Obiective turistice din Ljubljana, Slovenia

  • 18 iunie 2017
Obiective turistice din Ljubljana, Slovenia

Până încep să-ți enumăr lista cu cele mai importante obiective turistice din Ljubljana, dă-mi voie să-ți spun câteva cuvinte despre cum a fost întâlnirea cu acest oraș….

Era mijlocul lunii iunie când am ajuns în Ljubljana cea verde și răcoroasă! Plecasem din București unde zile la rând suportasem temperaturi de 30°C de simțeam că mă topesc printre betoane și asfalt… așa că, să mă plimb pe străzile Ljubljanei la maximum 20°,  înconjurată de o mulțime de copaci…era o binecuvântare! 🙂

Obiective turistice din Ljubljana, capitala Sloveniei.

Podul Dragonilor

Principala atracție o reprezintă Podul Dragonilor ce datează încă de la începutul anilor 1900, construit în cinstea împăratului Franz Joseph I și tre’ șă-ți mai spun că dragonul este și simbolul orașului. Hmmm, cam amenințătoare înaripata asta. 🙂

Podul Măcelarilor

Rămânem tot la capitolul poduri și mai facem câțiva pași stânga, dreapta și ajungem la Podul Măcelarilor.  Fiind un pod din sticlă, vei putea vedea cum curge pe sub el râul Ljubljanica, cât și faptul că este “ornat” cu câteva cranii de animale.

Îndrăgostiții au găsit de cuviință să lege lacăte de acestea, ca semn al iubirii veșnice. OK, înțeleg să prinzi lacătul de pod, c-așa-i tradiția, dar cu biata sculptură ce-au avut? O fi iubirea “mai veșnică”. 🙂

Podul Triplu

Un alt loc din lista noastră de obiective turistice din Ljubljana o reprezintă Podul Triplu! De fapt, au fost 3 poduri, construite de 3 arhitecți diferiți.  În zilele noastre zona este un important loc de promenadă.

Citește și:

Cele mai frumoase locuri din Slovenia

Lacul Bled din Slovenia

Plimbare prin natură-Cheile Vintgar din Slovenia

Peștera Postojna din Slovenia-o incursiune spre inima pământului

Biserica Buna Vestire

 Cum orice oraș are un așezământ de cult remarcabil, Biserica Buna Vestire din Ljubljana, se remarcă prin culoarea-i neobișnuită-roz și reprezintă principala atracție a pieței în care deseori poți vedea tineri artiști dornici de afirmare.

Castelul Medieval

Cum unui oraș precum Ljubljana nu-i putea lipsi un castel, am descoperit o astfel de amprentă a istoriei sus pe dealul ce veghează întregul oraș. Castelul a fost construit în anii 1100, având de-a lungul timpului atât rol de apărare, de spital militar, cât și de închisoare, acesta din urmă fiind în perioada Imperiului Austriac. Astăzi, acest important obiectiv turistic  găzduiește numeroase evenimente culturale.

Ljubljana, orașul și oamenii

Ljubljana un oraș aerisit, foarte verde, cu puține mașini și  multe biciclete… Este un oraș în care te poți plimba fără să urmărești bifarea unor obiective turistice.

Cât despre oameni, aceștia mi s-au părut liniștiți, calmi și-mi dădeau impresia că sunt mereu în vacanță.

Și că tot veni vorba de oameni și interacțiunea cu ei, aici în Ljubljana, parcă prea ne luau toți ca fiind ruși. 🙂 La cazare, ne-a întrebat dacă venim din Rusia, la muzeu voiau să ne dea un pliant în limba rusă, iar la supermarket doamna de la casă ne-a urat o zi bună în limba rusă ( bucuroasă fiind că ne-a zis ceva pe “graiul nostru”). Ca să nu-i curm fericirea, i-am răspuns și eu zâmbind “Spasiba”, că deh, 2, 3 cuvinte-n rusă mai știu și eu… Nu degeaba când eram mică m-am uitat la desene animate rusești cu lupul și iepurașul. 🙂

Acum, să-ți zic drept, eu cred că Ljubljana n-o fi un oraș pentru care să mergi special până acolo, nu că nu ar fi frumos, ci pentru că în doar câteva ore ai cam văzut tot ce era de văzut.

Cred însă că este o destinație pe care nu trebuie să o ratezi dacă ești în zonă, ba chiar ar putea fi punctul de plecare pentru toate frumusețile pe care le are de oferit țărișoara asta: Lacul Bled, Cheile Vintgar, Peștera Postojna, Parcul Național Triglav și muuulte, multe altele!

Citește și:

Cât costă o călătorie în Barcelona

5 motive pentru a-ți petrece vacanța în Croația

Palatul Schonbrunn-călătorie în timp

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: