New-York -Informații utile

 • 8 noiembrie 2016
new-york-informatii-utile-time-s

Fie că ajungi în New York pentru câteva zile sau vei sta o perioadă mai lungă, iată câteva informații ce sper să-ți fie utile în călătoria ta în ”Orașul ce nu doarme niciodată!”

Aeroportul JFK. Dacă ajungi în New York în urma unui zbor trans-atlantic și nu cu un zbor intern, este foarte posibil să aterizezi pe aeroportul JFK.  Deși este imens, este și foarte bine organizat, iar dacă panourile cu informații nu-ți sunt de ajutor, vei putea apela foarte ușor la personalul din aeroport  pentru a-ți răspunde la întrebări.

Pliante, hărți și alte materiale îți sunt oferite gratuit în centrele de informare turistică din cadrul aeroportului. Ia-le și citește-le, îți vor fi utile!

Orientarea în spațiu. Străzile sunt dispuse perpendicular pe bulevardele principale și notate crescător, așa că vei ajunge cu ușurință la adresa dorită! Acest mod de așezare a străzilor este specific american, iar mie una mi se pare foarte practic!

 

Vremea în New York– este foarte asemănătoare cu cea din Romania, așa că, dacă plănuiești să pleci acolo la iarnă, nu trebuie să-ți încarci inutil valiza cu haine subțiri.

Prețurile- prețul afișat la raft nu are inclus și taxa de genul TVA. Așa că, atunci când mergi la cumpărături, pregătește-te să plătești mai mult la casă decât este scris pe etichetă.

Dacă vrei să-ți cumperi tot felul de gadget-uri, atunci ai ajuns unde trebuie, căci prețurile sunt mai mici decât cele din Europa!

În ceea ce privește hainele, nu am observat diferențe față de prețurile de la noi, dacă te îndrepți însă spre outlet-uri poți vâna adevărate chilipiruri, dar de cele mai multe ori aceste magazine sunt în afara orașelor și se ajunge la ele un picuț mai greu cu mijloacele de transport în comun, uneori fiind nevoie de o mașină.

Prețurile la mâncare sunt asemănătoare cu cele din Europa de Vest, fructele și legumele însă au un preț ceva mai ridicat. Uneori e mai ieftin să cumperi un kilogram de carne decât unul de mere…exagerez acum, dar….ai prins ideea! 🙂

Taxiurile. Nu cred că este o alegere prea bună să iei taxiul pentru a străbate Manhattan-ul, acesta fiind mai tot timpul sufocat de mașini ce merg bară la bară. Dar dacă vrei să o faci măcar pentru senzația de a te plimba cu celebrele “yellow cabs”, atunci nu te grăbi să ajungi dintr-un loc în altul….Durează! 🙂

 

Internetul este gratuit în multe restaurante de tip fast-food, iar viteza este destul de bună.

Călătorie minunată-ți doresc! 🙂

2 Comments

 • Emilian Padureanu

  Acum intrebarea intrebarilor:scump?Cat ai platit pe avion/cazare.. ar fi util daca ai face o lista cu informatii despre cum sa ajungem si noi si cati bani ne-ar trebui 😀

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Salutare Emilian! N-as spune că a fost chiar scump, ba chiar din multe puncte de vedere e mai ieftin în SUA decât în Europa. Biletul de avion poate fi destul de costisitor, însă am văzut oferte pentru București-Chicago și la 350Euro, iar din Chicago pana în New York poți zbura si cu 40$.
   Mulțumesc pentru sugestie, voi scrie un articol detaliat pe acest subiect! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: