Vacanță în sudul Spaniei! Ce poți să faci 6 zile în Andaluzia

  • 7 aprilie 2017
vacanta sudul spaniei andaluzia, alhambra

Din categoria vacanțe pe tărâmuri de vis, astăzi îți voi povesti câteva lucruri despre Andaluzia și locurile pe care le-am văzut în cele 6 zile petrecute într-o frumoasă vacanță în sudul Spaniei.

De asemenea, pentru mai multe informații, vei observa că pentru multe dintre atracțiile turistice vizitate am creat articole separate pe care te invit să le citești! 🙂

Vacanță în sudul Spaniei și locurile pe care le-am descoperit.

Ziua 1

Am aterizat pe seară în Malaga și tot ce am făcut a fost să închiriem o mașină din aeroport și să plecăm spre cazare. Am stat în Torremolinos -un micuț și frumos orășel din Costa del Sol aflat fix lângă Malaga.

Despre experiența închirierii mașinii în Malaga am povestit aici-cum am închiriat mașină în Malaga.

Deci, în prima zi nu prea am vizitat nimic, dar distracția de abia acum avea să înceapă!

Ziua 2

Sevilia-tare mult mi-a plăcut acest oraș! Catedrala din Sevilia, Turnul de Aur și Plaza de Espana sunt doar câteva dintre locurile pe care trebuie să le vezi!

Deoarece în ziua în care am vizitat Sevilla a plouat cu găleata aproape întreaga zi, pe după-amiază ne-am retras într-o zonă mai senină, în Cordoba.

Cordoba-este un oraș frumos, faimos în principal pentru moscheia transformată în catedrală și care și-a păstrat stilul arhitectural.

Dacă vrei să vizitezi Cordoba, îți recomand să faci cumva să te prindă noaptea în acest oraș, priveliștea pe care o poți avea, este pur și simplu minunată!

cordoba noaptea

Citește și: 

Ce poți să faci o zi în Sevilia

Ziua 3

Granada-oricât mi-ar fi spus cineva cât este de frumos palatul Alhambra, tot n-aș fi putut să-mi imaginez acest loc! Întregul complex este pur și simplu o bijuterie!

Pont! Cumpără-ți biletul online și asigură-te că ajungi cu 30 de minute înainte de ora indicată pe bilet. După ce treci de intrare, mai ai de mers cam 20 de minute până ajungi la palatul Nastrid, bijuteria acestei vizite. Uite aici și experiența noastră- Vizitarea Palatului Alhambra.

alhambra, gradinivacanta sudul spaniei-alhambraZiua 4

Caminito del Rey-E timpul să petrecem timpul în natură, mai exact prin munți și la mare înălțime!  Caminito del Rey este un drum spectaculos printre munți,  ce-ți oferă posibilitatea de a te plimba pe podețe de lemn și metal aflate la zeci de metri deasupra râului ce desparte cei doi munți!

Este o experiență minunată pe care nu trebuie să o ratezi odată ce ajungi în sudul Spaniei!

Important! Bocancii de drumeții sunt perfecți pentru această drumeție. În plus, ia-ți apă și mâncare cu tine (pe traseu nu sunt magazine).

Citește și:

Cel mai frumos drum-Caminito del Rey, Spania

caminito de rey, pod suspendatSetenil de las Bodegas-sau, cum pot unii dormi cu bolovanul deasupra capului! Satul este format din case săpate în stâncă, iar camerele sunt cât se poate de locuibile!

Pont! Intră în restaurantele și magazinele de pe strada principală pentru a vedea cum arată în interior o astfel de locuință.

Citește și:

Un loc incredibil! Satul din stâncă-Setenil,Spaniavacanta setenil de las bodegas

Ronda-rămânem tot la bolovani și la stânci! 🙂 De data asta, casele sunt construite pe stâncă! Cireașa de pe tort este reprezentată de podul ce leagă cele două părți ale orașului, despărțite de un canion prin care încă mai curge apă.

Pont! Așteaptă să vină seara pentru a putea surprinde o frumoasă imagine a orașului cocoțat pe stâncă!

Citește și:

Ronda, orașul de pe stâncă

Caminito, Setenil și Ronda au fost 3 obiective pe care le-am descoperit în aceeași zi. Unii ar spune că este un pic cam mult pentru o singură zi… Eu aș spune că, depinde de stilul fiecăruia! În cazul nostru, am călătorit cu mașina și nu ne-a deranjat să ajungem înapoi la hotel la ora 10 noaptea. Oricum, noi am și stat mult mai multe ore în Caminito del Rey, căci nu ne dădeam plecați. 🙂

Ziua 5

Malaga-spre Malaga am mers cu trenul din Torremolino pentru că era mai ieftin și mult mai comod! A fost o zi în care ne-am plimbat de colo colo, am încercat tot felul de bunătăți și-am și vizitat principalele obiective turistice. Întreaga experiență o poți citi aici: Ce poți să faci o zi în Malaga

catedrala din MalagaZiua 6

Costa del Sol-atât Torremolinos cât și Benalmadena sunt două orășele aflate la malul mării, în bine-cunoscuta stațiune Costa del Sol! Cum vreme nu era de plajă, ne-am mulțumit cu o plimbare liniștită pe malul mării și cu vizitarea unui micuț castel din Benalmadena.

20161130_122129
Torremolinos
20161201_145342.jpg
Torremolinos

castelul benalmadenaDacă mai ai la dispoziție o zi din a ta vacanță în sudul Spaniei, poți să vizitezi și Gibraltarul… Sau poate ajungi mai devreme în Spania și mai câștigi așa o zi! 🙂

Revenind la Gibraltar, am auzit numai cuvinte de laudă despre acest teritoriu britanic, ce se remarcă prin Stânca Gibraltar. Din acel loc, în zilele senine, poți să vezi până în Africa, fiind înconjurat de maimuțe sturlubatice. 🙂

Acestea au fost obiectivele turistice pe care le-am vizitat în a noastră vacanță în sudul Spaniei și abia așteptăm să revenim pe aceste meleaguri. Au mai rămas o mulțime de alte obiective turistice pe care vrem să le vedem și apoi să-ți povestesc despre ele.

Despre costurile unei astfel de excursii poți citi aici:  Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

*Află despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- 

6 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: