Cât costă o călătorie în Milano și Lacul Como

 • iulie 5, 2017

Hei, salutare, salutare! Astăzi vorbim iar despre costuri, bugete, cheltuieli, adică despre tot ce ține de capitolul bani necesari pentru o călătorie în Milano și Lacul Como! Daaaa, vizitează și acest lac! Îți mărturisesc că motivul principal pentru care am călătorit în Milano a fost să văd Lacul Como… și nu am regretat nicio secundă! 🙂

Bilete de avion&transport

Știi la ce concluzie am ajuns? Că e mai ieftin să zbor până-n Milano decât până acasă, la Iași! 16€ pentru biletele de avion dus-întors, zbor low cost, fără bagaj de cală… e mai ieftin decât o ieșire în oraș! :))  Ce-i drept, am stat cu ochii pe oferte și-am cumpărat biletele cam cu 2 luni înainte de plecare… Chilipir curat! 🙂

9€-transport dus-întors cu autocarul de la aeroportul Bergamo până-n Milano. Prețul unui bilet pe sens costă 5€, dar dacă-l iei dus-întors, plătești doar 9€. Deci dus-întors e mai ieftin! 🙂

Dacă elimini varianta de taxi, autocarul este singura modalitate prin care poți ajunge direct din aeroportul Bergamo în Milano Centrale (gara din Milano).

Cât costă cazarea și mâncarea în Milano

Pe o noapte de cazare la un hotel drăguț din Milano poți plăti 60€, la care se adaugă 4€ de persoană taxa de oraș. Sau.. .de la 90€ în sus dacă te decizi pe ultima sută de metri și vrei mai mult confort într-un hotel ce oferă și-un mic dejun bogat… Varianta pe care am ales-o a fost să plecăm sâmbătă dimineața din București și să ne întoarcem duminică seara, așa că, de data aceasta ne-am luat o singură noapte de cazare.

Ce mâncăm și cât ne costă. Poți să mănânci o pizza sau o porție de paste și cu 10-12€, cu o singură condiție! Să te ferești de terasele din jurul Domului.

Mergi spre Corso Garibaldi și acolo vei găsi nenumărate restaurante cu bucate tare gustoase la prețuri ceva mai mici. Milano este un oraș scump, e bine-știut asta, așa că…pregătește-te să plătești și 50€ pentru o masă pentru 2 persoane, la un restaurant oarecare.

Dar nu e panică, poți apela oricând la un sandwich pentru care să plătești 5€, sau un burger la fast food pentru 2,3€. Variante se găsesc! 🙂

Vizitarea Domului din Milano

3€ costă vizitarea Catedralei (Domul din Milano+Muzeul). Aceasta este cea mai ieftină variantă pe care o poți avea. Dacă vrei să vizitezi mai mult, să mergi și pe terasa catedralei, prețurile încep să crească, așadar, de la 9€ dacă urci pe scări, sau 13€ pentru lift. Mai multe informații găsești aici.

Citește și:

Cât costă o călătorie în Barcelona

Cât costă o călătorie în Lisabona

Cât costă o vacanță în Andaluzia (Malaga, Sevilia, Cordoba, Granada)

Cum vizitezi Croația cu bani puțini

Cheltuieli pentru vizitarea Lacului Como

Dacă vrei să vizitezi și Lacul Como (un loc de poveste, deosebit de frumos) se mai adaugă următoarele cheltuieli:

13€ pentru biletul de tren dus-întors Milano Centrale-Varenna (un frumos sătuc aflat pe malul Lacului Como) despre care abia aștept să-ți povestesc!

9€ pentru o călătorie dus-întors cu feribotul între Varenna și Bellagio (Bellagio-cea mai renumită localitate din zona lacului), durata călătoriei fiind de ~15 minute/sens.

Mai poți călători și pe varianta Milano Centrale-orașul Como, doar că de acolo până-n Bellagio călătoria cu feribotul e mai scumpă și durează mai mult:

14.80€/sens cu vaporașul rapid, având durata călătoriei de o oră, sau…

10.40€/sens pentru o călătorie ce durează 2 ore.

5€ vizitarea grădinii Villa Monastero din Varenna, sau dacă vrei să vizitezi și muzeul, costul total va fi de 8€ . Personal, cred că a fost o alegere foarte bună să vizităm aceste grădini, asigurându-ne cel puțin o oră de plimbare printre copăcei și plante de tot felul, având în permanență o frumoasă priveliște asupra lacului.

O masă în una dintre locațiile mai sus menționate rar scade sub 20€/persoană. O pizza fiind între 12-14€, o bere medie 6€, o sticlă de apă 2 sau 3€, iar pentru o înghețată cu 3 cupe…3,50€.

5€ asigurare de călătorie! E bine să nu pleci niciodată în afara țării fără hârtiuța asta! Să fie acolo, dar să nu o folosești niciodată! 🙂

Pentru a fi la curent cu noile postări, hai să ținem legătura pe Facebook, Instagram sau abonează-te la Newsletter.

 

 

8 Comments

 • Emi

  Ador articolele legate de costuri! Multumesc mult pentru informatii

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Ma bucur tare mult sa aud asta! Sper ca informatiile oferite sa-ti fie utile. 🙂

   Reply
 • corina

  Foarte bune informatiile. Am in plan Lacul Como si Milano.

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   Mă bucur să aud asta, Corina! 🙂

   Reply
 • Diana Alexandra

  Cum ai putut vizita şi Milano si Lacul Como intr-un timp asa scurt? Ai spus ca ai plecat sambata si te-ai întors duminica.

  Reply
  • Marcela Năstasă

   Buna Diana,
   A fost o calatorie de weekend in care am plecat sambata dimineata cu avionul din Bucuresti si ne-am intors duminica seara, iar accentul excursiei noastre a fost pe zona Lacului Como (Varenna si Bellagio).

   Reply
 • Ramona

  Multumesc pt articol. Mi-a raspuns la intrebari 🙂

  Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: