Excursie în Parcul Național Joshua Tree, SUA

 • martie 25, 2018
Parcul national joshua tree din california

Unul dintre cele mai frumoase locuri pe care le-am vizitat în călătoria noastră pe Coasta de Vest a Americii a fost Parcul Național Joshua Tree!

Este un loc în care vei descoperi impresionați copaci Joshua, nenumărate specii de cactuși și nu în ultimul rând, bucăți imense de rocă ce ies parcă din pământ și te lasă mut de uimire!

Unde este Parcul Național Joshua Tree

Frumusețea asta de parc este pe Coasta de Vest a Americii, la aproximativ 2 ore de mers cu mașina de Los Angeles și 3 ore de Las Vegas.

Parcul Joshua Tree face parte din ceea ce înseamnă Deșertul Californiei și este locul în care Deșertul Colorado și Deșertul Mojave converg.

Cum ajungi la Parcul Național Joshua Tree

Noi am plecat din Los Angeles, având setat pe GPS Joshua Tree Park Visitor Center (6554 Park Blvd, Joshua Tree, trecând prin Yucca Valley).

Drumul până la parc a fost spectaculos! Am trecut prin Deșertul Hot Springs, o zonă aridă cu munți străbătuți de șosele interminabile, așa cum vedeam în filme.

Accesul în Parcul Național Joshua Tree

Odată ce am ajuns la punctul de informare turistică din Parcul Joshua Tree, am cerut câteva sugestii personalului disponibil, am luat o hartă și am pornit la drum.  Ne planificasem să stăm aici doar o zi, așa că, nu aveam timp de pierdut! 🙂

Este important de știut faptul că taxa de acces în Parcul Național Joshua Tree se plătește înainte de a intra în parc.

Taxa pentru un autoturism a fost de 25$ fiind valabilă o săptămână. Mai multe informații găsești aici –informații despre accesul în parc.

Deoarece am ajuns în weekendul de după Thanksgiving, intrarea în parc a fost destul de aglomerată, fiind nevoiți să stăm ceva timp în coloană până am ajuns la punctul de taxare.

Am folosit aplicatia Waze, așa că la un moment dat, pentru a ocoli o parte din aglomerație, ne-a dirijat pe un drum neasfaltat.

Am avut ceva emoții la un moment dat, deoarece era cât pe ce să rămânem împotmoliți în nisip… Inedită experiență! 🙂

Călătoria prin Parcul Național Joshua Tree.

Apoi, odată cu începerea călătoriei noastre în parc, am ținut-o într-o continuă uimire!

Joshua tree din masina

Piatra din Joshua Tree

Deși încă nu ajunsesem la primul obiectiv turistic de pe hartă, am oprit mașina din 100 în 100 de metri. După fiecare curbă zăream noi și noi peisaje, unele mai frumoase decât altele…

oameni ce escaladeaza stancile stanci, masini, strazi parcul joshua tree, masini si stanci

Atracții turistice din Parcul Național Joshua Tree

Quail Rock– Ehe, uită-te și tu la imaginile de mai jos… Priveliștea peste întreaga pădure de copaci Joshua este de-a dreptul încântătoare!

Citește și:

Excursie la Marele Canion

Descoperă Parcul Național Yosemite din California

Atracții turistice din San Francisco

pietre, cer albastru, desert

Pentru a-ți da seama de dimensiunile munților de pietre, încearcă să observi oamenii din poza de mai jos…

Sper că ai reușit! 🙂

Key View. Aici este unul dintre cele mai impresionante puncte de bel-vedere din Parcul Joshua Tree! Key View este la 1581 de metri altitudine și oferă o priveliște peste munții și văile din jur.

Cap Rock-Stai și te întrebi cum stă bucățica aia de piatră tooocmai pe vârful stâncii… Odată ce te vei apropia, vei observa adevăratele dimensiuni ale bolovanilor stâncoși.

Skull Rock. Ne-am continuat drumul cu mașina prin parc, iar următoarea oprire a fost lângă această ciudățenie de piatră… Nu-i de mirare de unde-i vine numele! 🙂

Și-apoi, am mai întâlnit o altă ciudățenie cu forme demne de Halloween…

Parcul Joshua Tree, o minune a naturii!

Stai și te întrebi, cum rezistă și cum s-a adaptat flora și fauna la solul și arșița constantă de aici… Impresionat ce a putut crea natura în California si cum peisajele par de-a dreptul de pe o altă planetă… O planetă pe care omul încearcă să o descopere!

Câteva informații suplimentare despre Parcul Joshua Tree

Ia cu tine multă apă. În parc nu ai niciun loc de unde-ți poți reface rezervele de apă.  Călătoria noastră a fost la final de noiembrie și ne-am cam topit de căldură.

Nu există transport public în parc.

În unele puncte de atracție cum sunt Cap Rock, Key View Bajada și Oasis of Mara este posibil și accesul persoanelor cu disabilități.

O mulțime de alte articole despre călătoria în SUA sunt acum “la tiparniță”, iar pentru a fi sigur că nu le ratezi, abonează-te la Newsletter. 🙂

5 Comments

 • egodiary.com

  Abia aștept sa ajungem, pozele sunt foarte frumoase
  https://www.egodiary.com

  Reply
 • Laura

  Frumoase imagini 🙂 imi place! 🙂

  Reply
 • Luminita Mirela Cirstea

  Fantastic! Prin parc se circula pe jos sau cu mașina? Joshua Tree Park

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Buna,
   Prin parc sunt nenumarate trasee ce pot fi facute la pas, dar pentru a ajunge intr-o singura zi la cele pe care le-am mentionat, poti circula cu masina…distantele sunt destul de mari.

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: