Buget pentru Atena

  • 11 iunie 2016

Buget pentru Atena-Pentru că de data asta vorbim despre bani, zic să nu mai pierdem timpul și să trecem direct la subiect și să vedem care ar putea fi costurile unei călătorii în Atena.

Buget pentru Atena-care sunt prețurile în Atena

Bilete de avion către Atena

Aici oferta este vastă! Dacă stai cu ochii pe oferte și acționezi rapid, poți zbura în extrasezon și cu 9€! Spre exemplu, cei de la Ryanair au avut prin luna februarie o astfel de ofertă, dar văzusem recent bilete și pentru lunile iunie-iulie la un preț foarte bun de 24€, bagaj mare de mână inclus. Cu o companie de linie, în afara perioadelor de oferte, prețul poate ajunge și la 200€. Tocmai ce-ți spuneam ca aici intervalul e destul de mare! 🙂

Cât costă cazarea în Atena

Cazarea la un hotel central, de 3*, cameră dublă, cu o frumoasă terasă cu priveliște spre Acropole, poți găsi în jurul sumei de 60€/noapte, iar pentru mai mult confort suma se poate dubla.

Cei ce preferă varianta B&B (de genul Airbnb), se pot caza în centrul orașului, în plin sezon, plătind 35€/noapte, cameră dublă. Pentru a obține un preț cât mai bun, rezervarea trebuie făcută cu ceva timp înainte.

Cânt costă mâncarea în Atena

Pentru toate gusturile și toate buzunarele! Un gyros de dimensiuni medii costă 2€ în plin centru Atenei, iar o farfurie mai mare 6€. O sticlă de apă de 1 litru costă 1€. O bere la 0.25 litri costă 2€, iar la 0.5 litri- 3.50€. Un platou cu fructe de mare pentru 2 persoane-25€,  o porție de calamar-9€ și lista ar putea continua. 🙂

Intrarea la muzee în Atena-prețuri

 Să le luăm pe rând: Acropole și Teatrul lui Dionysos-20€, Agora Antică-8€ Templul Olimpic al lui Zeus-6€, Panathenaic Stadium-5€. Sau toate cele de mai sus, plus încă 3 obiective turistice pentru 30€.

Cât costă transportul în Atena

 De la aeroport, până în centrul Atenei se poate ajunge atât cu metroul, cât și cu autobuzul. Prețul unei călătorii cu metroul este de 10€, iar cu autobuzul 6€.

Nici bine n-am ajuns în Atena că a și început o grevă generală, ce a ținut în depouri toate mijloacele de transport, așa că s-a dus sursa mea de informare pentru costul călătoriilor în oraș, totuși am găsit acest site în care sunt prezentate toate tipurile de bilete.

Și cum a fost grevă și în ziua plecării, a trebuit să luăm taxiul până la aeroport, costul unei călătorii din Piața Syntagma (centru) și până la aeroport a fost de 40€.

Și da, dacă te prinde vreo grevă din asta pe acolo, ajungi să plătești pe taxi mai mult decât poate ai plătit pe avion. 🙂

Un articol cu principalele atracții turistice din oraș și prețurile biletelor de intrare am scris aici, iar dacă vrei să faci o croazieră de o zi pe marea Egee, vizitând insulele Hydra, Poros și Aegina, trebuie să mai adaugi 70-100€ la bugetul tău de călătorie.

Ce zici, iei în considerare Atena pentru următoarea ta călătorie de weekend? 🙂

Citește și:

Ce poți să faci 3 zile în Atena

Croaziera de o zi din Atena

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

2 Comments

  • Loveisaname

    Bună, aș dori să fac o precizare cu privire la acest articol. Un bilet atât cu metroul, microbuzul, tramvaiul costă doar 1.40 euro și este valabil 90 de minute de la momentul compostarii. Acropole precum și celelalte obiective turistice pe care le-ai menționat în acest articol pot fi vizitate de către studenții europeni gratis. Menționez aceste lucruri deoarece am petrecut 2 luni în Atena, vara anului trecut.

    Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: