Elveția este Raiul pe Pământ! Oriunde privești, natura nu contenește să te surprindă, iar o excursie pe Muntele Titlis încununează această magnifică experiență! Imaginează-ți cum este să ajungi la peste 3000 de metri altitudine, sa privești crestele munților acoperite cu zăpadă și să ai parte de cele mai tari experiențe!
Ce poți să faci pe Muntele Titlis din Elveția într-o zi
Să mergi printr-un ghețar aflat în munte, sa te plimbi cu o telecabină rotativă sau să străbați cel mai înalt pod suspendat din Europa… Acestea sunt doar câteva dintre activitățile pe care le poți face pe Muntele Titlis! Cum să nu vrei să-l vizitezi !? Hai să continuăm această frumoasă călătorie și să-ți ofer un mic ghid de vizitare. 🙂
Prima telecabină rotativă din lume.
Călătoria până la 3020m este o adevărată încântare! La început vei urca cu o telecabină de șase persoane, vei avea un stop pe traseu pentru cei ce vor să viziteze lacul Trubsee. Vei merge mai departe spre culmile muntelui, iar cu 5 minute înainte de a ajunge în vârf vei schimba mijlocul de transport și vei urca în prima telecabină rotativă din lume.
Mai exact, odată ce s-a pus în funcțiune, telecabina începe să se învârtă încet pentru ca turiștii să poată avea o priveliște de ansamblu asupra întregii zone. Este o experiență fantastică!
Cel mai înalt pod suspendat din Europa.
Odată ce ai ajuns în vârful muntelui, ai o mulțime de activități ce te vor ține cu sufletul la gură cât e ziua de lungă!
Ți-e frică de înălțime? Picioarele încep să-ți tremure când vezi că doar o bucată subțire de metal te desparte de hăul de desupt? Perfect! Atunci trebuie să vii aici! 🙂
Podul suspendat de pe Muntele Titlis din Elveția se află la o altitudine de 3041 de metri, are o lungime de 100m și stă atârnat la 500 de metri de sol. Acest lucru îi conferă titlul de cel mai înalt pod suspendat din Europa!
Ai nevoie de ceva curaj pentru a-l traversa, iar odată ce vei ajunge în capătul celălalt și vei vedea că este o construcție sigură (chiar dacă se bălăngăne în toate părțile)… cu siguranță vei vrea sa-l mai traversezi încă o dată.
Ghețarul de pe Titlis
Cu o vechime de peste 5.000 de ani, acesta este singurul ghețar deschis publicului din întreaga zonă. Lumina albastră în care este scăldată peștera-ghețar și florile prinse în blocurile de gheață fac întreaga experiență de neuitat!
Temperatura din interior este de -1.5˚C, dar crede-mă, ai senzația că este muuult mai rece. Îmbracă-te bine și bucură-te de tunelul de gheață de 150 de metri.
Ice Flyer și Snowtubing
Să le luam pe rând! Ice Flyer-ul este un telescaun ce te poartă din vârful muntelui, până în zona în care te poți da cu snowtubing (acei colăcei umpluți cu aer pe care te așezi și aluneci pe zăpadă).
Accesul la telescaun se plătește separat și costă 12CHF/persoana/dus-întors. Accesul către snowtubing este gratuit.
Când am ajuns noi, accesul către Glaciar Park (locul unde te poți da cu snowtubing-ul) era închis deoarece în zonă se desfășurau câteva lucrări.
Toporama
Această zonă de relaxare se află la etajul 4, este încălzită, amenajată cu mese și fotolii, iar pereții sunt din sticlă. Imaginează-ți ce priveliști poți avea de acolo!
Lacul Trubsee de pe Muntele Titlis
Aflat la o altitudine de 1700m, vei observa cu siguranță priveliștea lacului atunci când urci cu telecabina pe Titlis. Noi am ales să-l vizităm la coborâre, accesul fiind permis pe baza biletului de urcare pe Titlis.
Bărcile sunt la dispoziția turiștilor, iar pentru a le folosi poți să pui un bănuț în cutia de pe lac. Suma recomandată este de 10CHF/oră/barcă. În barcă pot urca maximum 4 persoane și sunt veste de salvare pentru fiecare.
Tu vei fi vâslajul și tot tu te vei ocupa să o duci în larg și-apoi să o aduci înapoi la mal. Ești pe cont propriu și-i tare frumos! Este un sentiment nemaipomenit pe care-ar fi păcat să-l ratezi odată ce ai ajuns până aici. Îmainează-ți cât poate fi de frumos să vâslești pe o apă de un verde ireal și să fii înconjurat de crestele munților acoperite de zăpadă…
Dacă nu vrei să mergi în larg, poți să râmâi pe margine și să admiri priveliștea sau să dai o tură de lac pe jos.
Iată și câteva imagini cu aventura noastră de pe Muntele Titlis! Fii îngăduitor, e primul nostru filmuleț! 🙂
Cum ajungi la Muntele Titlis din Elveția cu mașina
Aflat în regiunea Engelberg, poți să ajungi cu mașina până la baza muntelui parcurgând un drum foarte bun și spectaculos.
Spre exemplu din Lucerna până în Engelberg faci aproximativ 50 de minute.
Setează pe GPS “Titlis Cableways Valley Station, Engelberg” . Acolo te așteaptă o parcare imensă, iar costul pentru întreaga zi este de 5 CHF. Din parcare mai ai doar câțiva pași de făcut până la casa de bilete și apoi până la telecabină.
Cum ajungi la Muntele Titlis cu trenul
Din Lucerna până în Engelberg (gara de lângă Muntele Titlis) faci cu trenul aproape o oră, iar pentru a ajunge din Zurich, mai adaugă încă pe atât. Odată ajuns în gara din Engelberg, poți să urci în autobuzele gratuite ce te duc la poalele muntelui.
Cumpărare bilete de acces pentru Muntele Titlis
Achiziționarea biletelor se poate face atât online cât și pe loc, de la casierie sau de la automatele amplasate în clădirea de la baza muntelui.
Cât costă biletul pentru acces pe Titlis?
Un bilet dus-întors ce oferă acces la activitățile enumerate mai sus costă 92 CHF (aproximativ 81€). Este vorba de biletul Engelberg-Titlis și poți afla mai multe informații accesand site-ul oficial Titlis.
Copii între 6 și 15 ani au reducere de 50%. Reducere primesc și deținătorii de Swiss Pass.
Excursie pe Muntele Titlis din Elveția – informații utile
În ziua plecării spre Titlis, verifică stare vremii pe site-urile www.titlis.ch sau pe www.engelberg.ch. Îți poți face o idee despre vizibilitatea de sus sau dacă telecabina circulă. Oricum, vremea este tare schimbătoare și poți avea ceață sau cer senin în doar câteva minute. Vorbim de 3000 de metri totuși. 🙂
Ia-ți cu tine ochelarii de soare. În vârful muntelui vei găsi zăpadă indiferent de anotimp, iar dacă ai noroc de o zi însorită, n-o să-ți fie prea ușor să pivești în jur fără ochelari. Nu uita nici de crema de protecție solară.
Ia-ți haine și încălțăminte rezistente la apă. Cui nu-i place să se joace în zăpadă, indiferent de vârstă?
Că tot veni vorba de haine, îmbracă-te gros, ia-ți ceva de pus pe cap și poate și mănuși, chiar dacă este vară. Când bate vântul, o să-ți cam înghețe mâinile. Nu mai pomenesc aici de frigul din ghețar.
Sus pe munte există posibilitatea să-ți închiriezi haine și încălțăminte, dar… nu mai bine vii pregătit?
Există restaurante atât la baza muntelui cât și la cele două opriri pe care le poți face pe traseu.
Pentru un picnic de neuitat adu-ți propriul sandwish pe care-l poți savura pe terasă, înconjurat de priveliști uluitoare.
E posibil ca din cauza altitudinii ridicate să te simți la un moment dat puțin amețit… Încearcă să te hidratezi cât mai bine.
Vino dimineața devreme, mai ales dacă vii în vârf de sezon (iulie-august și decembrie).
Alocă acestei experiențe cel puțin 3-4 ore… Timp petrecut pe munte vreau sa spun! 🙂
Când am fost pe Muntele Titlis și cum a fost vremea?
În minunăția asta de loc am fost la începutul lunii septembrie, iar vremea a fost excepțională! Pentru a evita eventuala aglomerație am mers într-o zi de luni si cred eu, bine am făcut.
Pregătește-te să fii surprins! Nimic din ce vei vedea, nimic din ce ți se va povesti despre Titlis nu va fi pe măsura trăirilor pe care le vei simți cu tot sufletul tău!
Ce zici, pui Muntele Titlis pe listă când vei călători în Elveția? 🙂
Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.
No Comments Found