Cum ajungi din Lisabona în Sintra și Cabo da Roca

 • 6 iunie 2016

Cu ce mijloc de transport ajungi din Lisabona în Sintra și Cabo da Roca?

Odată ce ai ajuns în Lisabona ar fi mare păcat să nu aloci măcar o zi vizitării unui oraș tare frumos, numit Sintra, ca mai apoi să dai o fugă până la Cabo da Roca, cel mai vestic punct al Europei continentale.

Dar hai să le luam pe rând!

Cum ajungi din Lisabona în Sintra cu trenul?

Cea mai la îndemână variantă de transport între cele două puncte este trenul. Acesta se ia din gara Rossio (centrul Lisabonei), iar durata călătoriei este de aproximativ 45 de minute.

Eu am fost în Sintra la mijlocul lunii martie, în extrasezon, iar atunci trenurile circulau cu o frecventă de o oră. Din ce am înțeles, vara acestea circulă la un interval de 30 de minute.

Prețul unei călătorii este de 2.15€ și pot fi achiziționate atât de la automatele din gară cât și de la ghișeu. Posesorii de Lisbon Card pot călători gratuit. Îți mai recomand să nu lași pe ultima sută de metri urcarea în tren. Uu am ajuns cu 15 minute înainte de plecare și nu mai erau multe locuri libere.

Citește și:

Transportul în comun în Lisabona

Cât costă o călătorie în Lisabona

Ei, și dacă vrei să simți cum e să fii în cel mai vestic punct al Europei continentale, atunci trebuie să ajungi și la Cabo da Roca!

Cum ajungi din Sintra în Cabo da Roca?

De cum ai coborât din tren în gara din Sintra, vis a vis de aceasta este un punct de informare turistică. De acolo poți afla programul autobuzelor 403 ce merg spre Cabo da Roca. Durata unei călătorii este de ~40 de minute, iar costul unui bilet este de 4.12€/sens. Stația autobuzului este pe aceeași parte cu gara, iar biletele se cumpăra de la șofer.

Drum bun și călătorii minunate! 🙂

2 Comments

 • Marius

  Foarte utile informatiile tale! Multumim 🙂
  As vrea sa te mai intreb ceva: odata ce ai achizitionat ‘Lisboa card’, beneficiezi de gratuitate si pe traseul 403, respectiv de la Sintra la Cabo da Roca?

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Buna Marius. Nu, Lisboa Card nu iti permite accesul gratuit pt autobuzul ce leaga Sintra de Cabo da Roca.

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: