Mașini și poduri din SUA

  • decembrie 31, 2017
masini din sua-veche

Îți spun din capul locului că nu mă pricep nici la mașini și nici la construcții rutiere! Cu toate acestea, n-am putut să nu fac acest articol în care să-ți arăt câteva imagini cu impresionantele poduri, baraje, șosele și… mașinuțele pe care le-am văzut prin State!

Geografic vorbind, experiența despre care am să-ți povestesc am trăit-o pe Coasta de Vest a Americii.

Mașinile din SUA

Am făcut pe paparazz-ul și-am furat pe ici-colo câteva cadre cu autoturismele americanilor, unele mai impresionante decât altele. Chiar dacă nu știu ce marcă sunt unele dintre ele, asta nu m-am oprit să mă uit lung la ele și să le admir!

Cu luxul la defilare…

Dar mai sunt și mașinuțele cochete, ce fac parte din altă ligă. Unele din categoria bunicuțe, altele…buburuze vesele pe 4 roți.

Începem cu…bunicuțele 🙂

Și…buburuzele vesele! 🙂

Drumurile din America

Când vezi jucăriile astea, unele dintre ele extrem de scumpe, stai și te gândești pe ce drumuri circulă… Ar fi păcat să facă un Bugatti Veyron 4 ore pentru un drum cu distanța București-Predeal, nu?

Autostrăzi cu 5, 6 sau chiar 7 benzi pe sens! Cu asta te întâmpină SUA!

Pare că n-am ce să le reproșez americanilor în ceea ce privește infrastructura… Dar, au și ei ambuteiajele și nemulțumirile lor… să nu te apuci să-i întrebi! 🙂

Ai mai jos câteva imagini cu traficul din Los Angeles, cu o zi înainte de sărbătoarea de Thanksgiving… Nu cred că ai vrea să fii prins aici, nu?

Noi am fost într-o coloană fix ca asta, pe aceleași drumuri în dimineața Zilei Recunoștinței… Ehe, distracție nu altceva. 🙂

Impresionante sunt și drumurile din deșert...

Ce senzație ciudată am avut când m-am văzut în mijlocul pustietății, pe un drum luuuung, ce nu duce parcă nicăieri și unde nu vedeam nicio altă mașină. Unde mai pui că nici semnal la telefon nu aveam. Acesta e… Deșertul Mojave!

Podurile din SUA

Fiind cazați într-un orășel de lângă San Francisco am traversat de nenumărate ori diferite poduri ce leagă cele două locații. Cu ocazia asta am admirat și ne-am tot minunat de giganții de metal de peste apă. Curată inginerie!

Barajul Hoover Dam

Dar de podul barajului Hoover Dam ce zici? Oamenii au calculat și iar calculat și au pornit costrucția podului din ambele părți, în același timp! Și ghici ce? Cele două bucăți de pod s-au întâlnit perfect la mijloc. Și, nu e ca-n bancul ăla… lor nu le-au ieșit două poduri! 🙂

America este de-a dreptul impresionantă la aceste capitole (și nu numai), iar despre ale ai frumuseți am să-ți tot povestesc în articolele viitoare. Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: