Obiective turistice din Malaga de văzut într-o zi

 • 1 aprilie 2017
obiective turistice din Malaga-o pieramida si o fata

Astăzi o să-ți spun câteva lucruri despre ce obiective turistice din Malaga ai putea vedea într-o zi! Îți spun de la început că, pentru programul de mai jos, va trebui să lași lenevitul până la prânz pentru altă dată și să-ți faci înviorarea ceva mai devreme! Dacă e prea mult, te adaptezi și tu din mers… Important e să te bucuri de moment și de experiență!

Obiective turistice din Malaga de văzut într-o zi

Alcazaba și Castelul Gibralfao– cred că sunt cele mai cunoscute atracții turistice ale orașului, fiind de asemenea și destul de impunătoare prin construirea lor, sus pe deal, deasupra orașului. Eu consider că este un bun preambul pentru ce înseamnă stilul și creația maură înainte de a vizita Alhambra din Granada și-ți mai oferă și o frumoasă priveliște asupra orașului.

Biletul de intrare costă 2.20€ pentru fiecare obiectiv, sau…3.55€ dacă le vizitezi pe ambele! 🙂

 

Teatrul Roman-dacă vizitezi obiectivele mai sus menționate, nu ai cum să nu observi și acest teatru, aflat la baza Palatului Alcazaba.

Accesul este liber.

Muzeul lui Picasso -cred că am mai spus-o și cu alte ocazii, dar dacă mă repet, să-mi fie cu iertare… Acest muzeu trebuie vizitat fie că ești sau nu iubitor de artă! E o experiență care mie pur și simplu mi-a bucurat sufletul!  Unde mai pui și faptul că Malaga este orașul în care s-a născut Picasso!

Prețul biletului: 7€ pentru a vedea picturile lui Picasso (5€ pentru persoanele până în 26 de ani, sau peste 65). Mai multe informații găsești aici.

Citește și:

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Ce poți să faci o zi în Sevilia

Cel mai frumos drum-Caminito del Rey, Spania

Catedrala din Malaga-deoarece ridicarea acestei catedrale a durat mai bine de 200 de ani, se pot observa schimbările de stiluri arhitecturale: de la cel  gotic la cel baroc, cât și cel renascentist. Ce este de remarcat pentru o Catedrală este faptul că aceasta are un singur turn…construcția celui de-al doilea a fost oprită din lipsă de fonduri.

Prețul biletului-5€.

Hai să încheiem aici lista cu obiective turistice din Malaga și să continuăm cu masă și puțin dans!

 

catedrala din MalagaCe mănânci în Malaga?

Îmmm, bunătăți! Nu sunt o mare iubitoare a fructelor de mare, însă de data asta chiar mi-a plăcut foarte mult ce am mâncat! „Minunea” s-a întâmplat la acest restaurant micuț din centrul Malagăi, numit  El Tapeo de Cervantes. Cu siguranță, atunci când voi reveni în Malaga, voi repeta experiența! 🙂

Pentru desert, poți să încerci o porție de churros cu ciocolată. Sunt numeroase terase și restaurante ce-ți servesc acest desert tradițional pentru doar câțiva Euro (pentru 2 porții generoase noi am plătit 7€) .

Încearcă și vinul din Malaga, e dulce de zici că-i lichior! 🙂

Plajă în Malaga

Playa de la Malagueta- este foarte aproape de zona centrală, aici fiind și acel simbol al orașului atât de fotografiat. Pe atunci, n-am știut ca este atât de aproape, așa că n-am vizitat-o și nici poze nu am. Noroc cu Domnu’ Google si uite aici niște imagini. 🙂 Deci, fie că mergi să iei puțin bronz, sau doar să vezi marea… aici trebuie să ajungi!

Spectacol de flamenco!

Hai că ai destule de făcut într-o zi în Malaga! Mai lăsăm și pe altă dată,! Sau… dacă te mai țin bateriile și vrei să închei ziua în ritmuri de flamenco, poți alege restaurantul Vino Mio. 🙂
Ole!

Citește și:

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

Cât costă o călătorie în Lisabona

Vacanță în Dubrovnik-ponturi de călătorie

Excursie la Cazanele Dunării

 *Află despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

4 Comments

 • Dorina

  Am văzut Muzeul de Sticlă și Cristal, care mi-a plăcut mai mult decât Muzeul Picasso, ca să fiu sinceră. Oricum Malaga este un oraș superb, despre care am scris și eu pe blog https://dorinadanila.com/2014/10/25/malaga-in-octombrie/. E și o imagine cu Malagueta acolo :).

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   La Muzeul de Sticlă și Cristal n-am ajuns…! Îl trec acolo pe listă! 🙂 Mulțumesc pentru link, foarte util și cu fotografii frumoase!

   Reply
 • Raul

  Bună!
  Dacă tot ai urcat la Gibralfaro, ai un “parador” de unde faci cele mai frumoase poze cu tot orașul.
  Pentru poze mai e și caruselul care te poartă până la 70 m înălțime și poți face poze frumoase mai ales seara. Mâncarea, eu aș recomanda barurile normale unde pentru 7 sau 7,5 € mănânci două feluri de mâncare tradițională spaniolă și în acești bani sunt incluse băutura, pâinea și desertul.
  Sunt de remarcat și desenele enorme de pe blocuri, în zona centrului “Soho”, dar și pe pereții digului care e pe malul râului Guadalmedina.

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Mulțumesc pentru recomandările făcute, Raul! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: