Excursie la Lacul Como-impresii și informații utile

 • iulie 25, 2017

Se spune că o excursie la Lacul Como este obligatorie dacă ajungi în Milano! Și pentru că și eu sunt de acord cu asta, îți voi oferi în cele ce urmează câteva informații despre locurile pe care le-am văzut, cum am ajuns la ele și… cât au costat.

Excursie la Lacul Como cu plecare din Milano

Deseori, turiștii aleg să meargă pe varianta Milano (gara Milano Centrale)- orașul Como (gara Como S. Giovanni), durata călătoriei fiind de ~35 de minute. Noi am ales să mergem mai departe de orașul Como și ne-am oprit într-un sătuc de pe malul lacului, numit Varenna.

Indiferent de destinația pe care o alegi, fie orașul Como, fie satele de pe mal, Lacul Como te va însoți pe toată perioada călătoriei, oferindu-ți priveliști de neuitat!

Cum ajungi cu trenul din Milano în Varenna

Și uite-ne luând trenul din gara Milano Centrale către Tirano (destinația finală a trenului)!

Nu după mult timp de când am plecat cu trenul din Milano, peisajul s-a schimbat surprinzător de repede! În stânga soarele se oglindea în apa Lacului Como, iar în dreapta munții stâncoși stăteau parcă să se prăvălească peste casele din apropiere. Era ca și cum am fi pus la un loc Valea Oltului și Bușteni… Frumos, nu? 🙂

Fix la ora menționată pe bilet, trenul a oprit în gara Varenna. Coborâm repede, ne luăm o hartă a satului de la agenția de turism aflată în gară și pornim spre feribot! Ce caută feribotul in discuție? Ei… planul era ca din Varenna să vizităm și satul Bellagio, loc în care puteam ajunge doar cu feribotul, așa că, înainte de a vizita Varenna, voiam să aflăm când și cum circulă.

Îți povestesc imediat cum poți ajunge în Bellagio, dar hai să revenim acum la Varenna! Ne-am lăsat ghidați de harta și-am pornit să vedem principalele obiective turistice din această cochetă localitate.

Varenna- atracții turistice

Căsuțe vechi și cochete, amplasate la poalele Alpilor Italieni, străduțe înguste ce șerpuiesc de-a lungul lacului, leandri înfloriți în toate culorile, turiști ce se plimbă de colo-colo admirând necontenit fiecare colțișor al localității… o atmosferă învelită într-un aer de vacanță ce se împletește cu briza ușoară a Lacului Como… Bine te-am găsit Varenna! 🙂

Inițial voiam să mergem spre Castello de Vezio pentru a putea avea o panoramă asupra întregii zone. Însă era atât de cald, iar drumul până acolo se anunța destul de anevoios fiind nevoie să urcăm aproximativ 45 de minute… Așa că, ne-am reorientat, rezumându-ne doar la atracțiile din zona centrală.

Piazza S. Giorgio-aici este socotit ca fiind centrul satului, loc în care am descoperit și bisericuța S. Giorgio ce datează tocmai din secolul XIV și care ne-a primit gratuit sub ai ei pereți răcoroși pentru câteva minute bune.

Mai mergem noi stânga-dreapta, stânga-dreapta cu ochii după tot felul de străduțe ce ba urcau, ba coborau și-ajungem în cel mai frumos loc al Varennei… Villa Monastero!

Villa a fost inițial o mănăstire de călugări, dedicată Sfintei Fecioare Maria. Afost construită la sfârșitul secolului XII, apoi vândută și cumpărată de nenumărate familii înstărite. Mai apoi, în anul 1939 a devenit muzeu.

Poate aceste istorisiri nu ți se vor părea ca având nimic deosebit și poate că așa este… însă locul, grădinile, priveliștea… Totul e de o frumusețe greu de redat în cuvinte și chiar și-n fotografii. Deci da, Varenna fără Villa Monastero nu ar fi fost la fel!

Taxa de intrare în grădina botanică a Villei Monastero a fost de 5€, iar cea de vizitare a muzeului- 3€, la care se adaugă încă 3€ pentru ghidul audio (opțional).

Cum ajungi în Varenna din Milano?

Din gara Milano Centrale până în gara Varenna Esino, durata călătoriei este de oră, iar prețul biletului 6,70€/sens. Trenurile circulând din oră în oră, cu destinația Tirano.

Dacă nu ți-ai luat bilet dus-întors din Milano și vrei să cumperi din Varenna, trebuie să știi că acest lucru poți să-l faci doar de la agenția din gară. Acolo nu sunt amplasate automate de bilete, iar agenția are programul de mai jos. Dacă nu ai reușit totuși să-l cumperi, poți să-l achiziționezi direct din tren, de la conductor.

Dacă timpul îți permite, din Varenna poți să mai vizitezi alte 2 sate aflate în zona “Lacului de mijloc” (Cadenabbia și Menaggio). În acest caz, poate fi mai avantajos să-ți cumperi un “day ticket” (bilet de o zi) pentru 15€. De la ghișeul de bilete am luat diferite pliante cu orarul vaporașelor și s-au dovedit foarte utile.

Ce poți să mai vizitezi într-o excursie la Lacul Como?

Bellagio este un alt loc foarte frumos, celebru pentru casele de vacanță pe care le au acolo celebrități de la Hollywood. Cea mai renumită fiind vila lui George Clooney. Și da, locul este minunat, chiar dacă este înțesat de turiști, iar prețurile nu sunt tocmai cele mai mici.

Bellagio este pur și simplu fermecător! Este un loc de neratat într-o excursie la Lacul Como!

Pe lângă vilele cochete și foarte îngrijite ce sunt îndreptate cu fața spre lac, toată faleza era plină de leandri înfloriți! Un sătuc deosebit de frumos, aflat pe malul Lacului Como… Aici, albastrul apei te însoțește la fiecare pas și crează minunate priveliști de oriunde te-ai afla!bellagio vazut de pe lacul como

Minunata noastră excursie la Lacul como a continuat cu atracția principală a zonei- Villa Melzi. Aici poți petrece câteva ore plimbându-te printre nuferi, magnolii, flori viu colorate, vizitând micul muzeu și simțind atmosfera secolului XIX. Biletul de intrare în grădini a fost de 8€.

Ce poate fi mai relaxant decât să stai pe o băncuță, să simți miresmele dulci ale florilor mânate de un vânt ușor ce aduce cu el răcoarea lacului pe care îl privești?

Cum ajungi în Bellagio?

Călătoria din Varenna până în Bellagio a durat aproximativ 20 de minute, plătind 4.60€/sens. Pe toată durata călătoriei cu feribotul am avut în permanență frumoase priveliști către satele din zonă, iar adierea vântului era numai bună pentru a ne răcori puțin. 🙂

Mai poți călători și pe varianta Milano Centrale-orașul Como.  De acolo până-n Bellagio călătoria cu feribotul e mai scumpă și durează mai mult:

14.80€/sens cu vaporașul rapid, durata călătoriei fiind de o oră, sau… 10.40€/sens pentru o călătorie ce durează 2 ore.

 

O zi petrecută într-o excursie la Lacului Como vizitând Varenna și Bellagio s-a dovedit a fi prea puțin pentru a ne putea bucura de tot ce are mai frumos această zona! Dar…acum avem un motiv numai bun pentru a revenit pe aceste meleaguri! 🙂

Tu ce locuri ai vrea să vizitezi într-o excursie la Lacul Como?lacul como,rochie albastra

Citește și:

Cât costă o călătorie în Milano și Lacul Como

Alberobello și căsuțele de poveste

5 locuri pe care le poți vedea gratis în Paris

Dacă vrei să afli noi ponturi de călătorie, te aștept și pe pagina de Facebook- Calatorii de Weekend sau abonează-te la Newsletter!

 

15 Comments

 • Dorina

  Bella Italia! Foarte frumos! Abia m-am întors din vacanță, dar aș vrea să plec din nou :)!

  Reply
 • Calatorii de Weekend

  Te cred, Dorina! Dupa fiecare călătorie am același sentiment! 🙂

  Reply
 • Roxana

  Foarte frumoasa locatie si poze. Eu am ajuns acolo pe timp de iarna, dar oricum a fost superb. <3

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Cred ca iarna locul are alt farmec… de vazut si in acest anotimp 🙂

   Reply
 • Angela

  Spectaculos! Acesta este primul cuvânt care-mi vine în minte când mă gândesc la Lacul Como Am fost în primăvara aici și am plecat cu gândul la o reîntoarcere cât mai curând!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Împărtășim același sentiment, Angela! 🙂

   Reply
   • Nicusor Tita

    Am citit articolul despre Lacul Como-Bellagio. In fotografii se vad leandrii infloriti spectaculos. Va rog, in ce perioada a anului ati fost? In ce data? Multumesc!
    Lacul Como este frumos in oricare perioada a anului dar cred ca atunci cand ati fost mi se pare ca fiind cea mai frumoasa perioada.
    Va rog sa ma ajutati cu acest raspuns la email nicusor.tita@yahoo.com
    Multumesc si va urez sa reusiti sa faceti cat mai multe calatorii!

    Reply
 • AndreeaGeorgiana P

  am fost si eu in vara si recomand din toata inima o astfel de calaltorie!

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Tot in vara am fost si eu si ma gandeam astazi cat de frumos o fi toamna acolo…

   Reply
 • idjourneys

  Am zărit acest lac de pe vârful unui munte situat la zeci de km distanță. Acum chiar vreau să ajung pe malul acestui lac. Pozele tale surprind frumusețea Italiei!

  Reply
 • Alex

  Foarte frumos articolul. Peste 2 saptamani voi merge in Lecco, tot pe malul lacului 🙂 Sunt curios ce voi gasi acolo.

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Multumesc! 🙂 Intreaga zona este superba asa ca, vei fi incantat cu siguranta! Vacanta placuta! 🙂

   Reply
 • Lacul Como: visul unei vacanțe în Italia - Pack a Rainbow

  […] luna ianuarie, înecat în soare și copleșit de Alpii Italiei, Varenna este stațiunea la malul Lacului Como pe care îți recomand s-o vizitezi prima dată. Poți ajunge la Varenna cu trenul din Milano, care […]

  Reply
  • Violeta H

   Buna! Mulțumim pt impresii. Plănuim și noi o excursie la lacul Como și ma gândeam sa mergem cu trenul pana acolo, apoi cu ferry in Bellagio, de acolo in Varenna și din Varenna înapoi spre Milano sau Bergamo. Voi de unde v-ați întors? Cum ati procedat?
   Mulțumesc!

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: