Grădina zoologică din Viena

  • 9 august 2017

Să fie Grădina Zoologică din Viena cea mai frumoasă din lume? Auzisem de ceva timp că în Grădinile Palatului Schonbrunn se ascunde una dintre cele mai frumoase grădini zoologice din Europa și că este o experiență ce nu trebuie ratată!

Dacă e sau nu cea mai frumoasă grădină zoologică din Europa, nu știu ce să zic… însă faptul că este cea mai veche din lume, nu poate fi contestat! Așa zice-n carte, iar eu nu pot decât să iau la cunoștință! 🙂

Ce animale găsești în Grădina Zoologică din Viena?

În cele aproximativ 10 hectare se găsesc peste 700 de specii de animale și păsări, printre care: lei, urși panda, tigri siberieni, girafe, urși polari, elefanți, urangutani, pinguini, egrete, diverse păsări tropicale și muuulte alte viețuitoare, unele din păcate aflate pe cale de dispariție.

Plimbarea prin grădina zoologică a durat aproximativ 3 ore… Adevărul este că după ce am vizitat în aceeași zi Palatul Schonbrunn și grădinile acestuia, nu m-ar mai fi ținut puterile pentru mai mult timp. 🙂

Citește și:

Vizitarea Palatului Schonbrunn-întoarcere în timp!

Cât costă o călătorie în Viena

Impresii din Grădinile Palatului Versailles

Vizitarea palatelor din Sintra

Cât costă biletul de acces în Grădina Zoologică din Viena?

Prețul unui bilet pentru adulți a fost de 18.50€, iar pentru copii, 9€. Mai multe informații despre bilete și programul de vizitare găsești aici

De la casa de bilete îți poți lua o hartă a grădinii zoologice în care vei avea și programul de hrănire a unor animale, moment în care acestea se dau în spectacol, spre deliciul vizitatorilor.

Personal, grădina mi se pare un pic cam înghesuită, iar prețurile cam mari pentru ce oferă această grădină zoologică. Spun asta în lumina experienței pe care am trăit-o în Praga, loc în care am descoperit un număr mult mai mare de specii și în care o zi nu a fost de ajuns pentru a o vedea totul. Experiența din Praga fiind undeva pe la 7€ pentru un adult.

Cum ajungi la Grădina Zoologică din Viena?

Dacă vii cu mașina, poți parca gratuit în zona Seckendorf Gudent Weg 4 (vis-à-vis ai un cimitir), iar dacă circuli cu mijloacele de transport în comun ai la dispoziție următoarele variante:

Cu metroul: U4, stația Hietzing

Cu tramvaiul: 10, 58 sau 60

Cu autobuzul: 10A, 51A, 56A, 56B, 58A

Accesul se face din imediata apropiere a Palatului Schonbrunn, urmărind indicatoarele ce te vor duce către casa de bilete.

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: