Cabo da Roca-apus de soare la capătul pământului

 • 15 aprilie 2016
cabo da roca apus

Dorința de a ajunge la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale, avea rădăcini în trecut… Văzusem cândva o poză cu acest loc și-mi doream tare mult să-l văd! Sunt momente în care  vezi o fotografie, iar acel loc îți rămân lipit de suflet!  Peste ani, când ești pe acele meleaguri bucuria descoperirii este parcă și mai mare!

cabo da roca, apus, stanci

Cum ajungi la Cabo da Roca?

Pentru a ajunge la Cabo da Roca am plecat din Lisabona către Sintra pentru a vizita splendidele sale palate. Apoi am mers în fața gării din Sintra și de acolo ne-am urcat în autobuzul 403. Acest autobuz avea să ne ducă la Cabo da Roca, duarata călătoriei fiind de aproximativ 40 de minute.

Fiind luna martie am luat autobuzul de 17:40. Socotisem noi că, adăugând cele ~40 de minute până la Cabo da Roca, ar fi timpul perfect pentru a prinde apusul în Oceanul Atlantic.

Programul autobuzului 403 este afișat vis-a-vis de gara din Sintra, la birourile de informații turistice, iar  prețul biletului a fost de  4,12€.

Cum să te îmbraci la Cabo de Roca?

Am ținut cont de ce mi-au zis alte persoane cum că, acolo-i vânt și frig chiar și vara! M-am înfofolit bine și-am rezistat cu zâmbetul pe buze vântului aprig ce izbea valurile oceanului! Deci, îmbracă-te bine dacă vrei să mergi la Cabo da Roca!

În apropiere se află și un far alb-roșu ce ghidează navele plecate în larg, dând locului o mai mare însemnătate.

Și uite că după ce în urmă cu 3 luni m-am bucurat de un minunat apus în Pacific, acum am putut admira  mult speratul apus în Oceanul Atlantic… Am trăit un sentiment unic, amplificat și de gândul că mă aflam la capătul pământului!

Și cum nu ne mai săturam de privit și de mers stânga-dreapta, am ratat autobuzul ce ne-ar fi dus înapoi în Sintra. L-am așteptat așadar pe următorul, stând încă o oră în noapte și-n frig, admirând luna și ascultând valurile oceanului…

În zonă nu se află niciun hotel, așa că, dacă ajungi seara la Cabo da Roca, verifică programul din stație al autobuzului! Asigură-te că nu-l ratezi pe ultimul,  altfel… 🙂

Citește și:

Cum ajungi din Lisabona în Sintra și Cabo da Roca

Care sunt prețurile în Lisabona

Descopera palatele din Sintra

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend

2 Comments

 • Dannas

  Din Sinatra pana în Cabo del roca ai scris ca trebuie luat autobuzul 403. Știi cumva dacă ai gratuit acest drum în baza Lisabona card? Mulțumesc frumos pentru toate informațiile date atât de clar și concis.

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Buna Dannas,

   Din ce știu, Lisboa Card nu ofera gratuitate pentru călătoria Sintra-Cabo da Roca.
   Despre cum ajungi din Lisabona în Sintra și Cabo da Roca am mai oferit cateva informații aici (poate te ajuta) http://wp.me/p75zds-mq
   Călătorie plăcută-ți doresc! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: