Point Reyes-locul ascuns de lângă San Francisco

  • iunie 27, 2018

Când vei merge în SUA, n-ai vrea să vizitezi un loc mai puțin știut, dar extrem de frumos?

Tocmai asta ne-am dorit și noi! Mai exact, am ales ca pe lângă atracțiile turistice faimoase în toată lumea, să vizităm și locuri pitorești… Locuri mai puțin știute, dar care merită din plin a fi descoperite.

Point Reyes- Cel mai cel punct de pe întreaga coastă a Oceanului Pacific!

Spun statisticile că puterea vântului ajunge aici și pe la 160km/h, acestea fiind cele mai ridicate valori de pe intraga Coastă a Oceanului Pacific.

Tot statisticile spun că aici sunt cele mai multe zile cu ceață dintr-un an, tot de pe toată Coasta Pacificului. Nu e puțin lucru, nu?

Tot aici, dacă ești norocos, primăvara poți să vezi balenele gri ce fac giumbușlucuri în ocean.

Farul, folosit odinioară pentru a călăuzi navele plecate-n larg, crează un peisaj încântător… Totul este simplu, frumos și relaxant!

După cum vezi în fotografii, vei spune că am fost tare norocoși de-o vreme bună, căci totul era clar și limpede ca bună ziua…. Ce nu știi însă, este ca aceasta a fost a doua încercare de a vedea acest loc.

Prima încercare a fost făcută cu câteva zile înainte, într-o după-amiază nu la fel de însorită ca cea din urmă… Iar dacă mai pui la socoteală că în decembrie soarele apune mult mai devreme, te trezești bănănăind prin ceață și întuneric… cam așa! 🙂

A doua vizită a fost cu noroc! Am mers mult mai devreme și am stat până seara. Am putut privi un minunat apus în Oceanul Pacific, auzul fiindu-ne mângâiat de valurile ce se izbeau de stânci! Cum să nu-ți cadă drag acest loc?

Citește și:

Cât costă o excursie pe Coasta de Vest a Americii

Excursie în Parcul Național Yosemite din California

Marele Canion-ponturi și informații utile

Vizitarea farului este gratuită, dar până să ajungi la el, trebuie să cobori undeva pe la 300 de trepte. Apoi, la plecare va trebui să le urci! E nevoie de puțin efort, dar nu-i bai, pe traseu sunt amenajate locuri de odihnă, ocazie numai bună pentru a mai privi oceanul!

Descoperă locurile pitorești din SUA

În plus, tot drumul din San Francisco până acolo este spectaculos! Am trecut pe lângă numeroase ferme cum numai în filme vedeam! Am simțit că descopăr adevărata viață de la țară din America… Ferme în toată regula!

Dar nu numai gospodăriile americanilor ne-au fascinat, ci și viața animalelor sălbatice pe care le-am putut admira în habitatul lor natural.

În apropiere de Point Reyes am văzut o mulțime de căprioare ce pășteau libere… Iar câmpiile erau uimitor de verzi pentru un început de decembrie. Probabil datorită vaporilor de apă ce se ridică din ocean…

Când ne întorceam spre San Francisco, mai că am dat nas în nas cu o cireadă de cerbi de-o mai mare frumusețe! Păcat că nu i-am putut fotografia mai bine, dar n-am vrut să-i deranjez din treburile lor.

Cum ajungi la Point Reyes?

Farul de la Point Reyes Lighthouse este la o oră de mers cu mașina de San Francisco, în spre nord. Unde mai pui că traseul te va duce și pe celebrul drum California 1. O splendoare de traseu, cu priveliști ce te fac să oprești după fiecare curbă!

 

Unde parchezi la Point Reyes?

Sunt locuri de parcare amenajate în imediata apropiere a farului. De fapt, de la bariera ce interzice accesul autoturisemelor până la far mai ai de mers pe jos aproximativ 15 minute. Este un traseu lejer, numai bun pentru o plimbare relaxantă, pe Coasta Pacificului.

Ce mai poți vedea pe drum?

Cyprus Tree Tunnel– nu departe de Farul de la Point Reye este și acest frumos tunel din copaci. Oprește puțin mașina pentru o scurtă plimbare! Oricum este în drumul tău!

Stinson Beach

Nisip fin, valuri înalte și surferi ce fac spectacol în Oceanul Pacific cât e ziulica de lungă! E un loc în care merită se te oprești pentru un strop de relaxare și visare! Un loc în care liniștea se îmbină perfect cu valurile oceanului Pacific!

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: