Primele impresii din New York

  • 29 mai 2016
impresii din new york taxi galben

Acest centru economic și cultural al Americii atrage an de an zeci de milioane de turiști dornici de a vedea ”Orașul ce nu doarme niciodată” și de a avea propriile impresii din New York.

Impresii din New York

Și uite-mă la primul contact cu New York-ul!

Ca oraș, acesta mi s-a părut amețitor la propriu și la figurat!

Fascinată fiind de toate clădirile pe care numai în filme și-n poze le mai văzusem, m-am plimbat câteva ore printre zgârie-nori… Am stat cu ochii către cele mai înalte vârfuri, privind în permanență ”sus-jos”, ca mai apoi să fiu nevoită să mă opresc puțin să-mi revin din amețeală :).

Oamenii din New york

Dacă ar fi să compar oamenii întâlniți pe Coasta de Vest, în San Diego și-n Las Vegas cu cei din New York, aș spune că aici viața are alt ritm… Oamenii sunt mult mai agitați și grăbiți. Cu toate acestea, sunt destul de comunicativi și deschiși, gata oricând să ofere informații turiștilor dezorientați.

Cum New York-ului i se duce vestea că este orașul unde toată lumea poate reuși, nu-i de mirare că aici întâlnești oameni din toate păturile sociale și din toate colțurile lumii… De la oamenii de afaceri cu ținutele lor impecabile ce se plimbau pe Wall Street, la zecile de homeleși ce dormeau pe la gurile de metrou.

Traficul din New York

Cât despre trafic, acesta mi s-a părut infernal în zona centrală. Mă întrebam de ce newyorkezii mai folosesc mașinile prin Manhattan. 🙂

În prima zi de vizită a New York-ului, am luat un autobuz ce avea să ne ducă din New Jersey până în apropiere de Time Square… Am decis să coborâm mult mai devreme, mergând apoi pe jos până la destinație…

Cu toată aglomerația de pe străzi în care mașinile se deplasau bară la bară, șoferii ofereau prioritate pietonilor…

Străzile din New York

Un aspect specific Americii de Nord este modul în care sunt așezate străzile. Sunt așezate perpendicular pe marile bulevarde și numerotate crescător.

Mergând printre toți acești zgârie-nori prin care nu puteam să-mi iau ca punct de reper ”o clădire înaltă”, mi-a fost mult mai ușor să mă orientez și să ajung la Empire State Building, spre exemplu.

Este o diferență remarcabilă între Time Square văzut pe timp de zi, față de același loc văzut pe timp de noapte. Noaptea când toate jocurile de lumini și reclame sunt mai vizibile, loculare farmec aparte. Deci, după părerea mea, Time Square-ul noaptea este absolut superb!

Priveliște către New York

Am avut cazare în New Jersey, vis-a-vis de râul Hudson. La lăsarea nopții am avut parte de o priveliște incredibilă asupra Manhattan-ului! Imaginea de mai jos este printre primele lucruri ce-mi vin în minte atunci când mă gândesc la New York!

Alte impresii din New York

În acest oraș am avut atât senzația că mă pierd în mulțime, că nimeni nu observă pe nimeni.. A fost un mix de sentimente pe care nu l-am mai trăit până atunci.

New York este un oraș în care, indiferent cât de diferit ai fi, nimeni nu te va privi ciudat… Mai cred că fiecare persoană simte diferit acest oraș cu tot ce reprezintă el… Pe unii îi poate obosi și agita, pe alții, fascina!

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: