Cum închiriezi mașină în SUA

 • 3 octombrie 2018
închiriere mașină în sua

În călătoria noastră pe Coasta de Vest a Americii am vizitat nenumărate locuri superbe, iar acest lucru nu ar fi fost posibil dacă nu ne închiriam o mașină. Așadar, am să-ți povestesc în cele ce urmează pașii pe care i-am parcurs pentru închiriere mașină în SUA. Sper să-ți fie de folos. 🙂

Alegerea companiei de închirieri auto din SUA

Cum nu aveam nicio recomandare din partea nimănui care a mai fost în SUA, singurul mod în care ne-am putut descurca a fost să căutăm pe internet. Așadar, ne doream să închiriem o mașină pe care să o luăm din aeroportul din San Francisco și tot acolo să o returnăm.

Zis și făcut! După câteva analize și socoteli, i-am ales pe cei de la Dollar.com  (aparțin de Hertz).

Închiriere mașină în SUA-pași efectuați

Dacă ai mai avut ocazia să închiriezi mașină în Europa, atunci stai fără grijă! Pașii sunt asemănători. 🙂

Dacă nu ai mai făcut asta niciodată, hai să-ți spun pe scurt care sunt pașii pe care noi i-am parcurs.

Cu aproximativ o lună de zile înainte de plecare am intrat pe site, am ales mașina dorită, am introdus datele solicitate și am făcut plata. La scurt timp după, am primit mailul de confirmare cu rezervarea autoturismului și… cam asta a fost tot!

Menționez că plata s-a făcut folosind un card de credit, iar mașina a avut asigurare completă. Din informațiile pe care le am, închirierile se fac pe baza cardului de credit și nu de debit.

Nu s-au perceput alte taxe suplimentare și nu am avut nicio limita de km (mile).drumul cu masina catre Yosemite

Închiriere mașină în SUA- preluarea pe aeroportul din San Francisco

După ce am trecut de controlul vamal,  am urmărit semnele de Car Rental din aeroport.

În cazul nostru, a trebuit să luăm un tren în interiorul aeroportului ce ne-a dus la birourile de închirieri auto.

Ajunși acolo, am înmânat pașaportul, am semnat câteva hartii, și-am primit cheia mașinii.

Noi închiriasem o mașină mai micuță, însă, deoarece nu mai aveau autoturisme disponibile din aceeași clasă, ni s-a făcut un upgrade gratuit. Și uite așa am primit noi o Toyota Corolla, înmatriculată de doar câteva luni. 🙂

Mașinuța s-au comportat ireprosabil, până când a fost spartă și a trebuit să o returnăm. Mda, ne-au fericit unii în această vacanță… Citește aici întreaga experiență și ai grija ca tu să nu faci ca noi!masina cu geam spart

Deoarece am avut asigurare completă nu am plătit nimic în plus pentru dauna suferită. Ba chiar, pentru mașina pe care am returnat-o, ne-au dat alta dintr-o clasă superioară, la același preț.masina desert joshua tree

Înapoi  la procesul de închiriere acum.

Am primit mașina cu rezervorul plin, iar la retur am adus-o cu rezervorul gol. Regulile diferă de la o companie la alta.

Cum mașina urma să fie condusă de mai mulți șoferi, fiecare dintre aceștia a trebuit să se prezinte personal la cel mai apropiat sediu al firmei pentru a se înregistra. Asta în cazul în care nu sunt toți prezenți când se ridică mașina. Nu s-a perceput nicio taxă pentru această înregistrare.

Toate persoanele ce au condus autoturismul închiriat au avut peste 25 de ani.

În cazul în care vor fi șoferi cu vârste sub 25 de ani, pare-mi-se că se plătesc taxe suplimentare.parcare in yosemite

Predarea mașinii închiriate

Predarea mașinii a fost un proces la fel de simplu. Ne-am prezentat cu autoturismul la punctul menționat de ei în momentul în care am preluat mașina. Un agent și-a notat câteva date de pe bordul mașinii, am predat cheile, am semnat și… asta a fost tot.

Permisul de conducere românesc este valabil în SUA?

Da. 🙂  În unele state este valabil doar pentru o anumită perioadă de timp, ai aici mai multe informații- USA visitors driving.

Cât costă combustibilul în SUA

În SUA tot ce este lichid nu se vinde la litru ci la galon. Galonul este unitatea lor de măsură a lichidelor și este echivalent cu 3,78 litri.

Cel mai scump combustibil a fost în Los Angeles -3$/galon, iar cel mai ieftin a fost în deșert, în Nevada-2.6$/galon.

În unele benzinării de pe Coasta de Vest a Americii nu am putut plăti cu cardul, ci doar cash. Deși aveam multiple tipuri de carduri, niciunul nu a fost acceptat. Motivul? Cica ar avea ei o restricție de securitate pentru cardurile emise în afara SUA.

Acest lucru s-a întâmplat și în Colorado, când am ajuns în State câteva luni mai târziu.masina colorado

Închiriere mașină în SUA- cât costă

Pentru două săptămâni am plătit ~500$, iar dacă vrei să afli mai multe informații despre costul unei vacanțe în SUA, ai toate informațiile în acest articolol-Cât costă o vacanță pe Coasta de Vest a Americii.inchiriere masina in sua, desertul hot springs

Cum circuli cu mașina în SUA

Pentru acest capitol ti-am pregătit un articol separat și detaliat, pe care îl poți citi aici- reguli de circulație în America.

panou stradal Dacă ai închiriat mașină în SUA, lasă-ne un mesaj și spune-ne experiența ta, iar dacă ai întrebari, scrie-le mai jos și-ți răspundem cu drag! 🙂

Călătorii minunate-ți doresc!semafor si masini

9 Comments

 • stoica dumitru

  Am inchiriat in oct/2017 o masina NISSAN in Jacksonville timp de 7 zile la pretul de 18$/zi.Dar in realitate am platit 450$ diferenta fiind asigurarea.Desigur existau mai multe tipuri de asigurari dar am optat pentru cea mai completa si deci cea mai scumpa.Asigurarea era valabila numai pentru un singur conducator auto.Pentru al doilea trebuia sa mai platim inca 7 $ pe zi. Am luat-o cu rezervorul plin si plin trebuia sa fie la predare.Masina se putea preda si in alte orase unde exista aceasta firma.Nu am platit anticipat dar ni s-au luat datele cardului de credit.Este avantajos sa inchiriezi masina pentru distante medii dar atentie – parcarea oriunde te ducu este foarte scumpa.Am avut GPS nostru in limba romana care a fost foarte bun.Atentie unele autostrazi se platesc iar GPS de multe ori te arunca de pe autostrada pentru a micsora distantele. Este bine sa combini harta cu GPS.

  Reply
 • Alexandru Duncea

  Cand inchiriezi masina, trebuie sa dai vreo garantie?

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Buna,
   Nu s-a platit nicio garantie deoarece inchirierea s-a facut folosind un card de credit. Din ce am inteles de la compania de inchirieri auto, ca turist, nu puteam folosi cardul de debit pt aceasta operatiune.

   Reply
 • Alexandra Ivan

  Noi am inchiriat masina cu cardul de debit, nu mai stiu exact site-ul dar firma de la care am luat masina era Alamo; mai 2018.

  Reply
 • adrian ionita

  eu am inchiriat masina in NY – DC cu cardul de debit , dar mi s-a luat garantie dubla 400 $ , sau depozit 200$ cash cu eliberare cand aduc masina. Am ales sa dau garantie de pe cardul de debit 400$ si mi s-a restituit dupa aprox 21 zile.

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Ne poti spune te rog numele companiei de unde ai inchiriat?

   Reply
   • Adrian ionita

    Din pacate, nu mai stiu numele firmei! Oricum, am inchiriat-o de pe Expedia.com, cam mari taxele.

    Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: