Muzeul Luvru-sfaturi practice pentru vizitare

 • 4 august 2017
piramida de la intrarea in muzeul luvru

Înainte de a începe să-ți dau câteva recomandări legate de accesul în Muzeul Luvru, dă-mi voie să-ți spun o mică poveste…Aveam câțiva anișori, abia învățasem să citesc și vedeam deseori pe masa bunicilor un ziar ce-mi atrăgea atenția… Avea o poză cu o piramidă din sticlă și un titlu scris cu litere îngroșate pe care mă chinuiam să-l deslușesc: “Să vezi Luvrul și să nu crezi!”. Buchiseam literele și încercam să înțeleg, întrebându-mă “Ce o fi Luvrul?”.

Imaginea respectivă mi-a rămas întipărită în minte peste ani, iar ori de câte ori auzeam de Muzeul Luvru îmi aminteam de casa bunicilor mei dragi și de acel ziar…

Și uite că, firesc probabil, Muzeul Luvru a fost primul obiectiv turistic pe care l-am trecut pe listă atunci când ne-am hotărât să descoperim Parisul!

Mi-e tare greu să-ți descriu în cuvinte ceea ce am văzut și emoțiile pe care le-am trăit în Luvru. Stăteam și mă uitam la operele de artă, ascultam ghidul și trăiam emoții contradictorii: pe de o parte mă simțeam un om atât de mic, realizând cât de puține lucruri știu… iar pe de altă parte, mi se umplea sufletul de bucurie știind că ma aflu în fața acelor impresionante capodopere….

Muzeul Luvru va avea mereu un loc special în sufletul meu, atât prin amintirea locului drag în care am copilărit, cât și a sentimentelor pe care le-am trăit pe parcursul vizitei. Și mai cred eu că oricine vizitează Luvrul nu poate rămâne indiferent unei astfel de experiențe…

Muzeul Luvru-sfaturi practice pentru vizitarea lui

Ei… și-așa cum îți spuneam și în titlu, hai să trecem și la câteva sfaturi practice pentru vizitarea muzeului Luvru! Zic eu că e bine să mergi acolo cu lecțiile făcute din punct de vedere “administrativ” și să te bucuri din plin de această experiență mi-nu-na-tă!

Pentru acces rapid în Muzeul Luvru cumpăra biletele online. Nu vei fi nevoit să stai la rând!

Dacă ai bilete cumpărate online și vezi că Luvrul este de-a dreptul înconjurat de oameni ce stau la cozi, nu te speria! Uită-te bine și observă locul în care scrie “Online tickets” și mergi într-acolo pentru a avea acces imediat.

Noi am ajuns în fața punctului de control de la intrarea în “Piramidă” cu vreo 15 minute înainte de ora pe care o aveam înscrisă pe bilet. Ne-au scanat biletele și bagajele, apoi am coborât scările rulante pentru a pătrunde în interiorul muzeului. De acolo, ne-am îndreptat spre alt punct de control al biletelor, dar nu înainte de a ne lua și ghidul audio.

Pe lângă intrarea de la “Piramidă”, mai poți avea acces în muzeu și pe la Porte des Lions sau pe la Passage Richelieu.

Pentru varianta skip the line și tur ghidat în limba engleză, poți cumpăra bilet de aici.

Muzeul este deschis în fiecare zi între orele 9.00-18.00. Excepție fac zilele de marți, 1 ianuarie, 1 mai și 25 decembrie când acesta este închis. Deci, grijă mare când îți faci planurile! Accesează acest site pentru a afla informații suplimentare.

Citește și:

5 locuri pe care le poți vedea gratis în Paris

Cum ajungi de la aeroport în centrul Parisului

Vizitarea Palatului Versailles

Impresii din Grădinile Palatului Versailles

Turist în Paris sub amenințarea atentatelor

Ia-ți ghid audio!

Chiar dacă pe lângă costul biletului de acces în muzeu am mai plătit încă 5€ pentru ghidul audio, îți spun drept că a meritat fiecare cent. Pe lângă faptul că oferă informații despre operele expuse, îți poți crea cu ajutorul lui și propriul traseu. Adică, îți selectezi din meniu ce opera vrei să vezi neapărat, iar ghidul audio te va îndruma către acestea precum un GPS. Aș mai menționa faptul că limba română nu este printre opțiunile pe care le ai disponibile.

Poți să-ți descarci ghidul audio pe propriul smartphone, accesând acest link.

Muzeul Luvrul este imens! Ia-o încet!

Da, este imens și nu poate fi vizitat în totalitate într-o singură zi! Acestea fiind spuse, îți poți stabili un mic plan de acțiune pentru a vedea operele dorite. Fie luând o hartă gratuită a muzeului de la ghișeul de informații, sau, apelând la ghidul audio. Noi am ales a doua variantă!

Vizitarea Muzeului Luvrul gratuit!

Ei, dacă ai până în 26 de ani atunci…felicitări! Ești norocosul/norocoasa deținătoare a unui bilet de acces gratuit în Luvru! 🙂 Tinerii Uniunii Europene ce au până în 26 de ani pot vizita muzeul gratuit! Iată aici mai multe informații.

Și dacă totuși ai trecut de această vârstă, poți vizita muzeul fără să plătești niciun bănuț! În prima zi de duminică a fiecărei luni, din octombrie până-n luna martie Luvrul își deschide larg porțile pentru toată lumea! Aici ai nevoie totuși de puțin efort până treci de toate cozile! 🙂

Fotografiază, dar bucură-te și de experiență!

Muzeul Luvru este unul dintre muzeele în care fotografiatul (fără bliț) este permis și chiar dacă ai vrea să iei cu tine în imagini toate picturile, aranjamentele sau sculpturile pe care le vezi, nu uita să privești și cu ochii tăi!

Citește și:

Ce poți să faci 6 zile în sudul Spaniei

Cât costă o călătorie în Barcelona

Parcul Național Krka, spectacolul naturii

5 Comments

 • Dorina

  De retinut pentru cand voi ajunge acolo :).

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Merită pe deplin! 🙂

   Reply
 • Hurubean Mihai

  Buna! Tinerii rezidenti EU intre 18-25 ani care intra gratis trebuie sa stea la rand la Luvru impreuna cu cei care vor sa cumpere bilete, sau exista ceva formalitati online, si se poate intra rapid prin sectorul destinat online tickets?

  Reply
 • Luminita

  Eu am cumparat biletele on line pentru un ault si un adolescent fara nici o problema iar pentru adolescent a fgost gratis.

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: