Parcul Național Yosemite din California

 • martie 8, 2018
Tunnel View dimineata

Astăzi îți voi prezenta unul dintre cele mai frumoase locuri din SUA unde natura s-a întrecut pe ea însăși! Locul se numește Parcul Național Yosemite și îți voi oferi  informații despre traseele făcute, locurile de cazare cât și despre …costurile aferente.

Parcul te va întâmpina cu munți înalți, cascade impresionante, pâraie cu ape limpezi, arbori giganți, priveliști ce-ți taie respirația și nu în ultimul rând, cu o impresionată floră și faună bine conservată.

munti din California

lac din parcul yosemite

cascada in yosemite la apus

Accesul în Parcul Național Yosemite din California

Pornind din San Francisco, drumul până în Parcul National Yosemite l-am fost parcurs în aproximativ 4 ore. Destinația noastră de pe GPS a fost Half Dome Village, locul unde ne-am și cazat. drumul cu masina catre YosemiteAccesul în parc cu mașina se face în urma achitării unei taxe de 30$. Aceasta îți asigura accesul pentru o perioada de 7 zile, putând intra și ieși din parc ori de câte ori dorești, fără a se percepe o altă taxă.

Pentru a ajunge în Parc și a ne deplasa cu mașina prin el am folosit Google Maps. Menționez că am avut descărcate hărțile și am folosit varianta offline, mai ales prin parc.

priveliste din yosemite

Vizitarea Pacului Național Yosemite

Această călătorie în natură s-a întins pe durata a două zile, așa că, dacă ești unul dintre numeroasele persoane ce urmăresc acest blog și locuiesc în California, ai putea considera acest articol o sugestie de călătorie de weekend în natură. Sau, dacă îți planifici o călătorie pe Coasta de Vest a Americii, ar fi minunat dacă ai putea vizita acest parc pe durata călătoriei tale.

O zi a fost dedicată călătoriei cu mașina prin parc, iar alta, unei drumeții.  Ia-ți harta cu trasee de la punctul de informare turistică și pornește la drum! Iată  mai jos și o sugestie de traseu:

Trasee prin Parcul Național Yosemite

Glacier Point

Acest traseu este plin de puncte de belvedere ce-ți vor încânta privirea!

Până să ajungi la Glacier Point vei opri numaidecât la Tunel View! Sunt eu ușor de impresionat sau locul acesta este pur și simplu splendid?

La primele ore ale dimineții întreaga vale era acoperită de ceață… după amiaza însă, lumina soarelui a făcut ca locul să pară cu totul altul…la fel de spectaculos!

Tunnel View dimineata Tunnel View-foc controlat Tunnel View la apus

Următoarea oprire în drumul spre Glacier Point este  Washburn Point. De  aici poți vedea mult mai bine vârfurile muntoase din Parcului Național Yosemite.

Washburn-Point priveliste peste munti

Ajunși la Glacier Point, nu ne puteam lua ochii de la priveliștea minunată ce ni s-a dezvăluit! Nu știam unde să ne uităm mai curând… După fiecare piatra, după fiecare cotitură o altă priveliște te lasă fără cuvinte!

Am petrecut o mare parte din timp doar stând pe o piatră, bucurându-ne de frumusețea uluitoare a naturii.

priveliste din yosemite

glacier point din california

Din acest loc vei observa și un alt important munte, numit Half Dome! Acest masiv este vizibil din locul în care ne-am cazat și se vedea partea ce seamănă cu un dom. Din  Glacier Point vei observa cealaltă parte a muntelui, tăiată parcă fix la jumătate.

munti din California

De la Glacier Point se pot face trasee montane către diferite puncte ale parcului, inclusiv Panorama Trail, una dintre cele mai frumoase cărări ale acestui parc. Timpul a fost prea puțin însă pentru a merge în această direcție…

Citește și:

Excursie la Marele Canion din SUA

Ce poți să faci 3 zile în San Francisco

Informații despre controlul vamal din SUA

Sentinel Dome

Sentinel Dome, unul dintre acoperișurile acestui parc. Nu există cuvinte care să descrie frumusețea acestui loc! Nici pozele nu pot reda frumusețea pe care o vezi cu ochii tăi.

Priveliste de la Sentinel Dom

Hamac in setenil dome din sua

Un traseu mai puțin vizitat din Parcul Național Yosemite-Ribbon Falls

În urma unor recomandări, am pornit să vedem cascada ce are cea mai mare cădere de apă din America de Nord! Ribbon Falls este numele cascadei!

Din cauza verii secetoase cascada nu mai avea acum apă. Se pare că debitul ei maxim este în timpul primăverii… Cu toate acestea locul este impresionant, iar înălțimea stâncilor este  copleșitoare!

casca din yosemite fara apă

stanca din parcul yosemite

Cum ajungi la Ribbon Falls?

În primul rând trebuie sa îți spun ca nu exista un traseu oficial marcat pana acolo. Marcajele sunt făcute de alți pasionați de tracking și constau în grămezi de pietre și alte semne prin care au indicat drumul.

marcaj cu pietre

traseu pe munte in california Traseul nu este unul tocmai ușor, însă nu ia mai mult de o oră și jumătate pe sens. Deși pantele sunt medii, pietrele foarte mari ce-ți ies în cale te solicită destul de mult. Dacă te hotărăști să mergi pe acest traseu, fii cu băgare de seamă și ia-ți echipament corespunzător.

Dat fiind faptul că mare parte din an, cascada este secată, acest loc este preferat de alpiniști pentru a face cățărări, peretele fiind drept și foarte înalt.

ribbon falls imagine de jos

La întoarcerea de pe traseu, am fost întâmpinați de El Capitan, învăluit în lumina caldă a soarelui! Ce mai în colo și-n coace! În Parcul Național Yosemite oriunde întorci privirea, frumusețea naturii îți iese în cale!

Stanca el capitan la apus

Unde te cazezi în Parcul Național Yosemite?

Locuri de cazare și variante există pentru fiecare buzunar, după cum poți vedea și pe site-ul Parcului Yosemite.

Noi am preferat să stăm în Half Dome Village. Aici este un camping în care poți închiria corturi de două sau mai multe persoane, cu sau fără baie proprie, cu sau fără încălzire. Fiind un grup de 4 persoane am plătit câte 30$ de persoană/ noapte.

Corturi din half dome village

interior cort yosemite

Deoarece urșii mai fac și vizite nocturne prin camping, este interzisă păstrarea alimentelor în cort. Orice produs ce i-ar putea stârni curiozitatea lui Moș Martin de America, trebuie depozitate într-o cutie metalică, special amenajată în fața fiecărui cort.

Nu trebuie să lași nimic nici în mașină, deoarece parcarea amenajată se află în imediata apropiere a corturilor.

parcare in yosemite

Pentru corturile ce nu au băi proprii, există o soluție! Băile și dușurile sunt într-o clădire special amenajată, curată și cu toate dotările minime necesare.

Întregul parc este foarte curat și bine îngrijit, iar la asta contribuie și vizitatorii! Cu toții au un comportament civilizat, nelăsând gunoaie sau resturi alimentare în urma lor. Asta numesc eu educație!

Unde mănânci în Parcul Național Yosemite?

În cadrul Half Dome Village sunt câteva magazine fast food și un restaurant de genul împinge tava. Un burger de vită cu cartofi prăjiți și salată a costat 14$, o pizza imensă de 2-3 persoane ~23$, un sandwich 6-7$, iar o halbă de bere costă între 6-8$.

Aici vei găsi prize pentru a-ți încărca telefonul și vei avea și acces gratuit la WI-FI.

restaurant in yosemite

 

Au fost două zile splendide! Două zile ce s-au încheiat cu un superb apus ce ne-a însoțit în drumul nostru spre San Francisco!

apus vazut din masina in yosemite

Parcul Național Yosemite este imens, iar activități și locuri de văzut ai cât să-ți ajungă zile întregi!  Pentru un strop de inspirație și informații suplimentare, aruncă o privire pe acest site.

Toată Coasta de Vest a Americii abundă de parcuri și rezervații naționale ce merită din plin vizitate! Despre o parte dinte ele urmează să-ți povestesc în curând. Stai aproape! 🙂

2 Comments

 • Cristian

  Salut,
  poti sa imi spui te rog cum ai ajuns cu masina de la San Francisco –> Glacier Point. caut pe maps si nu imi da nici un rezultat, singura varianta este sa ma intorc de la half dome pana la Ski area si sa continui pe Glacier street pentru o oprire la Washburn Point
  Exista si alte variante?
  Multumesc

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: