Atracții turistice din San Francisco

 • ianuarie 31, 2018
croazieră spre golden gate bridge-atractii turistice din San Francisco

Care sunt principalele atracții turistice din San Francisco? E destul de greu să faci o listă a obiectivelor turistice dintr-un oraș în contextul în care ai petrecut acolo doar câteva zile… Tocmai de aceea, o să-ți spun în cele ce urmează ce atracții turistice din San Francisco am vizitat noi în excursia pe care am avut-o în SUA.

Atracții turistice din San Francisco

Golden Gate Bridge

Cred eu, și sper că nu greșesc când spun că acesta este unul dintre cele mai faimoase poduri din lume! Inaugurat în 1937, podul nu a fost atât de apreciat și de faimos de la început. Ba chiar se spunea că este un pod hidos ce știrbește priveliștea către oraș.

Dar vremurile s-au schimbat și astăzi podul Golden Gate este nu doar simbolul orașului ci și unul dintre cele mai vizitate atracții turistice din San Francisco!

Dacă picioarele te țin și timpul îți permite, poți să-l străbați de la un capăt la altul pe jos sau pe bicicletă. Noi am mers pe el doar cu mașina, la plecare din San Francisco. După o zi de plimbat prin oraș n-am mai avut energie pentru o astfel de plimbare… din păcate.

Painted Ladies

Umblă vorba prin târg cum că acestea ar fi cele mai frumoase căsuțe din oraș. Păi, atunci, cum să nu le vedem și noi? Aceste locuințe au fost construite în stil Victorian și  Edwardian între anii 1849-1915 și sunt într-adevăr tare, tare frumoase!

În fața lor este un micuț parc în care te poți relaxa admirând și celelalte case extrem de frumoase din zonă! Are orașul acesta niște căsuțe…unele mai frumoase decât altele, dar o să-ți povestesc mai multe despre asta ceva mai încolo. 🙂

Lombard Street

Lombard Street este cea mai faimoasă străduță din San Francisco și cu siguranță ai văzut o mulțime de fotografii cu ea pe internet! Nu știu cum se face, dar deși accesul este liber, parcă pe acest drum sinuos circulă mașini alese pe sprânceana.

Atracții turistice din San Francisco-China Town

Mirodeniile asiatice, mâncărurile și o mulțime de chinezării îți vor ieși în cale la tot pasul.

Această destinație a fost printre primele atracții turistice din San Francisco pe care le-am vizitat, căci pe acolo ne-au purtat pașii. Îți mărturisesc că, pentru câteva clipe, am avut impresia că mă aflu pe un alt continent. Ehe, un bun preambul, pentru că tot vreau eu să vizitez Asia! 🙂

Citește și:

Prima călătorie cu avionul în SUA-informații utile

Cum a decurs controlul vamal în SUA

Pevestiri de la interviul pentru viza SUA

Excursie la Marele Canion- bine de știut

Atracții turistice din San Francisco-Debarcaderul Fishermans. 

Aceasta este o importantă zonă turistică a orașului în care plimbarea pe faleză se îmbină cu gustul crabilor proaspăt gătiți. N-ai cum să nu cumperi și tu o porție! Unde mai pui că nici prețurile nu sunt așa mari.

De aici poți pleca într-o croazieră spre Golden Gate Bridge, Alcatraz sau poți să vizitezi celebrul acvariu din San Francisco.

Plimbându-te prin acest debarcader, vei ajunge la Pier 39. Aici, o mulțime de lei de mare stau tolăniți la soare cât e ziulica de lungă. Mai mare dragul să-i privești! 🙂

Atracții turistice din San Francisco-Croazieră spre Golden Gate Bridge.

Putem noi să plecăm din oraș fără să ne plimbăm cu vaporașul prin Golful San Francisco!? Păi, nu putem! 🙂

Călătoria a durat aproximativ o oră, trecând pe lângă închisoarea Alcatraz și ajungând mai apoi sub podul Golden Gate. În plus, am avut în permanență o superbă priveliște către oraș!

Biletul l-am cumpărat pe loc, de la o tonetă din zona Pier 39, plătind 29$ de persoană.

Atracții turistice din San Francisco-Golden Gate View Point-admiră orașul de sus.

O altă atracție turistică importantă din San Francisco este Golden Gate Vista Point! Din acel loc, ai o frumoasă priveliște atât către Golden Gate Bridge și San Francisco, cât și spre Oceanul Pacific. Uite, cam asta poți să vezi de acolo de sus! 🙂

Pe acest deal sunt o mulțime de locuri de parcare și, de asemenea, multe puncte de bel-vedere.

Citește și:

Călătorie în Las Vegas- orașul cu de toate

Primele impresii din călătoria în New York

Jefuiți în SUA-probleme în vacanță

Apusul peste Golden Gate Bridge.

După cum mă știi, tare-mi sunt dragi apusurile de soare… Pune-mă-ntr-un loc frumos la apus și-ți stau acolo neclintită, cu ochii mari și plini de uimire… Romantisme, nu altceva. :).

Deci, pentru a vedea un impresionant apus peste Golden Gate Bridge, mergi pe plaja Crissy Field East Beach (la o oră de mers pe jos de Pier 39). Apoi… lasă-te încântat!

Surf sau bălăceală în Oceanul Pacific.

Dacă  în călătoria ta în San Francisco ai la dispoziție o mașină, zic să dai o fugă până la Ocean Beach. E un loc numai bun pentru a privi Oceanul Pacific, a te bălăci în apă și a admira iubitorii de surf ce îmblânzesc valurile!

Dacă timpul îți permite, poți să mergi de-a lungul coastei,  pe California 1 și să te bucuri de peisaje incredibile. Maverick’s Beach, Pacifica și Mori Point fiind doar câteva dintre atracțiile ce te vor încânta… Mai multe informații despre ce poți vedea în jurul orașului San Francisco, într-un articol viitor.

Plimbă-te pe străzi și descoperă orașul cu bune și cu rele.

Ai să vezi faptul că acest oraș este construit pe coline, iar străzile sunt foarte abrupte și impresionante… spectaculoase, aș putea spune!

Centrul orașului face și el parte din lista atracțiilor turistice din San Francisco. Un loc plin de magazine, clădiri înalte și forfotă, cu o atmosferă diferită de cea pe care o întâlnești pe faleză… Aș putea spune că aici este singurul lor agitat pe care l-am văzut în San Francisco.

În San Francisco vei vedea atât locuri extrem de frumoase și îngrijite, cât și zone mai puțin plăcute ochiului… Vei zări cu siguranță mulți oameni ai străzii, iar mirosurile neplăcute nu te vor ocoli.

Fiind un oraș bogat, cu o climă plăcută, San Francisco atrage ca un magnet oamenii fără adăpost ce vin acolo din toate zările! Tocmai de aceea poate este atât de mare contrastul dintre celor două lumi atât de diferite!

San Francisco este un oraș ce mi-a plăcut tare mult! Un oraș pe care, dacă-l străbați de la un capăt la altul cu mașina (și faci abstracție de câteva aspecte), n-are cum să nu-ți placă! Mai ales pentru toate drumurile cocoțate pe dealuri și casele micuțe, îngrijite și cochete!

Ce mai poți să vezi în San Francisco?

Ar mai fi două atracții turistice din San Francisco pe care noi n-am mai apucat să le vizităm:  închisoare Alcatraz și plimbarea cu Cable Car.

Motivul pentru care nu am vizitat acesta faimoasă închisoare a fost acela că toate biletele se vânduseră cu 2 săptămâni în avans. Acum, fie vorba între noi, parcă nici nu mă trăgea inima s-o vizitez.

Pentru o plimbare cu celebrul tramvai ar fi trebuit să așteptam mai bine de 1 oră la rând, ceea ce ne-a făcut să amânam mereu călătoria. Și-am amânat-o pentru a 2-a zi, apoi pentru a 3-a… Însă nici într-o altă zi cozile nu erau mai mici.

Alte informații despre San Francisco

Întregul stat California este situat pe Falia San Andreas, iar aici cutremurele pot atinge magnitudini de peste 8° pe scara Richter. Din acest motiv, clădirile din San Francisco nu au mai mult de 2 etaje (exceptând zona de birouri). Orașul e plin de case micuțe și foarte frumoase! 🙂

Cum e vremea în San Francisco în luna noiembrie? Ehe, când în România erau temperaturi de iarnă, iar în San Francisco ne bucuram de 18-25°C cum să nu spui că ai o vreme bună?

Auzisem că de multe ori Golden Gate Bridge este acoperit de un strat gros de nori ce se formează în golf, făcând aproape imposibilă observarea lui. Noi însă am avut parte de o priveliște clară în fiecare zi! Spune și tu dacă noi n-am avut noroc? 🙂

O mulțime de alte articole despre călătoria în SUA sunt acum “la tiparniță”, iar pentru a fi sigur că nu le ratezi, abonează-te la Newsletter. 🙂

Pe curând și călătorii minunate-ți doresc!

 

8 Comments

 • Lucian Luk

  Super articol, despre ce poti vedea in San Francisco !
  La cat mai multe, calatorii minunate..

  Reply
 • Marcela Năstasă

  Multumesc mult, asemenea! 🙂

  Reply
 • CarsOnTheWeb

  wow, desi am fost la new york, parca as vrea sa ajung si la San Francisco.

  Reply
 • Nelu

  Felicitari pentru frumoasele calatorii in America

  Reply
 • Nelu

  Daca nu sunt indiscret ,cu ce aparat ati facut superbele fotografii?Si/sau ce obiectiv?

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Salutare Nelu! Am folosit atat telefonul mobil, cat si aparatul foto. Pozele mai luminoase au fost facute cu un Sony A6000, cu obiectivul de 16-50 F/3.5-5.6.

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: