Impresii de pe străzile din SUA

  • decembrie 31, 2017

Îți spun din capul locului că nu mă pricep nici la mașini și nici la construcții rutiere! Cu toate astea, n-am putut să nu fac acest articol în care să-ți arăt câteva imagini cu impresionantele poduri, baraje, șosele și mașinuțele pe care le-am văzut prin State!

Geografic vorbind, experiența despre care am să-ți povestesc am trăit-o pe Coasta de Vest a Americii.

Mașinile din SUA

Am făcut pe paparazz-ul și-am furat pe ici-colo câteva cadre cu autoturismele americanilor, unele mai impresionante decât altele. Chiar dacă nici nu știu ce marcă sunt unele dintre ele, asta nu m-am oprit să le admir.

Cu luxul la defilare

Dar mai sunt și mașinuțele cochete, ce fac parte din altă ligă. Unele din categoria bunicuțe, altele…buburuze vesele pe 4 roți.

Începem cu…bunicuțele 🙂

Și…buburuzele vesele! 🙂

Drumurile din America

Și când vezi jucăriile astea, unele dintre ele extrem de scumpe, stai și te gândești pe ce drumuri circulă…Ar fi păcat să facă un Bugatti Veyron 4 ore pentru un drum de genul București-Predeal, nu?

Autostrăzi cu 5, 6 sau chiar 7 benzi pe sens! Cu asta te întâmpină SUA!

Pare că n-am ce să le reproșez americanilor în ceea ce privește infrastructura… Deși ne-a prins de multe ori dimineața sau după-amiaza călătorind cu mașina prin orașe mari, am circulat nesperat de bine. Dar, au și ei ambuteiajele și nemulțumirile lor…

Ai mai jos câteva imagini cu traficul din Los Angeles, cu o zi înainte de sărbătoarea de Thanksgiving. Suuper aglomerat, dar totuși se circulă! Am fost și noi într-o coadă ca asta în dimineața Zilei Recunoștinței… Ehe, distracție nu altceva. 🙂

Impresionante sunt și drumurile din deșert... Ce senzație ciudată am avut când m-am văzut în mijlocul pustietății, pe un drum luuuung, ce nu duce parcă nicăieri și unde nu vedeam nicio altă mașină. Unde mai pui că nici semnal la telefon nu aveam. Acesta e… Deșertul Mojave!

Podurile din SUA

Fiind cazați într-un orășel de lângă San Francisco am traversat de mai multe ori diferite poduri ce leagă cele două locații, având astfel ocazie de a admira giganții de metal. Curată inginerie!

Barajul Hoover Dam

Dar de podul barajului Hoover Dam ce zici? Oamenii au calculat și iar calculat și au pornit costrucția podului din ambele părți, în același timp! Și ghici ce? Cele două bucăți de pod s-au întâlnit perfect la mijloc. Și, nu e ca-n bancul ăla… lor nu le-au ieșit două poduri! 🙂

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: