Mănăstirile din Meteora-Grecia

  • 5 februarie 2016
Mănăstirile din Meteora aflate pe varf de stanca

Mănăstirile din Meteora crează acel complex monahal incredibil in care cele 6 manastiri ce au rezistat vremii și impresionează și astăzi fiecare vizitator. 

Fiind in excursie in Grecia, pe bratul Sithonia din Halkidiki si la 400 de km fata de Meteora, am plecat din Sarti dis-de-dimineata, la ora 5:00 pe ruta Salonic – Veroia – Kozani – Grevena – Kalambaka. La ora 10.00 am fost la poalele primei manastiri din Meteora.

Despre Mănăstirile din Meteora

Pana in urma cu 100 de ani, accesul in manastiri se facea cu ajutorul unor scripeti. Acum insa, sunt sapate scari ce fac accesul mult mai usor.

Trebuie sa te inarmezi totusi cu rabdare pentru ca sunt destul de multe trepte de urcat si poate fi un pic obositor.

Informații utile pentru vizitarea Mănăstirilor din Meteora

La intrarea in fiecare manastire se plateste o taxa de cativa Euro. Daca nu esti imbracat conform regulilor manastiresti, maicutele iti vor cere sa te acoperi cu esarfele puse la dispozitia turistilor.

Si tot din aria administrativa, iti spun ca in acest complex nu prea am gasit magazine de unde sa pot cumpara ceva de mancare sau de baut. Iti recomand sa ai cu tine cateva provizii.

Nu doar privelistea peste intreaga zona este incredibilea, dar si interiorul manastirilor este foarte frumos si merita vizitat. Maicile si calugarii au pastrat cu mare sfintenie fresce, obiecte de cult, moaste si documente istorice de mare valoare pe care le poti vedea in mare liniste si fara sa le fotografiezi.

Citește și:

Vacanță în Halkidiki

Cât costă o călătorie în Atena

Croazieră de o zi din Atena

Din cauza timpului scurt pe care l-am avut la dispozitie, am vizitat doar 3 din cele 6 manastiri. Printre acestea se numara si cea mai mare si mai vizitata manastire numita Manastirea Marelui Meteor.

Accesul este unul spectaculos, mergandu-se prin tuneluri sapate in stanca. Aici am avut voie sa facem poze, asa ca, in imaginile de mai jos, impartasesc cu tine clipe din aceasta frumoasa minune numita “Meteora”.Mănăstirile din Meteora aflate pe varf de stanca

Mănăstirile din Meteora-program de vizitare

Daca vei vrea sa vizitezi aceste manastiri ortodoxe din Meteora, ai mai jos si programul de vizitare. Îți recomand totuși să vizitezi acest site pentru a avea informatii actualizate.

Manastirea Varlaam:
Zilnic, de la 9:00 – 13:00 si 15:30 – 18:00, inchisa vinerea.

Manastirea Marele Meteor (Metamorfoseos)
Zilnic, de la 9:00 – 13:00 si 15:00 – 18:00, inchisa martea.

Manastirea Aghiou Stefanou:
Zilnic, de la 8:00 – 12:00 si 15:00 – 18:00, inchisa lunea.

Manastirea Aghiou Nicolau Anapafsa:
Zilnic, de la 9:00 – 13:00 si 15:00 – 18:00

Manastirea Roussanou:
Zilnic, de la 9:00 – 13:00 si 15:00 – 18:00

Manastirea Aghias Triados:
Zilnic, 9:00 – 18:00

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te astept și pe pagina de Facebook  www.facebook.com/CalatoriiDeWeekend/

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: