Polignano a Mare, călătorie de o zi din Bari

 • august 10, 2017

Am mai descoperit un loc tare frumos în călătoria în Puglia! E un orășel cu străduțe înguste, întortocheate, pavate cu piatră cubică și care din când în când, pe neașteptate, îți dezvăluie o minunată priveliște către albastrul mării Adriatice!

Pogliano a Mare este numele locului cu pricina! Un orășel cocoțat pe stânci, cu locuințe construite până-n buza mării și în care îți mărturisesc că mi-ar plăcea să locuiesc… Să aud valurile mării izbindu-se de stânci și să văd nemărginirea… da, cred că m-aș putea obișnui cu o așa priveliște. 🙂

Ei, dar las’ că nici ca turist de jumătate de zi nu mi-a fost rău deloc! Am ajuns în Polignano călătorind cu trenul din Bari și cred eu că cele câteva ore petrecute prin orășel au fost suficiente pentru o primă întâlnire. Polignano este un loc în care vii să te relaxezi și să lenevești, nu să alergi de la un obiectiv la altul, cu harta în mână.

Polignano este binecuvântat cu plaja Cala Paura, formată între două stânci înalte, fapt pentru care apa capătă niște nuanțe pur și simplu incredibile. În plus, locuințele sunt construite pe stâncă, la zeci de metri deasupra apei.

Și da, n-aveam cum să nu observăm și multitudinea de ambarcațiuni închiriate de turiști. Unii plecau în larg, alții stăteau lângă stânci și se bronzau sub soarele destul de arzător. Oh, și era atât de cald… Ajunsesem în Polignano la începutul lunii iulie, iar pietrele încinse, marea foarte liniștită și lipsa copacilor, făceau destul de dificilă plimbarea pe străduțele înguste…

Stăteam pe faleză și mă uitam către marea albastră și îmbietoare că-mi venea să mă arunc în valuri pentru puțină răcoare! Dar ce zic!? Stâncile sunt atât de înalte încât nici cei mai pricepuți nu cred că se încumetă să plonjez de acolo! Deci, Marcela, joc de glezne și mergi la plaja Cala Paura dacă vrei bălăceală! 🙂

Nu departe de această plajă este și restaurantul Grotta Palazzese. O grotă aflată fix deasupra mării, transformată într-o locație plină de romantism… Pentru o astfel de experiență trebuie să-ți faci programare cu ceva timp înainte și să te aștepți la prețuri nu tocmai modeste.

Citește și:

Plimbare pe străzile din Bari

Alberobello-o lume de poveste

Lacul Como-excursie de o zi din Milano

Cum ajungi în Polignano a Mare din Bari?

Pentru turistul ce nu și-a închiriat mașină (vai, vai, cum se conduce în zonă), cel mai simplu mijloc de transport este trenul. Această rută este operată de compania națională, Trenitalia, așa că îți poți cumpăra biletele de la automatele din gară (Bari Centrale).

Pentru a ajunge în Polignano am luat trenul ce mergea către Lecce, costul unei călătorii fiind de 2.50€, iar durata călătoriei aproximativ 20 de minute. Ieftin și rapid, în condiții bune! Nu uita să compostezi biletul înainte de urcare!

Din gara Polignano până în zona mării nu cred că am mers mai mult de 10 minute, timp numai bun pentru a face cunoștință cu orașul.

Cum ajungi din Polignano a Mare în Bari

Pentru întoarcerea în Bari, am cumpărat biletele direct de la automatul amplasat pe peronul din Polignano. E destul de ușor să te orientezi ce tren trebuie să iei, deoarece sunt numeroase panouri în care sunt indicate atât rutele cât și orarul.

Deși trenurile între aceste localități circulă destul de des, poate a ar fi o idee să verifici programul de întoarcere în Bari înainte de a pleca să colinzi prin oraș.

Acestea fiind spuse, las pozele să spună mai multe despre acest micuț orășel din sudul Italiei…

*Află imediat despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

 

2 Comments

 • Andreea

  Ce frumusete! E a nu stiu cata oara cand imi iese in cale pe fb postarea ta si nu ma pot abtine sa nu mai dau o ocheada! Vreau sa-ti calc pe urme 🙂 Sper sa-mi si iasa cat de curand 🙂

  Reply
  • Calatorii de Weekend

   O fi un semn, că nu trebuie să mai aștepti! 🙂

   Reply

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: