Călătoriile din 2017

 • decembrie 29, 2017

Când a trecut un an de zile? Parcă mai ieri eram tot spre final de decembrie și scriam despre călătoriile din 2016… Spune și tu, atunci când eram mici nu trecea timpul muuult mai încet? Mda, bine că ne-am făcut cu toții oameni mari…

Îți spuneam în retrospectiva anului 2016 că pentru 2017 nu prea îmi făcusem planuri de călătorii pentru anul ce avea să vină… Cu toate astea, a fost un an în care am ajuns în destinații pe care îmi doream tare mult să le văd!  A fost o perioadă în care, din fericire, aproape în fiecare lună am avut ocazia să vizitez un loc frumos din țară sau de peste hotare…

Am povestit mereu cu drag despre experiențele noilor descoperiri și țin să-ți mulțumesc pentru că  mi-ai fost alături în tot acest timp aici pe site, pe pagina de Facebook iar mai nou și pe Instagram!

Ianuarie-Spania

Deși era de mult pe lista mea de dorințe, abia acum am reușit să ajungem în Barcelona! 🙂 Impresii? Barcelona este splendidă!

Deși întregul oraș abundă de opere de artă, cred că interiorul Basilicii Sagrada Familia a fost cel mai impresionant moment al călătoriei! Gaudi a lăsat acestui loc o întreagă moștenire de neprețuit!

Februarie- Romania

În luna februarie am dat o fugă până-n Poiana Brașov pentru o tură de ski. N-am învățat eu de mulți ani să mă dau pe pârtie, dar sunt mulțumită că până acum reușesc să mă țin pe schiuri și să iau curbele… Sunt începător și lucrez la asta. 🙂

Mai-Franța

Paris!!! Un alt loc pe care îmi doream de atât de mult timp să-l văd și despre care nu aveam nicio idee când se va întâmpla. Turnul Eiffel, Luvrul, Palatul și Grădinile Versailles… mi-au creat dragi amintiri ce ocupă un loc special în sufletul meu.

Iunie-Austria și Italia

La începutul lunii iunie am dat o fugă-n Viena! De data aceasta i-am avut alături pe părinții. Bucuria descoperirii Palatului Schonbrunn a fost și mai mare avându-i pe ei alături, iar această călătorie m-a inspirat să scriu acest articol, atât de citit de voi- De ce să mergi cu părinții în excursie.

Lacul Como-un alt vis împlinit! N-are cum să nu-ți cadă dragi frumoasele  sate aflate pe malul acestui lac! Varenna și Bellagio sunt două locuri extrem de frumoase pe care le-am vizitat în această călătorie și pe care ți le recomand cu drag!

Ai aici un articol plin de informații utile pentru o călătorie în această zonă-Lacul Como-excursie de o zi din Milano

Am vizitat puțin și orașul Milano, însă pentru noi acesta a fost doar un loc în care ne-am oprit în drumul nostru spre Lacul Como. Pot să-ți spun însă că Domul este într-adevăr impresionant!

Iulie- Italia, România

Încă o dorință îndeplinită… aceea de a vizita căsuțele truli din Alberobello. Da, e locul acela pe care eu l-am numit ca fiind rupt din povești! Cred că nu am greșit cu nimic, nu-i așa?

Ca bonus al acestei călătorii, am petrecut câte o zi și prin Polignano a Mare și Bari. Două orașe pe cât de diferite, pe atât de frumoase.

La finalul aceleași luni am pornit într-un weekend prelungit pe ale țării noastre meleaguri. Și-am început cu vizitarea  zonei Covasna și Lacul Sfânta Ana până ce-am ajuns în Piatra Neamț.

Tot în luna iulie am dat viață și proiectului #CalatoriiDeWeekendPrinRomânia prin care mi-am dorit să promovez și locurile frumoase din România ce merită vizitate. Ehe… și avem o mulțime! 🙂

August-România

Nici în luna august n-am stat prea mult timp pe acasă! Youppy! Am ajuns prin multe locuri din România precum: zona Bran-Moieciu, Cheile Dâmbovicioarei, Cetatea Rupea, Sighișoara, Sibiu și Alba Iulia.

Septembrie-România, Belgia

În această lună am fost turist în orașul ce m-a adoptat de mai bine de 10 ani. Și uite că, după atât de mult timp, abia acum am vizitat Muzeul Cotroceni

La sfârșit de septembrie s-a ivit o super ocazie de a vizita Bruxelles-ul așa că nu am mai stat pe gânduri și-am pornit într-acolo!

Daaaa, a fost frumos în capitala Belgiei, dar mie mi-au plăcut mai mult orașele Bruge și Gent. Oare sunt singura care are aceeași părere? În plus, am mai prins și o vreme numai bună de plimbat!

Octombrie-Germania, Bulgaria

Fix în a 2-a săptămână din octombrie am plecat în Dusseldorf, mai exact în orășelul Ratingen. Am profitat de această ocazie și-am admirat frumusețea unui oraș mic german. Un loc plin de verdeață, curat și foarte liniștit…uneori parcă prea liniștit pentru un om obișnuit cu agitația din București. 🙂

Imediat ce am ajuns în țară am plecat într-o călătorie de weekend în Veliko Tarnovo! Catedrala Patriarhală a fost obiectivul turistic ce m-am impresionat cel mai mult… și când spun asta mă refer la picturile din interior.

pictura din catedrala patriarhala veliko tarnovo

Noiembrie-Decembrie-SUA

Le luăm împreună pentru că în acest final de an am pornit într-o frumoasă vacanță pe Coasta de Vest a Americii. Dar până să ajung acolo, am zburat peste Groenlanda și am văzut un impresionant tablou de gheață! Un tărâm pe care l-am privit ore în șir de la peste 10.000 m!

San Francisco, Los Angeles, Las Vegas, Marele Canion, Deșertul Colorado, Joshua Tree și multe alte locuri impresionante, mi-au creat nenumărate amintiri despre care urmează să-ți povestesc! Și daaaaa, această călătorie intră la categoria “Un vis împlinit pe care îmi doresc să-l retrăiesc! :)”

Sfârșitul de an ne prinde în Moldova, vizitând crâmpeie din această zonă a țării. Povestim mai multe în anul ce vine!

Planuri pentru 2018

Mă repet, dar ce să fac dacă mă prinde anul nou tot fără prea multe planuri de călătorie pentru 2018…Vrem să vizităm câteva locuri frumoase din România în primele luni din an, iar mai departe… ne facem planuri pe parcurs! 🙂 Noi să fim sănătoși și-om vedea pe unde ne-or purta pașii în anul ce vine! Sper să fie cel puțin la fel de bun și plimbăreț ca cel ce a trecut! 🙂

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

 

3 Comments

 • Jurnal de calatorii

  Minunate locatii ai vizitat. In unele dintre ele am ajuns si eu in anii trecuti. Succes in toate planurile de calatorii pentru 2018.

  Reply
 • Marcela Năstasă

  Mulțumesc tare mult pentru cuvintele frumoase! Sa ai un an minunat, cu visuri ce devin realitate! 🙂

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: