Care sunt prețurile în Viena

  • 13 iulie 2017
palatul velbedere-călătorie in viena

Am vizitat până acum de două ori capitala Austriei și de fiecare dată am călătorit cu mașina așa că, îți voi da câteva informații despre cât costă o călătorie în Viena, din perspectiva unei călătorii cu autoturismul personal. Deci, hai să vedem cum stăm cu prețurile pentru: drum, taxe, parcări, cazare, mâncare și… vizitarea obiectivelor.

Vigneta pentru Ungaria

Așa… plecăm de undeva din România, fiecare din orașul lui și ajungem la vama Nădlac. Ce trebuie să știi înainte de a trece granița în Ungaria este faptul că ai nevoie de vignetă. Aceasta poate fi achiziționată de la orice benzinărie Mol din țară și costă undeva pe la 50 de lei pentru 10 zile (perioada minimă) .

Dacă n-ai apucat să-ți cumperi din România, trage dreapta imediat ce ai ajuns în Ungaria și cumpăr-o de la prima benzinărie. Sunt acceptate plățile cu cardul, așa că, nu trebuie să te stresezi cu moneda locală.

Cât costă vigneta pentru Austria

Pe aceasta am cumpărat-o de la o benzinărie OMV înainte de a ieși din Ungaria plătind tot cu cardul, undeva pe la 15€ pentru 7 zile (perioada minimă). Nu uita să o lipești pe parbriz.

Prețul combustibilului în Austria

Cum bine știi, la capitolul combustibil, România concurează și iese chiar fruntașă când vine vorba de prețuri mari la carburant. Așa că, prețurile la benzină/motorină din Ungaria sau Austria, nu sunt cu mult diferite de cele de acasă. De la Arad până-n Viena sunt 500km, așa că, în funcție de orașul din care pleci, de consumul mașinii tale, îți faci tu câteva calcule. 🙂

Parcare gratuită în Viena

Pfhaaa, 4€/oră?! Enorm de mult! Dap, cam astea sunt prețurile dacă-ți lași mașina în parcările subterane din centrul Vienei! Sau…mai este o variantă! Ești foarte atent la câteva aspecte și nu plătești niciun ban, poți avea parcare gratuită în Viena.

Domnul la care ne-am cazat ne-a oferit o mulțime de ponturi și recomandări pentru a ne putea lăsa mașina în siguranță în Viena, fără să plătim nimic. Deci, fii atent ce trebuie să faci!

Sub fiecare semn de “Oprirea interzisă” vei vedea scris și“Anfang”(și înseamnă început) sau  ”Ende”(sfârșit). Deci, nu trebuie să-ți lași mașina nicăieri între aceste două semne!!! Mai fii atent să nu blochezi nici ieșirea vreunei instituții sau garaj și… totul ar trebui să fie perfect.

În Viena se blochează roțile mașinilor sau chiar se ridică, așa că… bagă de seamă unde-ți lași mașina! 🙂

Noi am parcat de nenumărate ori în centrul Vienei, fără să plătim vreun cent, chiar dacă uneori a trebuit să ne învârtim puțin pentru a găsi un loc liber.

În weekend lucrurile sunt chiar mai relaxate, asta pentru că multe din semnele de “oprirea interzisă” sunt valabile doar de luni până vineri, între orele 8.00-18.00.

Hai că n-am terminat cu veștile bune privind parcările gratuite! 🙂 Dacă-ți faci planurile pentru o călătorie în Viena cu siguranță vei vrea să vizitezi și Palatul Schonbrunn și da, știu un loc de parcare gratuit!

Palatul Schonbrunn-parcare gratuită

Pentru un loc de parcare gratuit la Schonbrunn, pune pe GPS adresa asta:  Seckendorf Gudent Weg 4. Dacă vezi un cimitir vis-à-vis, înseamnă ca ai ajuns unde trebuie! 🙂 De acolo, va trebui să mergi puțin in dreapta pentru a intra în grădinile Palatului Schonbrunn.

Care sunt prețurile la mâncarea în Viena?

Prin zona centrală nu te aștepta să găsești o mulțime de terase și restaurante. E o zonă plină de muzee și palate lângă care austriecii au considerat că nu se cade să așeze mese și scaune și din acest punct de vedere… bine au făcut!

Prețurile din Viena la restaurant sunt cam duble față de cele din România. Pentru o masă de două persoane la un restaurant din zonele turistice nota poate fi între 40-50€.

Prețuri obiective turistice din Viena

Hai să menționez doar câteva dintre ele și prețurile biletelor de acces:

Palatul Schonbrunn. Probail un loc pe care nimeni nu-l ratează într-o călătorie în Viena! Aici, cel mai ieftin bilet este “Imperial Tour”, în valoare de 14.20€, însă dacă vrei să vizitezi doar palatul, îți recomand să-l iei pe cel de 17.50€, “Grand Tour”.  Mai multe informații găsești aici.

Pentru a vizita Grădinile Palatului Schonbrunn nu trebuie să plătești niciun bănuț, accesul fiind gratuit!

Citește și:

Vizitarea Palatului Schonbrunn din Viena

Grădina Zoologică din Viena

Grădina Zoologică din Viena-18.50€ pentru adulți și 9€ pentru copii.

Muzeul Belvedere-prețurile încep de la 15€, în funcție de de obiectivele alese, mai multe informații găsești aici.

Catedrala Sf.Ștefan: 5.50€ pentru adulți și 2€ pentru copii.

Asigurare de călătorie!

De nelipsit din lista ta de cheltuieli pentru o călătorie în Viena! Prețul unei asigurări standard de călătorie începe de pe la 25 de lei și poate fi achiziționată online. Alege-ți cu grija asiguratorul!

Alte aspecte

Ioi, un subiect sensibil, dar care zic eu că merită abordat! 🙂 Pentru a avea acces la toaletele din benzinăriile de pe autostrada din Ungaria trebuie să plătești 100/ft/persoană chiar dacă ești clientul acelei benzinării. Dacă nu ai forinți, merge și cu Euro, doar că restul îl vei primi în moneda ungurească. 50 cenți=100ft

Citește și:

Vizitarea Palatului Versailles

Cât costă o călătorie în Milano și Lacul Como

Ce poți să faci o zi în Malaga

Călătorii minunate-ți doresc! 🙂

*Află imediat despre noile ponturi de călătorie, urmărind pagina de Facebook- Calatorii de Weekend

No Comments Found

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: