Ce poți vizita în Paris în 3 zile

 • 18 februarie 2022
ce-poti-sa-faci-in-paris-luvru

Să vezi Parisul în doar 3 zile este ca și cum ai încerca marea cu degetul… Dar ce te faci totuși când ai la dispoziție doar câteva zile. Ce poți vizita în Paris în acest timp?

E greu de spus și variante ar tot fi, dar am sa-ți spun care sunt obiectivele turistice din Paris pe care am ales să le vedem în cele câteva zile pe care le-am petrecut în frumosul oraș. Așa că, dacă-ți place acest traseu, ai putea să-l încerci sau să-l adaptezi la nevoile și dorințele tale.

În prima zi am dat un tur al principalelor obiective turistice, urmând ca în zilele 2 și 3 să descoperim mai pe îndelete două dintre cele mai apreciate locuri ale Parisului. Să le luăm deci pe rând!

Ce poți vizita în Paris -Ziua 1

Grădinile Luxemburg

O oază de verdeață pe malul stâng al Senei! Statui, copaci, fântâni arteziene și multă relaxare… Asta vei găsi în aceste grădini private deschise publicului. Jardin du Luxembourg, cum sunt numite în franceză, au fost create la începutul anilor 1600, la cererea Mariei de Medici.

gradinile luxembrug palat

Muzeul Luvru

Aici te oprești puțin doar pentru a face o poză cu piramida de la intrare. Vei reveni într-o altă zi pentru a vizita Muzeul Luvru.

Jardin des Tuileries

În imediata apropiere a muzeului Luvru este una dintre cele mai vechi grădini franceze, creată din dorința Caterinei de Medici.

jardin-des-tuileries-vazute de sus

Place de la Concorde

Între Grădinile Tuileries și Champs-Élysées se află una dintre cele mai mari piețe ale Parisului. În timpul Revoluției Franceze aici și-au găsit sfârșitul peste 1100 de persoane, printre care și Ludovic al XVI-lea și Maria-Antoaneta.

Podul Alexandru al III-lea

Este un pod superb, ornat cu felinare și îngeri, construit ca semn al prieteniei dintre Franța și Rusia în urma unui tratat de alianță.

Podul are un aspect impresionant, iar statuile poleite cu aur îi dau un aer aparte celui mai frumos pod din Paris!

Domul Invalizilor

Construit din ordinul lui Ludovic al XIV-lea pentru a trata soldații de război, Domul adăpostește din anul 1840 mormântul lui Napoleon.

Champs de Mars

Ai obosit? Cred și eu, dar hai că aproape am ajuns la finalul zilei. Din grădina în care te afli ești la câțiva pași de Turnul Eiffel! De aici sau din Piața Trocadero, poți să admiri simbolul Parisului în toată splendoarea sa.

Turnul Eiffel

Hai că locul acesta nu are nevoie de nicio prezentare!

Îți pot spune că fiecare zi am încheiat-o în Piața Trocadero, admirânt Turnul Eiffel.

Citește și:

Cum ajungi de la aeroport în Paris

Ce poți să vizitezi gratis în Paris

Ce poți vizita în Paris  -Ziua 2

Palatul și Grădinile Versailles

Eh, ce experiență… Cum să fii în Paris să să nu vizitezi acest important obiective turistic?

Versailles impresionează nu doar prin impozantă, rafinament și bogăție ci și prin prisma evenimentelor istorice petrecute de-a lungul anilor. De la faptul că a fost reședința regilor Franței (Ludovic al XIV, XV și Ludovic al XVI) și până la semnarea Tratatului de la Versailles, toate aceste evenimente și-au lăsat amprenta asupra acestui palat.

Despre întreaga experiență a descoperirii sălilor regale, am scris un articol special aici- Vizitarea Palatului Versailles. 

Informatii despre bilete si tipul acestora gasesti aici:

Grădinile Palatului Versailles-Dacă vremea tine cu tine îți recomand să vizitezi și aceste splendide grădini. În plus, începând cu luna aprilie, până la finalul lunii octombrie în grădini fântânile arteziene oferă un adevărat spectacol pe acorduri de muzică clasică… Pur și simplu minunat! Uite aici mai multe informații și impresii din această vizită- Grădinile Palatului Versailles.Ce poți vizita în Paris -Ziua 3

 

Muzeul Luvru. Să vezi Luvrul și să nu crezi! Astea cred că sunt cele mai reprezentante cuvinte ale acestei experiențe! Acest muzeu este copleșitor și nu poate fi vizitat într-o singură zi oricât de mult ți-ai dori.

Pentru a te organiza cât mai bine și a nu pierde inutil timpul la cozi, ți-am pregătit aici câteva sfaturi pentru vizitarea muzeului Luvru.

Sacre Coeur-dacă mai ai energie după ce ai vizitat Luvrul, poți să iei un mijloc de transport până la biserica Sacre Coeur.

Nu știu dacă vei avea timp să o vezi și în interior, cozile fiind destul de mari. Cu siguranță merită să o privești măcar de afară, având și o priveliște frumoasă asupra Parisului.

Moulin Rouge- nu departe de această biserică este și celebrul Moulin Rouge. Pentru a avea acces la un spectacol trebuie să-ți faci rezervare din timp și să scoți câteva sute de Euro din buzunar. Dar, cum o poză cu celebrele palete ale morii de vânt nu costă nimic… zic s-o facem și pe asta.

Pentru că mai sunt o mulțime de locuri splendide ce au rămas nedescoperite, tare mult îmi doresc să revin în Paris… Să-i văd toate obiectivele turistic iar și iar…și iar!

Călătorie minunată-ți doresc în minunatul Paris!

*Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

4 Comments

 • Lucian Luk

  Super articolul !
  Multumim pentru informatii…

  Reply
 • Ana

  Un articol foarte folositor

  Reply
 • f

  santeti admirabili.am nevoie de aceste in formatii pt.oviitoare vizita.multumesc

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: