefiind acceptată. De asemenea, achiziționarea biletelor online nu este posibilă, iar site-ul offcial nu are variantă în limba engleză. Stau și mă întreb, cum este posibil să nu ai implementate aceste lucruri la unul dintre cele mai vizitate obiective turistice din România?!

Parcare la Castelul Peleș

Există o parcare amenajată în apropierea Castelului Peleș, taxa fiind de 10 lei/zi/autoturism.

Castelul Peles-program de vizitare

Accesează acest site pentru a afla mai multe informații despre prețul biletelor și programul de vizitare.

Când ai tăi pași te vor purta până în Sinaia, nu te mulțumi doar să privești exteriorul Castelului! Interiorul este pur și simplu splendid și merită să descoperi în întregime acest frumos crâmpei din România!

Citește și:

Splendidă descoperire-Cetatea Rupea

Cetatea Făgăraș-întâlnire cu istoria

Cetatea Neamțului-pe urmele lui Stefan

iarna la castelul peles

statuie din curtea castelului peles

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: