Atracții turistice din Sevilia

  • 13 martie 2017
atractii turistice din sevilia-cai

Care sunt principalele atracții turistice din Sevilia? Stai să-ți spun!

Eram în Torremolinos, Malaga, iar vremea nu se arăta prea bună în nicio zonă din Andaluzia, ploaie, ploaie, ploaie! Ne uitam pe prognoza meteo și părea că în Sevilia o să mai iasă și soarele…”Și chiar dacă o să plouă, ne-am zis, doar n-o turna cu găleata!” Noooo! 🙂

Așa că, ne urcăm repede în mașină și plecăm dis-de-dimineață spre Sevilia! “Arriba, arriba, andale, andale!” Mă rog, asta e pentru Mexic, dar tot spaniolă e, așa că, merge și aici!

Și iată că după 3 ore ajungem la destinație! “Ce oraș frumos!” Străzile erau late, foarte curate, blocuri îngrijite, palmieri de o parte și de alta a drumului, verdeață…multă verdeață și…soare pe cer! 🙂

Lăsăm mașina într-o parcare subterană aflată la doi pași de Catedrală și pornim la drum!

Citește și:

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Ce poți să faci o zi în Malaga

Cel mai frumos drum-Caminito del Rey, Spania

Inchiriere masina in Spania

Atractii turistice din Sevilia

Palatului Real Alcazar

Stânga, dreapta, stânga, dreapta și ajungem în fața Palatului Real Alcazar! Ne punem frumușel la rând să ne luăm bilete pentru a intra în cel mai frumos palat din Sevilia, numit și Palatul Regal. Acest palat fascinează vizitatorii printr-un complex de grădinii, terase și camere în care pot fi admirate atât stilul maur cât și cel gotic.

Asta o spun din auzite pentru că să-l vad cu ochii mei…n-am reușit! Cum stăteam noi frumos la rând, a început o ploaie zdravănă de-am fugit toți de acolo ca potârnichele, care pe unde am apucat! 🙂 Deci nu, n-a plouat cu găleata! :))

Catedrala din Sevilia

Noi ne-am îndreptat spre Catedrala din Sevilia, aflată în imediata apropiere a Palatului. Acest edificiu, ce se află în topul celor mai impresionate și mari catedrale din lume, nu doar că ne-a încântat privirile, dar ne-a oferit și adăpost. 🙂

Turnul de Aur (Torre del Oro)

Cu siguranță un important obiectiv din lista atracțiilor turistice din Sevilia! Acest turn a fost construit în secolul al 13-lea având rol de observație. Turnul găzduiește acum un muzeu naval și oferă o frumoasă vedere panoramică asupra orașului, inclusiv asupra Catedralei din Sevilia. Cu siguranță într-o zi cu soare, priveliștea este mult mai frumoasă!

atractii turistice din sevilia-turn

Plaza de Espana

În apropierea centrului istoric al Seviliei este și Plaza de Espana…un loc pur și simplu minunată!  Un complex arhitectonic impozant, maiestuos, însă de care nu ne-am putut bucura din păcate! De ce? Cred că pozele de mai jos sugerează cât de tare ploua!

Metropol Parasol

Cea mai mare construcție urbană de lemn din lume! Auzisem că deasupra acoperișului este un spațiu pe unde te poți plimba, însă am dat ocol de nu știu câte ori zonei pentru a găsi intrarea, însă n-am găsit nicio ușă deschisă. Probabil că, din cauza ploii, accesul nu era permis.

Ce să-i faci, așa-i când te plimbi prin luna decembrie! Mai ai parte și de surprize-surprize din parte vremii! 🙂

Plaza de Torres

Acesta este considerată ca fiind cea mai veche piață de coride din Spania și se pare că aici încă se mai țin astfel de spectacole. Pe mine nu m-a atras deloc idee de a vizita un astfel de loc, dar fiecare cu opiniile și alegerile sale.

Și cum stăteam noi și ne adăposteam de ploaie, ne tot gândeam ce e de făcut! Afară turna cu găleata și nici nu erau semne că vremea ar da să se îndrepte, așa că…ne-am hotărât! Luăm mașina din parcare și ne plimbăm prin oraș!

Și uite cum am pornit noi prin Sevilia, mergând pe tot felul de străzi, unele atât de înguste încât ne întrebam ce-am căutat pe acolo și cum o să ieșim cu mașina întreagă, nezgâriată de clădiri. Dar, am reușit! Laude șoferului! 🙂

Acest oraș ne-a arătat un pic din frumusețile lui chiar și pe o vreme ca asta. Ne-a făcut totuși să promitem că vom reveni pentru a vedea pe îndelete toate atracțiile turistice din Sevilia!  Vom reveni neapărat și vom petrece aici mai multe zile ca măcar una dintre ele să fie fără ploaie! 🙂

Citește și:

Madrid-10 obiective de neratat

Cât costă o călătorie în Barcelona

Cum ajungi la Bâlea Lac dacă nu ai mașină

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

*Află despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

6 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: