Obiective turistice din Lisabona

  • 23 martie 2016
obiective turistice din Lisabona, turnul Belem si un tun

Capitala Portugaliei este un oraș ce trebuie simțit cu sufletul și indiferent de ce obiective turistice din Lisabona alegi să vizitezi, trebuie să intri pe străduțele-i întortocheate și să te lași purtat de povestea pe care acestea o destăinuie fiecărui călător…

La început vei fi poate descumpănit de cât de mult ai de urcat (orașul fiind construit pe coline). Frumusețea locului îți va da putere să continui și nu vei mai vrea ca această călătorie să se termine.

În această călătorie de weekend a trebuit să aleg să vizitez doar o parte din acest frumos oraș.

Am ales așadar cartierele Alfama și Belem. Acestea sunt zonele cele mai bogate în obiective turistice. Și uite mai jos principalele atracții pe care nu trebuie să le ratezi odată ce ajungi în frumoasa capitală portugheză!

Obiective turistice din Lisabona- Cartierul Alfama.

Alfama respiră liniște, relaxare și frumusețe…  Un cartier ce a fost cel mai puțin afectat de marele cutremur din 1755, cutremur ce a devastat Lisabona.

Castelul Sao Jorge-ce străjuiește parcă acest oraș de pe vârful celui mai înalt deal din Lisabona. Este o fortăreață ce datează din Evul Mediu cu o frumoasă gradină ce oferă un bun punct de belvedere asupra orașului, indiferent de momentul zilei. Biletul de intrare costă 8€ sau este liber cu Lisbona Card.

Prețurile pentru Lisbona Card le poti vedea aici.

Catedrala Seaflată în imediata apropiere a Castelului Sao Jorge, este cel mai vechi locaș de cult din oraș, construită în stil gotic și care se spune că seamănă mult cu Notre Dame de Paris. Accesul este gratuit.

Biserica Graca-Un alt important obiectiv turistic din Lisabona este cea mai veche biserică construită în stil baroc, în fața căreia este un frumos punct de belvedere. Accesul este gratuit.

Citește și:

Cât costă o călătorie în Lisabona

Transportul în comun în Lisabona

Muzeul Fado unde vei găsi informații cu privire la evoluția și pasiunea din spatele muzicii tradiționale portugheze. Biletul de intrare costă 5€. Se oferă reducere pentru posesorii de Lisbon Card.

Piața Comerțului- cunoscută și sub numele de Piața Palatului. A fost construită lângă fostul palat regal ce a fost distrus în cutremurul din 1755 și este una din cele mai frumoase piețe publice din Lisabona.

Liftul Santa Justa-un turn metalic înalt de 45 de metri ce face legătura între zona de joș a orașului și cea de sus, oferind o frumoasă priveliște asupra cartierului. Biletul de intrare costă 1,5€ sau este liber cu Lisbona Card.

O călătorie cu tramvaiul 28 celebrul tramvai galben ce mai păstrează și astăzi scaunele și ușile de lemn, în nostalgia și farmecul vremurilor de odinioară. Călătoria costa 1,4€ sau este gratuită cu Lisbona Card.

Muzica Fadofinalul unei zile nu se poate încheia mai frumos decât luând cina în unul din restaurantele în care se cântă fado. Live și cu multă pasiune!

Obiective turistice din Lisabona- Cartierul Belem.

Un cartier plin de monumente istorice incluse în patrimoniul UNESCO, dedicate perioadei marilor descoperiri geografice. Este situat departe de centrul orașului, așa că îți recomand să iei un mijloc de transport (tramvaiul 15 este o bună opțiune). Un articol cu informații privind transportul în comun în Lisabona găsești aici.

Mănăstirea Jeronimos-un impresionant monument construit în cinstea lui Vasco da Gama, loc unde acesta este și înmormântat. Fără doar și poate, această mănăstire este cel mai impresionant lăcaș de cult din Lisabona, remarcându-se și prin unicitatea elementelor arhitecturale cu motive navale şi maritime.

Accesul în biserică este gratuit. Pentru acces în mănăstire biletul costa 10€ sau este liber cu Lisbona Card.

Monumentul Descoperirilor deși construit recent(1960) acest monument aflat vis-a-vis de Mânăstirea Jeronimos și-a câștigat cu ușurință notorietatea, reprezentând o navă gata de plecare în larg, având sculptate figuri ale unor personalități de seama printre care și Magellan și Vasco da Gama.

Turnul Belem-Unul dintre simbolurile Lisabonei. Acest turn a fost punct de plecare pentru numeroase călătorii și expediții. Biletul de intrare costă 6€ sau este liber cu Lisbona Card.

Citește și:

Ghid de călătorie în Porto

Cât costă o călătorie în Barcelona

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Pasteis de Belem-o cofetărie aflată în apropierea Mănăstirii Jeronimos în care vei găsi cele mai bune pasteis din oraș! Aici delicioasele prăjiturele sunt pregătite după rețeta originală a călugărilor de la Mănăstirea Jeronimos și ținută în mare secret de cofetari. Și iată cum o cofetărie intră pe lista de obiective turistice din Lisabona. 🙂

Podul 25 Aprilie- „fratele mai mic” al podului din San Francisco (Golden Bridge). Podul 25 Aprilie a fost construit peste râul Tejo și leagă orașul de cartierul Almada.

Dacă vei vrea să-l vezi mai de aproape, va trebui să mergi pe jos cam jumătate de oră, spre centrul orașului. Sau poți să iei un mijloc de transport în comun.

Tot în direcția podului, dar pe malul opus vei vedea și „sora mai mică” a statuii lui Iisus din Rio.

Toate aceste obiective turistice din Lisabona m-am impresionat pe deplin! Ce vreau totuși să subliniez este și căldura oamenilor! Mereu zâmbitori și dornici de a te ajuta.

Lisabona m-a cucerit! M-a cucerit prin atmosfera liniștită a orașului nesufocat de clădiri reci din sticlă… prin mirosul îmbietor al bunătăților gătite de localnici și prin muzica fado cântată atât de simplu și cu atât de mult patos… Un oraș care te face să vrei să revii iar și iar…

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: