Care sunt prețurile în Lisabona

 • 5 ianuarie 2018

Pentru că probabil banii nu te dau afară din casă, însă dorința de a călători da, hai să vedem care sunt prețurile în Lisabona și variantele pe care le avem la dispoziție pentru un cost cât mai mic!

Cât costă cazarea în Lisabona

Dacă faci câteva căutări, în extrasezon te poți caza la un hotel de 4* pentru 60€/noapte. În plin sezon însă, la același tarif vei găsi hoteluri de 3*.

O variantă bună este și Airbnb , unde pentru 25€/noapte te poți caza în centrul orașului într-o cameră cu baie proprie și cu un minim de confort. Prețurile pot fi și mai mici dacă nu te deranjează să împarți camera cu alte persoane într-un hostel. Personal, n-am încercat această variantă niciodată, însă știu persoane care preferă acest tip de cazare.

Care sunt prețurile în Lisabona la mâncare

Sunt numeroase restaurante de familie în Lisabona în care poți mânca pe săturate. Pentru toate cele 3 feluri, nota de plată pentru două persoane poate fi în jurul sumei de 20€. Destul de bine, nu? Iată mai jos și câteva exemple de prețuri pe care le poți întâlni în Lisabona la mâncare:

 • celebra supă „caldo verde” -1€
 • o porție bună de pește, plus garnitură -5€
 • o prăjitură delicioasă-2€.

O variantă mai economică este mâncarea cumpărată de la supermarket. Acolo prețurile sunt mai mici, asemănătoare cu cele din România, aș putea spune.

Cât costă transportul în comun în Lisabona

Un bilet de autobuz pentru o singură rută costă 1.80€,  iar pentru metrou, poți achiziționa un bilet în valoare de 1.90€ (prețuri fara card reîncărcabil).

Cât costă intrarea la muzee și obiective turistice

Accesul se poate face plătind un bilet pentru fiecare obiectiv, sau  poți utiliza Lisbon Card ce-ți permite accesul la numeroase monumente cât și gratuitate la transportul în comun.  Sunt disponibile 3 variante de carduri, în funcție de durata utilizării: 24 de ore- 18.50€, 48 de ore- 31.50€ sau pentru 72 de ore – 39€.

Despre ce poți vizita în Lisabona am scris aici un articol special pe care te invit să-l “răsfoiești”- Atracții turistice în Lisabona.

Dacă mai poți aloca încă o zi călătoriei tale, îți recomand din inimă să vizitezi Sintra și Cabo da Roca. Informații cu frumusețile zonelor cât și costul unei călătorii până în aceste puncte am scris cu mult drag în aceste articole: Vizitarea palatelor din SintraCabo da Roca-cel mai vestic punct al Europei continentale.

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

3 Comments

 • adailton

  Călătoresc și eu de ceva vreme, însă am o preferință pentru spațiul estic mai mult, iar uneori, când am ocazia nu ezit să văd și vestul.
  Ce am observat legat de confortul financiar al turistului român: acolo unde moneda statului e euro, nu ne mai simțim bine

  Reply
 • Luiza Dan

  Interesant. Un ghid foarte bun pentru cei care vor sa viziteze Lisabona. Ai structurat frumos niste informatii la care ai acces doar daca le cauti ceva timp sau daca faci un drum pana acolo. Foarte folositor.
  Multumesc si felicitari!

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Multumesc Luiza pentru cuvintele frumoase! Ma bucur sa stiu ca articolul si-a atins scopul, acela de a oferi informatii utile despre Lisabona! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: