Cât costă o vacanță în sudul Spaniei

  • decembrie 16, 2016

Buget de călătorie-Care sunt prețurile pentru o vacanță în sudul Spaniei?

Încep prin a-ți spune că până nu de mult sudul Spaniei nu-mi atrăsese atenția într-un mod deosebit. Ce m-a făcut însă să deschid ochii mari și să conștientizez frumusețea zonei a fost un filmuleț cu traseul din Caminito del Rey.

Atunci am început să mă interesez, să văd ce ar mai fi de văzut prin zonă cât și care ar fi costurile pe care le-ar presupune o astfel de călătorie. Iată deci, care sunt informațiile pe care ți le pot oferi în urma mini-vacanței de 1 decembrie din Andaluzia.

Transportul

Bilete de avion București- Malaga:

În acest moment sunt două companii ce zboară direct către Malaga (WizzAir și BlueAir), în afara sezonului cele mai ieftine bilete pe care le-am văzut încep de la 60€, cu bagaj mic de mână. În plin sezon însă, prețurile se învârt în jurul sumei de 200€.

Cu mașina prin Spania-costuri

Pentru că ne-am dorit o mai mare libertate de mişcare, am ales să închiriem o mașină direct din aeroportul din Malaga. Costul pentru 6 zile a fost de 137€, iar mai multe informații despre pașii pe care i-am făcut pentru închirierea mașinii am scris aici: Inchiriere masina in Spania.

Prin Andaluzia am parcurs cam 1.100km, vizitând următoarele localități: Sevilia, Cordoba, Granada, Malaga, Caminito del Rey, Setenil de las Bodegas, Ronda, Benalmadena și Torremolinos, iar costul pentru combustibil s-a ridicat undeva pe la 100€.

20161204_164233

Costul parcărilor a fost următorul:

Parcare în Sevillia– am lăsat mașina în parcarea subterană Arenal (o piață aflată la doar câțiva pași de Catedrala din Sevilia), plătind 0.03€/minut. Aceasta a fost și cea mai scumpă dintre toate cele pe care le-am mai avut de plătit.

Ca  alte variante de parcare în Sevilia am avut și: Parcarea Concordia, Parcarea Jose Laguillo cât și Parcarea Triana.

Parcare în Cordoba-aici am parcat gratuit. Am gasit câteva locuri libere, cam la 15 de minute de Catedrala din Cordoba, prin zona Plaza de la Constitucion.

Parcare în Granada. Inițial pornisem cu gândul să lăsăm mașina în parcarea de la intrarea în Alhambra, însă ne-am oprit undeva prin centrul orașului, la una din multele parcări subterane, plătind 8€ pentru 6 ore.

Parcare în Ronda-sunt o mulțime de locuri de parcare și în acest orășel, doar că noi am lasat mașina în parcarea subterană a unui supermarket și pentru că am cumpărat câteva lucruri de acolo, n-a fost nevoie să mai plătim parcarea.

Parcare în Setenil de las Bodegas– am văzut numeroase locuri de parcare gratuite în acest sătuc. Deci, nici aici nu am plătit nimic.

Parcare în Caminito del Rey-sunt locuri de parcare gratuite atât lângă gara El Chorro, cat și la intrarea pe traseu, în Ardales.

Citește și:

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Ce poți să faci o zi în Sevilia

Ce poți să faci o zi în Malaga

Cel mai frumos drum-Caminito del Rey, Spania

20161129_113825Cu trenul prin Spania-costuri

Am călătorit cu trenul din Torremolinos către Malaga, plătind 2.14€ pentru un bilet/sens, în rest am ales să mergem cu mașina pentru că ni s-a părut mai ieftin. Iar decizia asta am luat-o după ce am aruncat o privire pe site-ul companiei de transport feroviar, www.renfe.com, unde o călătorie dus-intors Malaga-Sevilia, pentru o persoană, se apropia de 40€ (simulare pentru un bilet cumpărat cu o lună înainte).

Malaga-El Chorro (gara de unde se poate ajunge la Caminito del Rey), costă 9€ pentru un bilet dus-întors.

20161209_183404-1

Cazare în Malaga

Pentru că am avut mașină și ne-am putut deplasa mai ușor, am ales să ne cazăm lângă Malaga, în Torremolinos, (un orășel din Costa del Sol, aflat între Malaga și Marbella), într-un apartament aflat la 15 minute de plaja, foarte curat și bine echipat, cotat cu nota 9,3 pe Booking. A fost un apartament pur și simplu minunat și pentru care am plătit 37€/noapte și am avut și loc de parcare gratuit-Your Holiday Home Under The Sun.

torem

Mâncarea

Doamna de la care am închiriat apartamentul ne-a făcut câteva recomandări unde am putut mânca foarte bine, la prețuri corecte. Așa că, în Malaga am mâncat cel mai bun tapas la acest restaurant El Tapeo de Cervantes, plătind între 5 și 7€/fel. O porție de Churros cu ciocolată (un deliciu local) a costat ~3€, servit la Casa Aranda. Am mer și în zone mai puțin turistice, acolo unde mănâncă localnicii și am plătit 8€/persoană pentru o masă completă (felulul 1 și 2, o băutură/cafea și o prăjitură.)

20161130_141329

În Ronda prețurile mi s-au părut mai mari, asta probabil și pentru faptul că noi ne-am învârtit doar prin mijlocul orașului.

Oricum, extrapolând și pentru Granada și Sevilia, prețurile la mâncare sunt pentru toate buzunarele. Iar dacă vrei să te gospodărești singur (așa cum am făcut noi pentru micul dejun), poți să apelezi la supermarketurile din zonă (Carefour, Lidl, Dia) unde prețurile sunt asemănătoare cu cele de pe meleagurile noastre.

Intrarea la muzee și alte atracții turistice:

Să începem înșiruirea prețurilor pentru unele dintre cele mai importante obiective turistice din Andaluzia:

Malaga: Intrarea la Castelul Gibralfaro și Alcazaba căstă 2.20€ pentru fiecare, iar dacă vrei să le vizitezi pe ambele, trebuie să plătești 3.55€. Pentru acces în Muzeul Picasso, ai de plătit 7€ și după părerea mea, trebuie să mergi neapărat, fie că ești sau nu iubitor de artă.

20161130_164545

Granada: pentru acces în Alhambra, costul unui bilet a fost de 14€, acesta fiind și cel mai ridicat cost, însă experiența merită fiecare cent!

20161128_164420

Sevilia:  Accesul pentru Catedrala din Sevilia-9€, iar pentru Alcazar, 9.50€. Dacă vrei să ai o frumoasă priveliște asupra orașului, mergi în Turnul de Aur și pentru 3€, te poți bucura de priveliște, cât și de o mică expoziție cu replicile unor vase de luptă.

Cordoba: pentru acces în Catedrala Cordoba (o fostă moschee transformată acum în catedrală) ai de scos din buzunat 8€.

cord

Caminito del Rey– 10€ costă biletul pentru a avea parte de această experiență minunată, trăită la înălțime, printre munți!

20161129_115741

Ronda-pentru a coborâ la baza podului ce leagă orașul vechi de cel nou se percepe o taxă de 3€, însă ca pont, îți spun că poți să ai o frumoasă priveliște asupra podului și a cascadei dacă mergi pe una din străzile de pe marginea prăpastiei, apoi cobori ușor, spre punctele de bel-vedere. Asta evident, gratuit! 🙂

ronda

Setenil de las Bodegas-satul este o atracție în sine, așa că te poți plimba liniștit și gratuit pe străzile-i înguste, admirând casele construite în stâncă!

setenil

Benalmadena-unul din orășelele ce fac parte din Coasta del Sol și-a construit în urmă cu vreo 30 de ani un castel dedicat lui Columb. Dacă ești în zonă, dă o fugă și până aici, plătește 2€ de persoană și fă niște fotografii tare drăguțe! 🙂

20161201_123816

Dacă ai fost și tu în această frumoasă zonă și vrei să ne împărtășești din experiența ta, îți aștept cu mare drag și interes comentariul.

Spor la socotit și…la călătorit! 🙂

Citește și

Cât costă o călătorie în Barcelona

Buget pentru Lisabona

Impresii din Grădinile Palatului Versailles

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

Află noile ponturi de călătorie! Urmărește-mă și pe Facebook Călătorii de Weekend!

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: