Obiective turistice din Atena. Ce poți să faci 3 zile în Atena

  • 15 mai 2016

Ți-ai cumpărat bilete de avion pentru a petrece un weekend în Atena și acum îți faci planuri pentru ce obiective turistice din Atena să vezi în fiecare zi? Dă-mi voie să-ți vin în ajutor cu o sugestie! 🙂

obiective turistice din Atena-Ziua 1 și 2

Acropole și Parthenon. Le luăm împreună pentru că Acropole este dealul pe care este amplasat cel mai reprezentativ monument al Atenei- Parthenon-ul, ce a fost dedicat zeiței Athena, ocrotitoarea orașului.

Pentru a ajunge aici, trebuie să cobori la stația de metrou Akropoli, sau dacă ești în Piața Syntagma, nu-i chiar așa de mult de mers pe jos. Deși dealul este înalt și pare greu de ajuns, îți spun că urcarea este destul de lină… Apă și încălțăminte comodă să ai, astea-ți vor ușura drumul. 🙂

Intrarea costă 20€ și cuprinde și vizitarea Teatrul lui Dionysos. De acolo se poate achiziționa un bilet de 30€ care-ți va permite accesul și la alte obiective turistice din oraș.

Agora Antică-deși are o intrare principală, eu am ajuns aici coborând de la Acropole, pe partea nord vestică, dar nu înainte de a privi orașul de sus. Cu siguranță priveliștea pe timp de noapte este unică!

Citește și:

Buget pentru o călătorie în Atena

Croaziera de o zi din Atena

Dar să revenim la Agora și să-ți spun că biletul de intrare costă 8€.

Plaka-este o zonă care mi-a plăcut tare mult, o oază de liniște într-un oraș zgomotos și agitat. Aici te poți plimba în voie printre străduțe, sau te poți așeza la una din terasele frumos amenajate. Se află cam la 5 minute de mers de Teatrul lui Dionysos.

Muzeul Acropole-Continuându-ți drumul prin Plaka, poți să alegi să petreci aproximativ 2 ore în acest muzeu, pentru un cost al biletului de 5€.

Templul lui Zeus-acest templu a fost mai mare decât Parthenon-ul. Acum însă doar 15 din cele peste 100 de coloane sunt încă în picioare, acestea fiind destul de vizibile, așa că nu-ți va fi greu să le observi dacă te îndrepți spre Acropole.

Intrarea costă 6€/persoană, sau dacă ai biletul de 30€ de care-ți ziceam mai sus, accesul este permis pe baza acestuia.

Panathenaic Stadium- Aflat la aproximativ 15 minute de mers de la Templul lui Zeus, pe acest stadion aveau loc evenimente dedicate zeiței Athena. Biletul de intrare costă 5€.

Schimbarea gărzii din fața Palatului Parlamentului are loc în fiecare oră, turiștii putându-se fotografia cu aceștia doar după ce gărzile își finalizează onorurilor militare. Câțiva soldați se asigură în permanență că turiștii nu-i ating și că doar o singură persoană se fotografiază cu gărzile.

Oobiective turistice din Atena-Ziua 3

Dacă vrei să pornești într-o călătorie de 3 zile în Atena, părerea mea este că acest oraș se poate vedea lejer în 2 zile, iar pe a 3-a o poți petrece într-o croazieră pe Marea Egee, vizitând insulele Poros, Hydra și Aegina. Citește mai multe despre această experiență aici: Croazieră de o zi din Atena

Citește și:

Cât costă o călătorie în Barcelona

Impresii din Grădinile Palatului Versailles

5 motive pentru a-ți petrece vacanța în Croația

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: