Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

  • aprilie 7, 2017

Din categoria vacanțe pe tărâmuri de vis, astăzi îți voi povesti câteva lucruri despre Andaluzia și minunatele locuri pe care le-am văzut în cele 6 zile petrecute pe aceste meleaguri…

Vacanță în sudul Spaniei și locurile pe care le-am descoperit.

Ziua 1

Am aterizat pe seară în Malaga și tot ce am făcut a fost să închiriem o mașină din aeroport și să plecăm spre cazare. Am stat în Torremolinos -un micuț și frumos orășel din Costa del Sol aflat fix lângă Malaga.

După ce ne-am tras puțin sufletul, am ieșit să ne plimbăm pe străzile orășelului… De fapt, am pornit în căutarea unui restaurant, căci ne era tare foame. 🙂

Despre experiența închirierii mașinii în Malaga am povestit aici-cum am închiriat mașină în Malaga.

Ziua 2

Sevilia-tare mult mi-a plăcut acest oraș, păcat însă că a plouat aproape tot timpul și n-am putut vedea tot ce ne-am propus. Și cum nu avea rost să stăm toată ziua într-un restaurant și să ne uităm pe geam, pe după-amiază am mers spre Cordoba, mulțumiți că am reușit să vedem măcar Catedrala din Sevilia, Turnul de Aur și Plaza de Espana! 🙂

Cordoba-este un oraș frumos, faimos în principal pentru moscheia transformată în catedrală și care și-a păstrat stilul arhitectural.

Dacă vrei să vizitezi Cordoba, îți recomand să faci cumva să te prindă noaptea în acest oraș, priveliștea pe care o poți avea, este pur și simplu minunată!

Citește și: 

Ce poți să faci o zi în Sevilia

20161127_130226
Sevilia
cord
Cordoba

Ziua 3

Granada-oricât mi-ar fi spus cineva cât este de frumos palatul Alhambra, tot n-aș fi putut să-mi dau seama și să simt atâta încântare și uimire! Nu poți să pleci din Andaluzia fără să nu vizitezi acest loc!

Pont! Cumpără-ți biletul online și asigură-te că ajungi cu 30 de minute înainte de ora indicată pe bilet, căci după ce treci de intrare, mai ai de mers cam 20 de minute până ajungi la palatul Nastrid, bijuteria acestei vizite.

20161128_164420
Alhambra
20161128_144505
Alhambra

Ziua 4

Caminito del Rey-E timpul să petrecem timpul în natură, mai exact prin munți și la mare înălțime! Nu te gândi că e ceva periculos, nu! Este doar foaaaarte frumos!

Pont! Verifică prognoza meteo, dacă plouă sau bate vântul foarte tare, vizita este interzisă. Încalță-te cu ceva comod,  bocancii de drumeții ar fi perfecți și ia-ți apă și mâncare cu tine (pe traseu nu sunt magazine).

Citește și:

Cel mai frumos drum-Caminito del Rey, Spania

20161129_131356
Caminito del Rey
20161129_131858
Caminito del Rey

Setenil de las Bodegas-sau, cum pot unii dormi cu bolohanul deasupra capului! Satul este format din case săpate în ditamai bolovanul, iar camerele sunt cât se poate de locuibile, dotate cu tot ce e nevoie.

Pont! Intră în restaurantele și magazinele de pe strada principală pentru a vedea cum arată în interior o astfel de locuință.

Citește și:

Un loc incredibil! Satul din stâncă-Setenil,Spania

setenil
Setenil
20161129_160013.jpg
Setenil

Ronda-rămânem tot la bolovani și la stânci! 🙂 De data asta, casele sunt construite pe stâncă, iar cireașa de pe tort este reprezentată de podul ce leagă cele două părți ale orașului, despărțite de un canion prin care încă mai curge apă.

Pont! Așteaptă să vină seara pentru a putea surprinde o frumoasă imagine a orașului cocoțat pe stâncă!

Citește și:

Ronda, orașul de pe stâncă

20161129_175743
Ronda
20161129_173848
Ronda

Caminito, Setenil și Ronda au fost 3 obiective pe care le-am descoperit în aceeași zi. Unii ar spune că e un pic cam mult pentru o singură zi, eu aș spune că, atunci când călătorești cu mașina și ești dispus să ajungi înapoi la hotel la ora 10 noaptea, atunci e ok. Mă rog, noi am și stat mult mai multe ore în Caminito del Rey, căci nu ne dădeam plecați.

Ziua 5

Malaga-spre Malaga am mers cu trenul din Torremolino pentru că era mai ieftin și mult mai comod! A fost o zi în care ne-am plimbat de colo colo, am încercat tot felul de bunătăți și-am și vizitat principalele obiective turistice.

Citește și:

Ce poți să faci o zi în Malaga

IMG_20161130_215450
Malaga
20161130_152145.jpg
Malaga

Ziua 6

Costa del Sol-atât Torremolinos cât și Benalmadena sunt două orășele aflate la malul mării, în bine-cunoscuta stațiune Costa del Sol! Cum vreme de plajă nu era, ne-am mulțumit cu o plimbare liniștită pe malul mării cât și cu vizitarea unui micuț castel din Benalmadena.

20161130_122129
Torremolinos
20161201_145342.jpg
Torremolinos
20161201_123357
Benalmadena

Dacă mai ai la dispoziție o zi, poți să vizitezi și Gibraltarul… Am auzit numai cuvinte de laudă despre acest teritoriu britanic, ce se remarcă prin Stânca Gibraltar. Din acel loc, în zilele senine, poți să vezi până în Africa, fiind înconjurat de maimuțe sturlubatice. 🙂

Dacă ai avea la dispoziție doar 3 zile, ce ai alege să vizitezi într-o scurtă vacanță în sudul Spaniei? 🙂

Citește și:

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Merită să vizitezi Palatul Alhambra din Granada?

Vizitarea Palatului Versailles

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

*Află despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: