San Diego-impresii de călătorie

  • aprilie 17, 2016

De cum am ieșit din aeroport am făcut ochii mari și am zâmbit larg! Palmieri, soare, căldură, oameni relaxați! „Începutul e promițător!”, mi-am zis! 🙂

Pe cel mai sudic oraș din statul California l-am simțit ca fiind liniștit, cu străzi curate, „aerisite” și în care am avut mereu senzația de siguranță, chiar și atunci când ne plimbam noaptea pe străzi.

În ceea ce privește vremea, temperaturile sunt plăcute tot timpul anului, acestea oscilând între 20-25°C, cât despre ploi… nici acestea nu sunt prea dese.

Și cum timpul este mereu insuficient când vine vorba de călătorii, iată doar o parte din punctele cheie ale acestui oraș:

Cel mai mare parc urban din SUA, numit „Balboa Park”! Un loc minunat unde natura, cultura și arta converg! Impresionante colecții de artă, automobile sau rămășițele unor reptile preistorice își găsesc adăpostul în numeroasele lui muzee. Tot în minunea asta de parc este și una dintre cele mai mari grădini zoologice, dar pe care n-am avut timp să o vizitez, doar pentru aceasta fiind necesară o întreagă zi.

bal1

Muzeul USS Midway-Una dintre atracțiile de top din San Diego este și acest muzeu plutitor. Un portavion istoric ce găzduiește peste 60 de exponate și 29 de aeronave restaurate, în cadrul căruia se pot vizita locurile în care cei de pe portavion făceau instructajul, mâncau sau luau masa.

uss

În momentele de bucurie ale sfârșitului celui de-al II-lea Război Mondial, un tânăr marinar a săruta în plină stradă o necunoscută, iar momentul a fost surprins de un fotograf și a devenit un simbol al acelor momente de bucurie. Statuia creată în amintirea acelor momente este amplasată în apropierea Muzeului USS Midway și se numește ”Unconditional Surrender”.

s11

Sunt două locuri minunate în apropierea orașului San Diego unde mi-am bălăcit picioarele în ocean, iar surferii pluteau pe crestele valurilor:

Primul este La Jolla, o zonă aflată la o oră de mers cu autobuzul din centrul orașului și care m-a impresionat extrem de mult! Până să ajung la ocean m-am plimbat printre străduțele-i cochete, unde totul era extrem de curat, liniștit și construit cu mult bun gust.

Am petrecut apoi ore întregi pe malul oceanului, admirând tot felul de păsări în zbor, care mai de care mai frumoase, cât și grija pe care acestea o aveau pentru puii lor, încă neputincioși…

s19

Valurile, pe alocuri furioase, pătrundeau până și în cele mai ascunse locuri dintre stânci, lăsând în urmă zeci și zeci de pui de crabi speriați. Câțiva pași mai încolo, în plin soare și feriți de valurile oceanului, leii de mare păreau să-și facă siesta, ignorând tot ce era în jur.

s3

Din loc în loc mă așezam fie pe o băncuță, fie direct pe iarbă și priveam nemărginirea…Liniște, pace, simplitate, frumusețe… Sunt locuri în lumea asta care te cuceresc definitiv și pe care nu îndrăznești să le descrii de teamă că le vei știrbi din frumusețe…La Jolla este unul dintre ele…

s2

s18

Un alt vis mi s-a îndeplinit în această excursie din San Diego-acela de a vedea un apus  de soare în mare… De fapt, a fost mai mult decât atât! Am văzut un minunat apus în Oceanul Pacific, iar frumusețea momentului a fost amplificată și de gândul ca sunt la capătul pământului!

s17

Coronado Beach. În acea zi, vremea părea să fie capricioasă, iar norii destul de amenințători, dar cum să stau în hotel când am atâtea locuri frumoase de văzut!? Cu speranța că ploaia nu o să mă facă ”ciuciulete”, am luat autobuzul și în 30 de minute am ajuns…pe platoul de filmare. 🙂 Cum așa? Păi, în 1958 în Hotel del Coronado s-a fimat „Some Like it Hot” cu Marilyn Monroe, iar peste acest hotel pare că timpul nu și-a lăsat amprenta.

s9

În imediata apropiere am zărit o minunată plajă, cu nisip extrem de fin pe care vântul îl purta de colo-acolo. Și-am îndrăznit să mă „aventurez” în mica furtună de nisip parcurgând cam 2 km de-a lungul plajei, timp în care îmi mai scoteam picioarele din încălțări, scuturându-le de nisip.

s8

Se însera, vântul se întețea, iar norii păreau să-mi strice visele pentru încă un apus în ocean…dar n-am plecat! Am sperat până în ultima clipă că, undeva în spre apus, un nor va dezgoli soarele și-l va lăsa să apună frumos, în spatele corăbiei pe care o vedeam în zare. Și-a meritat! 🙂

s4

San Diego este un oraș ce nu abundă de zgârie-nori și nici nu-ți ia ochii cu tot felul de reclame sau spectacole în aer liber, fiind o experiență total diferită de cea trăită în Las Vegas. Acest oraș m-a cucerit tocmai prin simplitate și naturalețe și este un loc pe care-mi doresc tare mult să-l pot revedea, dar până atunci urmăresc filmulețul de mai jos și-mi amintesc cu drag de locurile astea frumoase!
San Diego

*Dacă vrei să afli mai multe informații și sugestii pentru călătoriile tale, te aștept și pe pagina de Facebook  Calatorii de Weekend

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: