Excursie în Peștera Postojna din Slovenia

  • 26 februarie 2018
interior pestera postojna din slovenia

Slovenia, o țărișoară ce ascunde în pământurile ei peste o sută de peșteri fascinante, dintre acestea, douăzeci încântând an de an privirile turiștilor. Peștera Postojna din Slovenia este considerată “diamantul coroanei” întinzându-se pe mai bine de 20 de kilometri şi oferind vizitatorilor o experiență unică! Şi aș putea spune că nu este doar o peșteră, ci un adevărat spectacol!

Plimbarea printre stalagmite se face pentru început cu trenulețul şi crede-mă, este o experiență minunată! Pentru a-ți face o idee despre cât de mari sunt aceste stalagmite și stalactite, observa te rog omul din poza de mai jos!

Sper că ai reușit! 🙂

Cum ajungi la Peștera Postojna din Slovenia?

Aflată la doar 40 de minute de Ljubljana, capitala Sloveniei, și la 45 de minute de Trieste-Italia, odată ce ai intrat în țară vei observa o mulțime de indicatoare către “Jamska Cesta”, așa că nu ai cum să o ratezi! Drumurile sunt foarte bune, iar intrarea în peșteră este doar la câțiva kilometri de autostradă.

Unde parchezi la Peștera Postojna din Slovenia?

Sunt numeroase parcări amenajate în apropierea peșterii, iar prețul pentru întreaga zi a fost de 4€.

Cum ajungi pe Pestera Postojna fără mașină?

Dacă nu mergi cu mașina, poți achizitiona un tur ghidat ce include si transportul din Ljubljana pana la peștera Postojna și castelul Predjama- detalii aici

De asemenea, poți opta pentru o excursie de o zi ce cuprinde atât vizitarea peșterii cât și a Lacului Bled-mai multe informații despre tur gasești aici.

Cât costă biletul de intrare în Peștera Postojna din Slovenia?

Dacă vrei să vizitezi doar peștera, prețul unui bilet pentru un adult costă 25.80€, iar pentru copiii cu vârste între 6-15 ani biletul costă 15.50€. Pot să-ți spun că experiența face toți banii! Lista detaliată cu prețuri o găsești aici.

Biletele pot fi cumpărate și online, lucru recomandat în special dacă ajungi acolo în luna august când este o perioadă destul de aglomerată. Cum locurile în trenuleț sunt limitate, nu se vând mai multe bilete.

Dacă le vei cumpăra online, ține minte că va trebui sa te prezinți la casa de bilete cu acea dovadă de cumpărare primită pe e-mail. Mai apoi personalul de la casierie îți va da bilete de acces!

Programul de intrare în Peștera Postojna

Programul diferă în funcție de anotimp. În lunile iulie și august, accesul se face între orele 9.00-18.00, în septembrie, între 9.00 și 17.00, iar lista poate continua. Vezi aici mai multe informații cu programul de acces în Peștera Postojna din Slovenia.

Accesul în trenuleț se fac în funcție de limba pe care ai ales-o pentru ghid. Engleza, italiana sau germană sunt doar câteva dintre ele…

Citește și:

Lacul Bled din Slovenia

Plimbare prin natură-Cheile Vintgar din Slovenia

Cele mai frumoase locuri din Slovenia

Înainte de intrarea în peșteră!

În interiorul acesteia sunt în permanență între 8 și 10°C. Asigură-te că ești bine îmbrăcat înainte de a porni în această minunată călătorie ce va dura 90 de minute. Dacă din varii motive nu ți-ai luat haine groase cu tine, de la intrarea în peșteră poți cumpăra niște pături. Pețurile sunt cam mari așa că…mai bine vii pregătit! 🙂

După ce ne-au fost verificate biletele și înainte de a ne urca în trenulețe, câțiva domni au început să facă poze fiecărui turist în parte, așa, din senin. Abia la ieșire ne-am dumerit care a fost treaba cu pozele! Pe un panou erau toate fotografiile celor ce au intrat în peșteră, iar cine voia să le cumpere trebuia să plătească 7€!

În minunata lume subterană!

Și uite că, odată ce trenulețul a pornit, uimirea și încântarea a fost la cote maxime! Nu-mi venea să cred cât de frumoase și mari sunt toate aceste stalagmite și stalactite și că noi ne plimbam cu trenulețul printre aceste impresionante galerii.

Călătoria cu trenulețul a durat cam 15 minute, parcurgând 3.5 kilometri încântători. Am pornit apoi la pas împreună cu ghidul ce ne-a condus prin numeroase săli care mai de care mai frumoase și mai fascinante!

Amintesc doar câteva dintre aceste splendide locuri. Sala spaghetti- locul unde stalactitele erau atât de subțiri și de fine încât semănau cu niște paste. Sala roz-denumire căpătată ca urmare a culorii pe care o au stalagmitele. Marele Diamant– o formațiune albă ca zăpada înaltă de 5 metri despre care copii spuneau că seamănă cu o înghețată.

Tot în această impresionantă peșteră vei afla că…dragonii există! 🙂 Nu sunt ei chiar dragoni și nici nu scuipă flăcări! Sunt niște creaturi bizare, micuțe, acoperite cu o piele rozalie. Dacă ai răbdare și puțin noroc îi poți observa în acvariul de la finalul traseului.

Eu am reușit să observ unul, însă mi-a fost imposibil să-l fotografiez, folosirea blițului fiind interzisă în peșteră.

Nici cuvintele și nici toate pozele făcute vreodată nu pot reda frumusețea locului! O experiență unică și pe care mă bucur nespus că am trăit-o!

interior pestera postojna din slovenia

2 Comments

Lasă un comentariu

%d blogeri au apreciat: