Buget de călătorie pentru Bari

 • septembrie 18, 2017

Călătoria în Bari a venit la două săptămâni după ce vizitasem Milano, așa că aveam încă în memorie prețurile din Lombardia. Acolo, pentru un banal sandwish am plătit 7€, iar pentru o apă chiar și 4€… Ei, așa că buzunarul meu a răsuflat ușurat de această data căci prețurile în zona Puglia sunt mult mai mici decât cele din nordul Italiei. 🙂

Care sunt prețurile la mâncare în Bari

Întreaga zonă Puglia cu orașele pe care le-am vizitat (Bari, Alberobello și Polignano a Mare) este mult mai accesibilă. Pentru multe produse, prețurile sunt asemănătoare cu cele din România…  Dar hai să-ți dau și câteva exemple de costuri:

 • o pizza-6€
 • un sandwish îndestulător-1.5€
 • o porție de paste-6-7€
 • un “gelato”-2.5€
 • o sticlă de apă-0.50€
 • doar berea e ceva mai scumpă-3€.

Mare grijă când te hotărăști să mănânci prin zona aceasta. Restaurantele se închid pe la orele 13-14.00 și se redeschid abia seara, după ora 19.00. Dacă rămâi nemâncat… și-un amărât de sandwish iți va fi greu să găsești după-amiaza.

Cât despre modalitățile de plată… cardul a fost acceptat în mai toate locurile și chiar am primit bon fiscal de fiecare data.

pizza și bere în Bari

inghetata bari

Prețurile la cazare

Din capul locului îți spun că în Bari cele mai multe unități de cazare sunt cele de tipul B&B. Hoteluri sunt destul de puține. O noapte de cazare într-o camera cu baie proprie, cu mic dejun inclus, amplasată într-o zonă centrală, pornește de pe la 50 € în afara sezonului. În plin sezon, același tip de cazare este cu vreo 30€ mai mult.

Transportul în comun în Bari

Hai să le luăm pe rând: de la aeroport până-n Bari poți să iei trenul sau shuttle bus-ul, plătind 5 sau 4€, depinde ce variantă alegi.

Pentru a ajunge în Alberobello cu trenul, călătoria a costat 4,90€/sens, iar până-n Polignano a Mare-2.5€.

Prin oraș te poți plimba plătind 1€ pe bilet, însă transportul în comun este o adevărată nebunie. Șoferii nu respectă nicio regulă de circulație, iar fiecare “se descurcă” după cum poate.

Citește și:

Plimbare pe străzile din Bari

Polignano a Mare, călătorie de o zi din Bari

Alberobello, o lume de poveste

Cum ajungi de la aeroport în Bari

Intrările la obiectivele turistice

Bari nu se remarcă prin palate sau catedrale. Sunt câteva biserici și piațete vechi pe care le poți vizita gratuit sau în schimbul a câtorva Euro. Bari este un oraș în care te plimbi pe străzi și observi comportamentul oamenilor… și crede-mă, nu-i puțin lucru!

Prețul biletelor de avion

Cele mai ieftine bilete de avion pe care le-am văzut au fost în jurul sumei de 40€ . De cele mai multe ori aceste prețuri sunt în extrasezon, iar în plină vară, pot ajunge și la 200€. Tot în plină vară poți găsi bilete și la 60€ (și aici dau ca exemplu călătoria mea). Și da, a fost un zbor fără bagaj de cală… dar la ce mi-ar trebui bagaj de cală într-o călătorie de weekend?

Zboruri directe către Bari avem doar din București, Cluj și Timișoara, iar cursele sunt operate de Wizz Air.

Acestea fiind spuse, eu cred că pușculița nu trebuie să fie nici prea mare, nici prea plină pentru a călători în Bari! 🙂

*Află imediat despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

6 Comments

 • Lazar Adrian

  Sper sa ajung si eu la Bari!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   E o zonă tare frumoasă… Merită!

   Reply
 • andrei

  foarte multe informatii utile in articole! deja am salvat cateva pagini din care sa ma inspir

  Reply
 • DENISA

  Ati ratat Matera? E superb, nu veti regreta!

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Din pacate intr-o calatorie de weekend n-am mai avut timp pt Matera. Un motiv bun pentru a reveni! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: