Transportul în comun în Lisabona

  • 27 martie 2016

Salutare! Astăzi vin cu informații privind transportul în comun în Lisabona, frumoasa capitală a Portugaliei!

Cum este transportul în comun în Lisabona?

În primul rând metroul, tramvaiul, autobuzul și funicularul sunt mijloace de transport integrate. Asta înseamnă că folosesc același tip de bilet de călătorie și au același cost.

Posesorii de Lisbon Card vor circula gratuit pe toate mijloacele de transport mai sus menționate și vor avea intrare liberă în numeroase muzee. Sunt disponibile 3 variante de carduri, în funcție de durata utilizării: 24 de ore- 18.50€, 48 de ore- 31.50€ sau pentru 72 de ore – 39€.

De asemenea, poți achiziționa un bilet valabil 24 de ore, timp în care poți folosi toate mijloacele de transport. Biletul costă 6€, la care se mai adaugă 50 de cenți pentru cartela reîncărcabilă. Deci, nu o arunca!

De unde cumperi biletele pentru transportul în comun în Lisabona?

Biletele de călătorie se achiziționează/reîncarcă de la aparatele aflate în fiecare stație de metrou sau în unele stații de autobuz. Îmi amintesc că, deși aparatele aveau opțiunea de a plăti cu cardul, niciodată această variantă nu a putut fi folosită. Îți recomand să folosești cash și să introduci bancnote de maximum 20€.

Cum circuli cu Metroul în Lisabona– transportul cu metroul este unul eficient, bine pus la punct si curat. Programul de funcționare este de la 6.30AM la 1.00AM, iar multe dintre stații sunt frumos decorate.

Un bilet de călătorie costă 1.40€ la care se mai adaugă 0.5€ pentru cartelă. Cum spuneam mai sus, cartela odată achiziționată poate fi reîncărcată. Atenție, dacă veți fi mai multe persoane, fiecare trebuie să aibă cartela sa! Nu poți folosi o cartelă pentru mai multe validări simultan. La intrarea în metrou cartela trebuie validată, la fel și la ieșire. Odată întrat la metrou, poți schimba magistralele fără să mai plătești altă călătorie.

Metroul face foarte ușoară legătura între aeroport și oraș. Durata unei călătorii aeroport-centrul Lisabonei fiind de aproximativ 45 de minute.

Harta metroului din Lisabona poate fi accesată aici.

Cum circuli cu tramvaiul în Lisabona-Cartela pe care ai cumpărat-o de la metrou poți să o folosești și atunci când călătorești cu tramvaiul.  Costul unei călători este tot de 1.40€. Nu uita să  validezi cartela când urci!

Citește și:

Cât costă o călătorie în Lisabona

Cum ajungi în Sintra și Cabo da Roca

Ce trebuie să mai știi despre transportul în comun în Lisabona.

Excursia în Lisabona trebuie să cuprindă și o călătorie cu celebrul și clasicul tramvai galben, 28! Da, acela de apare în toate pozele cu Lisabona! 🙂

Pentru a ajunge din centrul Lisabonei în cartierul Belem, poți folosi tramvaiul 15. Atenție, dacă vrei să plătești călătoria în tramvai, aceasta va costa 2.85€

Autobuz-Această modalitate de transport circulă în același regim ca cel al metroului și al tramvaiului. Pentru călătoriile de noapte, unele linii de autobuz fac legătura între  oraș și aeroport.

Tren– O gară aflată în centrul orașului, în cartierul Alfama este gara Rossio de unde, în 40 de minute ajungi în Sintra. Dacă ai Lisboa Card, transportul până în Sintra este gratuit. Altfel, va trebui să cumperi un bilet ce costă aproximativ 2.15€ pe sens. Biletul de călătorie se achiziționează fie de la automatul de bilete, fie de la ghișeu.

Mersul pe jos! O plimbare minunată printre străduțele abrupte ale Lisabonei este o plăcută modalitate de a descoperi frumusețea acestui oraș… De la bisericile si muzeele somptuoase, la căsuțele cochete, îmbrăcate în bine-cunoscutul „azulejo”.

Pentru alte ponturi și informații utile, te aștept și pe pagina de Facebook Calatorii de Weekend

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: